Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Partille IF

Romelanda UF

2

1

 Division 5A[länk]

Datum 2005-06-05
Tid 18.00
Plats Lexby
Publik 60
Matchtyp Gräsmatch
Adnan Tongur, ass: Robert Svenrot, Lars Forsberg
Väder
Övrigt
LagledareFrank Thorsén
AssisterandePeter Setterberg
   

Inför matchen:
Samling 16.30

Matchrapport
Korta matchfakta

Partille IF - Romelanda UF 2-1(1-1)

1-0 12 min. Patrik Pettersson (Niclas Jensen)
1-1 21 min. Romelanda
2-1 77 min. Patrik Gustavsson (Jonathan Borg)


Skottstatistik (På mål)

10-20 (4-8)
Hmmm... fotbollen har ibland en underlig förmåga att ikullkasta sånt man trodde sig veta vara sant. Ju mer man försöker förstå spelet och vad som krävs för att man ska vinna desto längre från sanningen verkar man komma. Att dagens match skulle bli riktigt tuff förstod vi alla redan innan, men att den skulle få det scenario och den utgång vi ikväll fick se, det tror jag inte någon hade kunnat förutspå. Med ett par nya skador och en avstängd Sandelin tog di röe emot serietvåan Romelanda. Ett mycket stabilt och homogent lag med sex segrar i bagaget. Taktiken var att som vanligt värna om defensiven, att försöka hålla i bollen så mycket som möjligt när vi väl vunnit den och att framåt försöka sticka in bollar mellan deras målvakt och raka försvarslinje. Med facit i hand en ganska lyckad taktik. Båda målen var karbonkopior av varann. Flacka inlägg mot framrusande forwards. Så många fler rätt blev det dock inte.Första halvlek

Vi startade ganska optimistiskt. Visserligen skapade RUF ett par halvchanser ganska omgående. Men vi låg ganska rätt i våra positioner och det kändes tryggt. Vi hittade forwards då och då och spelade på det hela taget så som vi kommit överens om. Tyvärr skulle detta förändras, tack och lov efter att vi tagit ledningen. I den tolfte minuten letade sig bollen ut till Jensen, som utmanade sin ytterback. För en gång skull gjorde han det svåra enkelt i stället för tvärtom (som han tyvärr ibland väljer som alternativ). Han slog nu bollen förbi sin försvarare och använde sin snabbhet för att ta sig runt. En flack boll in mellan försvar och målvakt och där dyker Pettersson upp. Tom bur och ledning för PIF.
Nu faller tyvärr spelet ihop lite grann. Romelanda tar över allt mer och Dennis för visa att han e seriens bästa målvakt både en och två gånger. Romelanda är framförallt duktiga och tunga på fasta situationer. På en av flera hörnor tappar vi fullständigt markeringen och RUF kvitterar efter en kraftfull nick mitt i slottet. Klockan visade då 21 minuter.
Själva skapar vi inte mycket utan spelet är nu nästan enbart förlagt på vår planhalva. Vi vågar inte riktigt flytta upp folk som kan understödja våra två enslingar på topp. Dennis får istället göra ytterligare ett par räddningar innan en ganska matchavgörande händelse inträffar. En RUF-spelare Skriker ett par, inte helt genomtänkta, genitala ord efter ett misslyckat inlägg och domaren har inget annat val än att hala upp det röda. Utvisningen får oss att våga lite mer och vi flyttar fram våra positioner. Vi skapar en del tryck, men adressen på de avgörande bollarna gör att målchanserna uteblir. 1-1 förblir pausresultat.


