Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Tomtecupen 04, Säsongen 2005
Beskrivning: Inomhusturnering - five-a-side
Start: 2004-12-27
Slut: 2005-01-09
 
Matcher
Motståndare Datum Resultat
Utbynäs SK - Partille IF 2004-12-29 0 - 5
Partille IF - Rannebergens IF 2004-12-29 1 - 1
Sannegårdsh./Holmen IF - Partille IF 2004-12-29 0 - 5
Partille IF - IF Stendy 2004-12-29 1 - 0
Partille IF - Arvesgärde IF 2005-01-04 2 - 0
Lärje/Angereds IF - Partille IF 2005-01-04 0 - 2
Croatia BK - Partille IF 2005-01-04 0 - 1
IF Vardar/Makedonija - Partille IF 2005-01-04 1 - 2
Partille IF - Gunnilse IS 2005-01-07 4 - 2
Rannebergens IF - Partille IF 2005-01-07 1 - 0
 
Rapport / tillbakablick
Förra året ställde inte Partille IF upp med något lag i tomtecupen. I år är det dags igen. Vi har haft blandade framgångar med seniorlaget vid tidigare tillfällen medans ungdomslagen varit betydligt lyckosammare. I år hoppas vi på en bra insats även från seniorlaget även om det blir tufft!
Efter fyra raka segrar i andra gruppspelsomgången är vi nu klara för semifinal i Tomte cupen. Naturligtvis är detta ett riktigt bra resultat även om vi nog på förhand kände att vi hade chansen. Nu har vi nått dit och det känns väldigt skönt. Man skall betänka att lag som ligger betydligt högre upp än oss i seriesystemet har åkt ut för längesedan.

Insatsen blir ännu större när man betänker att vi tvingades spela utan en sjuk Pierre Donatella i det andra gruppspelet. Erik Ronelöv hoppade in i hans ställe och spelet fortsatte att vara bra och framförallt väldigt stabilt. Kanske inte bländande anfallsfotboll alla gånger men vi har ju prioriterat försvarsspelet och då blir det lite svårare att spela anfallsfotboll också.

Vi har spelat åtta matcher hittills, vunnit sex och spelat två oavgjorda( vid full tid), imponerande siffror för laget. Framförallt om man betänker att vi spelat mot två div 3-lag och fyra div 5-lag! Vi har dessutom bara släppt in två mål på åtta matcher. Målskillnaden är smått otroliga 19-2!!

En stor del av framgången stavas ju också försvarsspelet och framförallt målvaktsspelet. Dennis är en fantastisk målvakt och stundtals fenomenal inomhus. Det ger också laget den stabilitet som vi behöver för att kunna spela ut ordentligt. Daniel Pintaric har också varit en viktig injektion när han nu gör sina första tävlingsmatcher för Partille IF.

Under säsongen som gått har jag med bestämdhet hävdat att en väldigt stor del av framgången bottnar i en fantastisk vinnarskalle. Det summeras väl bäst av Dennis som i omklädningsrummet innan kvartsfinalen säger: " Nu ser vi fan till att vinna denna matchen, tar oss till semifinal så kan jag vara nöjd med insatsen". Många andra lag åker till Tomtecupen som en kul grej för att spela lite inomhusfotboll men vi visste alltid att vi åkte dit för att vinna!

Semifinal och final

De fyra kvarvarande lagen var: Gunnilse IS, Rannebergen, Croatia och så då Partille IF. I våran semifinal skulle vi möta Gunnilse! En riktigt inspirerande uppgift för samtliga spelare i laget men kanske framförallt för Dennis och Pierre som tidigare representerat just den föreningen. Det rådande handicapsystemet i Tomtecupen innebar att vi hade fyra "hockeystraffar" på Gunnilse. Efter en hel del rabalder och omslagning av straffar hade vi gjort mål på två av de straffarna. Här måste man säga att Pierre Donatella och Daniel Pintaric visade oerhörd kyla och kvalité. Ledning med 2-0 således. Matchen spelades 2 x 10min och Gunnilse förde spelet omedelbart. En del beroende på att vi kände oss bekväma med det och försökte kontra men Gunnilse är naturligtvis också ett mycket bollskickligt lag. Den första tio minutaren försvann ganska snabbt utan att så mycket hände. De hade mycket boll men skapade inte så mycket målchanser. Vi kände nog att det var ganska lugnt i försvaret, samtidigt skapade vi inte några målchanser framåt heller.

Oroligt blev det egentligen först när de flyttade upp målvakten i banan för att försöka skapa ännu mer tryck. De fick in en reducering med 5 min kvar. Psykologiskt viktigt gjorde vi 3-1 på en kontring strax därefter och då kändes det klart. I anfallet efter reducerar Gunnilse igen och det kändes riktigt oroligt sista två minuterna. Vi avgjorde matchen först med ca 1 minut kvar genom ett skott från egen planhalva i det öppna Gunnilse-målet. Finalklara - fantastiskt bra!!

I finalen väntade Rannebergen som vi had ekänt på tidigare med U-laget och visste ungefär vad detta innebar. Högt tempo, mycket spring och fysiskt starka spelare. Vi kände oss nog lite som favoriter i matchen. Matchen var mycket låst och inget lag ville blotta sig för det andra. Det skapades inte speciellt mycket målchanser men med lite färgade ögon så kändes det som att vi låg närmast segern. Det blev nu inte så utan de två halvlekarna förblev mållösa och turneringen skulle avgöras i "sudden". En målvakt + två utespelare i fem minuter...

Vi ställde upp med Dennis i mål och Daniel P tillsammans med Pierre D. De fick de första chanserna men lyckades inte göra mål. På en snabb omställning hade vi chansen att avgöra matchen men det ville sig inte. Istället lyckades deras målvakt avgöra matchen med ett skott lite utifrån som Dennis var mycket missnöjd med att ha släppt.

Vi fick alltså nöja oss med andraplatsen denna gången. Ett bra resultat men samtidigt kändes det tungt när vi var så nära. Tråkigt också att vi inte kom upp i den nivån som vi hade gjort i en del tidigare matcher när det verkligen gällde. Men som sagt, vi måste ändå vara nöjda med andraplatsen i turneringen.

// Kim
 
Skytteligan
Daniel Pintaric6
Pierre Donatella6
Pontus Bauman4
Christer Gardtman3
Jonas Thorsén2
Daniel Thorsén1
Kim Roland1
 
Assistligan
Jonas Thorsén2
Kim Roland2
Pontus Bauman1
 
Busligan
Daniel Pintaric 1
 
Matchligan
Christer Gardtman10
Daniel Pintaric10
Daniel Thorsén10
Dennis Nithander10
Jonas Thorsén10
Kim Roland10
Pontus Bauman10
Erik Ronelöv6
Pierre Donatella6
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com