Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
Matchrapport

Finlandia Pallo

Partille IF

1

1

Träningsmatcher Våren

Datum 2017-02-11
Tid 12.00
Plats Tuvevallen
Publik 20
Matchtyp Konstgräs
Väder
Övrigt
LagledareKim Roland
AssisterandeKristofer Landahl
   

Inför matchen:
samling kl.10.00 i klubbstugan

Matchrapport
Korta matchfakta

Finlandia/Pallo - Partille IF 1-1 (0-0)

1-0 75min
1-1 89min Erik Hedenquist (straff)
Inför matchen

Dags för andra träningsmatchen, efter förlust senast med 2-4. Återigen hade vi en del spelare borta, en del på grund av resor runt sportlovet men också lite skador och sjukdomar.

Lite kul dock då inte mindre än 3 debutanter fick chansen, Hugo Kymmer, Ahmo Smajlovic och Pontus Jonasson fick alla göra sina första minuter i A-laget. Vi ställde överhuvudtaget upp med ett väldigt ungt lag, vi avslutade faktiskt matchen med ett lag som hade medelålder på 17,1år...

Första halvlek

Vi skulle lägga fokus på att styra uppspelen och sätta press på rätt ställa för att inte tillåta motståndarna att komma in för enkelt på vår tredjedel.

Matchen inleds med att vi faktiskt är något bättre än motståndarna och visar de bästa intentionerna. Matchen är ganska jämn men vi är något vassare i inledningen. Detta beror mycket på att styrspelet och press-spelet fungerar mycket bättre än senast. Motståndarna kommer inte speciellt ofta in på vår sista tredjedel och de gånger de gör det så lyckas vi avvärja.
Offensivt har vi det kämpigare, det är mycket felaktiga beslut och dessutom ganska mycket passningar som går fel. Vi är lite för stressade med bollen och passningarna på offensiv planhalva blir allt som oftast fel.

Det händer inte mycket i målchansväg för något av lagen och 0-0 i paus är väldigt rättvist och rättvisande.

Andra halvlek

Den andra halvleken blir överlag något sämre, vi spelar klart sämre försvarsspel och vi orkar inte heller hålla uppe intensiteten. Det underlättades inte heller av att Sargon Gorgius drog på sig en mycket onödig utvisning.
Målchanserna i matchen är fortfarande väldigt få men Finlandia har lite mer grepp i matchen och när de fick chansen att spela med en man mer så började de också att hitta fram till lite fler målchanser.
Tyvärr tar de också ledningen med 1-0 efter att vi lite onödigt släpper till en farlig målchans.
Det kändes nu lite tufft med 0-1-underläge och en man mindre, men de unga killarna som var kvar på planen fortsatte att kämpa och visa på bra lagmoral.
Alldeles i slutet lyckas vi skapa en frispark på motståndarnas planhalva som i sin tur leder fram till en straffspark efter en fasthållning. Erik Hedenquist stegade fram och satte dit straffen säkert!

1-1 blev slutresultatet i matchen och det var väl relativt rättvist även om motståndarna låg närmast segern mycket beroende på utvisningen som vi drog på oss.

Summering

Lite orolig var man inför matchen med ett så ungt lag och så mycket seniorspelare borta men med tanke på förutsättningarna så är prestationen mer än godkänd. Jätteroligt att flera unga spelare fick känna på seniorspel och att utfallet blev så pass bra.
Jag är ganska nöjd med att vi håller oss någorlunda till matchplanen även om vi stundtals tappar strukturen även i detta. Det offensiva spelet måste bli mycket bättre och lugnare men vi har tid innan serien skall till att börja.

Glad över att Erik Hedenquist så självklart tog ansvar och klev fram och drog in straffen.
Missnöjd över vissa spelares attityd och humör...

Bäste spelare i Partille IF denna dagen var Jakob Hedenquist som löste en svår position som han aldrig spelat på. Det var väldigt roligt att se!

// Kim

Alla möten med Finlandia Pallo
SpeladeTräningsmatcher Våren2017-02-111-1Tuvevallen
 Division 5A2019-05-110-1Lexby Gräs
 Division 5A2019-08-303-0Tuvevallen Gräs
 Division 4A Göteborg2021-10-09-Tuvevallen Gräs
 
Laguppställning
Elmer Fredriksen 
André Hjelm 
Erik Hedenquist 
Leo Lindén 
(98) Jakob Hedenquist 
Olle Andersson 
Tobias Lundström 
(96) Gerald Tita 
(92) Sargon Gorgius 
Iset Thoma-Hajrizaj 
(99) Oskar Enoksson 
Hugo Kymmer 
Pontus Jonasson 
Ahmo Smajlovic 
 
Målskyttar
Erik Hedenquist1 mål
 
Varningar
(92) Sargon Gorgius 
 
Laguppställning
 
     
     
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, kansli@partilleif.com