Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
Inomhus SM Futsal, Säsongen 2008
Beskrivning: SM i Futsal(inomhusfotboll)
Start: 2007-10-20
Slut: 2008-04-20
www.svenskfotboll.se
 
Matcher
Motståndare Datum Resultat
FC Hulan - Partille IF 2007-11-17 4 - 9
Partille IF - Lärje/Angereds IF 2007-11-17 5 - 2
Partille IF - Sävedalens IF 2007-12-01 3 - 0
Partille IF - Fässberg IF 2007-12-22 4 - 1
Partille IF - Eds FF 2008-01-20 4 - 3
Skövde AIK - Partille IF 2008-01-20 6 - 2
 
Rapport / tillbakablick
Inför turneringen

Ett ganska nytt koncept från förbundet. Inomhus SM i Futsal är en ganska ny företeelse. Futsal är den officiella varianten på inomhusfotboll. Futsal är väldigt mycket större i andra europeiska länder. I Sverige finns numera ett Futsal förbund och det finns ett flertal klubbar som bara spelar Futsal. Först spelas ett kvalspel i Göteborg för att ta fram Göteborgs två bästa Futsal-lag. Dessa två lag går sedan till ett regionkval där man får möta lag från andra distrikt inom SvFF.

När man säger Futsal så menar man alltså i princip inomhusfotboll men det finns en del skillnader i reglerna som vi är vana vid från "five a side". De två största skillnaderna är att målvakten inte får delta i spelet lika fritt som brukligt samt att direkta frisparkar ackumeleras och resulterar i straffsparkar om man drar på sig för många. Den störta skillnaden mot andra inomhuscuper är annars matchtiden som normalt inte är speciellt lång, i Futsal blir det spel 20min x 2.

Målsättning

Föreningen har egentligen ingen målsättning för den här turneringen då vi inte vet riktigt klassen på motståndet. Målsättningen är snarare att testa denna formen av inomhusspel och att få chans att spela lite längre inomhusmatcher.

Gruppen

Vi hamnade i en grupp med 6 lag där de två första tar sig vidare till nästa steg. Lagen i gruppen blev följande:

Partille IF
FC Hulan
Lärje/Angereds IF
Sävedalens IF
SK Argo
Älvsborgs FF

De inledande två matcherna

Detta seriespel drog igång redan 20/10 och seniorerna hade då uppehåll. Vi beslutade därför att de två första matcherna i gruppen skulle spelas av juniorerna. Juniorerna presterade riktigt bra inomhusfotboll och vann båda matcherna trots en del problem med de ovana reglerna. Läs mer på juniorernas sida. Tre matcher kvar alltså för seniorerna att spela och nu får vi se om seniorerna kan upprepa juniorernas fina insats. De tuffare matcherna väntar och det blir flera riktigt tuffa och bra genomkörare inför fortsättningen av inomhussäsongen.Matcherna: nr 3 och 4

Nu åkte vi med ett seniorlag, visserligen med en hel del inslag från juniorgruppen. Ett halvdussin träningspass inomhus innan matcherna och vi kändes någorlunda väl förberedda. Återigen blev det två segrar och ganska stabila sådana även om vi låg under mot Lärje ganska länge. En bra insats och en fin skalp. Det innebär att vi redan efter fyra matcher var klara för kvalmatch till nästa gruppspel. Inför den avslutande matchen mot Sävedalen är frågan bara om vi skall komma etta eller tvåa i gruppen och det är också det som avgör vilket lag vi får möta i kvalmatchen.

Match nr: 5

Derby mot Sävedalen som alla såg framemot! Trots att vi redan var klara för kvalmatchen i nästa steg kändes det viktigt att vinna gruppen och matcherna mot kommunkonkurrenterna innebär ju alltid en del prestige.

Det som sedan händer var nästan svårt att förstå. Sävedalens IF dök inte upp till matchen. Senare ringde Sävedalen och bad om ursäkt samt pekade på kommunikationsbrister inom föreningen. Tråkigt för alla spelare som tagit ledigt från jobb och laddat rejält för matchen. WO vinsten innebar dock en förstaplats i gruppen och ett obesegrat gruppspel.

Kvalmatch

I en direkt avgörande kvalmatch ställdes vi nu mot tvåan i den andra gruppen, Fässbergs IF, som knappt förlorade gruppfinalen mot GBG Futsal Club. Fässberg hade imponerat i gruppspelet framförallt i försvarsspelet med endast 6 insläppta mål på fem matcher. Fässberg spelar i division 2 i seriespelet.

I denna kvalmatch visar vi inställning och vinnarskalle vilket leder till en 4-1-seger. Det var dock små marginaler och med lite oflyt hade det blivit betydligt knivigare. Segern var dock välförtjänt och vi tar oss till nästa steg i SM. Detta regiongruppspel skall lottas och först då vet vi motståndare och spelplats. Besked kommer i början på det nya året.

Regionkval

Vi fick tuffast möjliga lottning...

Eds FF(div.4) och Skövde AIK(div.1) där det tuffa i lottningen är att Skövde AIK är regerande Svenska Mästare i Futsal. Man har vunnit två år i rad och förra året segrade man i finalen mot Brommapojkarna med 7-1. Skövde AIK har dessutom representerat Sverige i UEFA-cupen i Futsal där man tog sig vidare ett steg förra året. Inspirerande men samtidgt otroligt tufft motstånd!

Svårt att sätta upp en målsättning med dessa matcher men vi skall göra allt för att prestera så bra fotboll som möjligt!

//

 
Skytteligan
Pontus Bauman5
Jonatan Bergek4
Tobias Lundström4
Daniel Pintaric3
Nicklas Jensen3
Håkan Alavurt2
Niclas Bjärnlind2
 
Assistligan
Marcus Månsson6
Pontus Bauman3
Johan Nilsson2
Nicklas Jensen2
Tobias Lundström2
Jonatan Bergek1
 
Busligan
Mattias Essman 2
Daniel Pintaric 1
 
Matchligan
Johan Nilsson6
Nicklas Jensen6
Niclas Bjärnlind6
Pontus Bauman6
Tobias Lundström6
Daniel Pintaric5
Marcus Månsson5
Mattias Essman5
Håkan Alavurt3
Jonatan Bergek3
Anders Lundqvist2
Andreas Helsing2
Daniel Conticelli2
Martin Persson2
Daniel Thorsén1
Jonas Thorsén1
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, kansli@partilleif.com