Andra halvlek

En viss optimism i omklädningsrummet dock, trots en ganska dålig första halvlek. frank poängterade vikten av att bortse ifrån att de är en gubbe mindre. Noggrannhet och tålamod var två ledord att ta med sig in i andra. Tyvärr blev det inte mycket av den varan. Andra halvlek var nog den sämsta iår. Visst, Romelanda är ett bra lag även med en kort, men snälla rara lagkamrater löpviljan och hjärnan hade också varit bra att ha med sig ut. Stundtals såg det ut som om vi var ett par man färre. Vi slutade springa möta och hjälpa varann. Vi höll inte i bollen trots stora ytor att göra det på. Alla ville slå den avgörande bollen, så fort man fick den i sin ägo. RUF:s taktik var enkel. Långa bollar på deras store forward, som fördelade bollarna på framrusande lagkamrater. Dennis i mål var fantastisk och tur var väl det. OK, de flesta och farligaste målchanserna kom i slutet då de jagade kvittering, men de var farliga i stort sett halvleken igenom. Vi däremot var fullständigt ofarliga större delen av halvleken. Tack och lov, fanns det ett par undantag...ett par anfall som var av hyfsad kvalité. På ett av dessa hittade Jonte, återigen efter ett flackt inlägg mellan målis och försvar, Helsingborgs-Putte som kunde stöta in vad som skulle visa sig bli segermålet. Att det nu blev segermålet kan vi bara tack gud och Dennis för. Sista 10 radar Romelanda upp målchanser. De flesta av dessa genom inlägg från kanterna eller efter fasta situationer. Trots att de flera gånger gjorde allt rätt så var det som om en osynlig mur hade rests framför PIF-buren. Dennis var en del av den muren. Han räddade med huvudet, fingerspetsarna, axlarna och då och då med hjälp av nån gudomlig kraft. Bollen ville inte in... När slutsignalen gick surrade Dr. Martin Luther Kings magiska ord i huvudet på en... Free at last...Free at last... Thank God allmighty we are free at last.


Sammanfattning

Röta... finns det nåt annat ord! Jag kan inte komma på nåt iaf...
Inte heller har jag nån större lust att analysera det hela...
VAR SKA JAG I SÅ FALL BÖRJA?
Kanske någon tycker att jag överdrivit lite om Romelandas överlägsenhet. Ja det har jag nog. Men jag vill i så fall försvara mig med att jag tycker att vi borde kunnat spela bättre, vi borde kunnat uttnyttja det numerära övertaget bättre och framförallt vi borde haft betydligt roligare på plan. Kramp beskriver tillståndet stundtals. För att kunna prestera en bra fotboll krävs enligt undertecknad följande ingredienser:

1. Rörelse
2. Välja enkla lösningar då och då. Dvs. låta motståndarna jaga boll en stund.
3. Koncentration i passningsspel och försvarsspel.
4. Att man har roligt tillsammans.

Tyvärr saknade jag denna afton det mesta av detta.

Man ska alltid hitta nåt positivt har jag hört...så varför inte även denna gång. Jag tycker att vi kämpade bra, även om många nog hade kunnat lägga ett par meter till bakom sig. Vi gör två snygga mål, på ett sätt vi talat om före match (Verkar som vi lyssnar trots allt). Vi vinner! Kan inte komma på nåt mer...TYVÄRR!!!


Man of the match

På första, andra och tredje plats... och kanske fjärde...
Dennis Nithander

Alla möten med Romelanda UF
SpeladeDivision 5A2005-06-052-1Lexby
 Division 5A2005-09-171-1Romevi
 Division 4A Göteborg2006-06-182-6Lexby Gräs
 Division 4A Göteborg2006-09-231-3Romelanda
 Division 4A2014-04-052-2Lexby KG
 Division 4A2014-06-181-3Romevi Gräs
 Division 4A Göteborg2015-05-290-4Romevi Gräs
 Division 4A Göteborg2015-09-121-3Lexby Gräs
 Division 4A Göteborg2016-06-033-1Romevi Gräs
 Division 4A Göteborg2016-08-061-2Lexby Gräs
 Division 5A2018-05-180-4Romevi Gräs
 Division 5A2018-09-221-0Lexby Konstgräs
 Division 5A2019-06-143-1Romevi
 Division 5A2019-10-052-1Lexby Gräs
 
Laguppställning
Dennis Nithander 
Christer Gardtman 
Erik Ronelöv 
Martin Björkdahl 
Erik Svanberg 
Jonatan Bergek 
Kim Roland 
Daniel Thorsén 
Nicklas Jensen 
Patrik Gustavsson 
Patrik Pettersson 
Jonas Bengtsson 
Alexander Dellstrand 
Mattias Janebrink 
Martin Persson 
 
Målskyttar
Patrik Gustavsson1 mål
Patrik Pettersson1 mål
 
Framspelare
Jonatan Bergek1 ass
Nicklas Jensen1 ass
 
Varningar
Jonas Bengtsson 
Martin Björkdahl 
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com