Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Stenkullen GOIK

Partille IF

1

2

Division 6A

Datum 2004-09-18
Tid 15.00
Plats Stenkullen
Publik 40
Matchtyp Gräsmatch
Nijaz Nuhic
Väder
Övrigt Viktig bortamatch
LagledareFrank Thorsén
AssisterandePeter Setterberg
 
Tätt och tufft!

Inför matchen:
Samling kl.13.00

Matchrapport
Korta matchfakta

Stenkullen GOIK - Partille IF 1-2 (1-0)

1-0 15min. Stenkullen
1-1 65min. Alexander Dellstrand (Pierre Donatella)
1-2 80min. Alexander Dellstrand (Daniel Sandelin)

En mycket svår bortamatch, på en blytung plan, mot ett mycket taggat motstånd, med en katastrofal domare och med en visshet om att seger skulle ge oss ett möjligt avgörande hemma mot Berum i nästa match. Ja, där har ni förutsättningarna. Inspirerande men samtidigt mycket nervöst.

Första halvlek

Lite ställningskrig inledningsvis. Matchen har svårt att få nån riktig karaktär. Vi börjar dock slarva endel och bjuder Stenkullen på stora ytor, vilket leder till några halvchanser. Målet, som tillfälligt försätter oss i chock kommer genom en av dessa bjudningar. Efter en oerhörd passivitet i egen box så får ett inkast studsa ett par gånger innan deras forward slinker emellan och tåar bollen i en båge över Dennis. Stenkullen är hela tiden farliga och det känns som de kan komma igenom ytterligare ett par gånger. Men efter en halvtimme så börjar vi få lite kontroll på dem. Vi får upp laget högre i banan och kommer runt bättre på kanterna. Vi skapar endel riktigt bra lägen, framförallt efter att ha kommit runt på vår högerkant. Pierre har en bra nick och vid minst två tillfällen använder deras försvarare händerna innför och precis utanför straffområdet. Svarteman avböjde dock från att blåsa. Han gjorde förövrigt inte mycket rätt nu. De fick göra vad som helst medan vi åkte på frisparkar och varningar för ingenting. Det var ett förbannat och taggat lag som gick till halvtidsvila.

Pausen

Jag har sällan sett ett så sammanbitet lag som vårt i omklädningsrummet. Man nästan kände att det här tänkte vi inte förlora. Med den attityden framöver så kommer vi inte göra det heller.

Andra halvlek

Det finns nog bara ett sätt att beskriva denna halvlek. KAMP, KAMP och åter KAMP. Vi visar mycket hjärta och framförallt vårt hat att förlora. Domaren tappar omöjligt matchen än mer och det är ett under att ingen i de båda lagen blir skadad. Det smäller friskt runt benpiporna. Annars är det vår nyvunna giftighet på fasta situationer som avgör matchen. I 65 minuten slår Pierre en frispark som Sanny möter helt ren vid straffpunkten. En säker bredsida och vi har kvitterat. Nu avstannar matchen något. Trötta spelare och trötta hjärnor ger spelet karaktären av en pingismatch (utan bolltempo). Vi forsätter dock att skapa halvchanser och när den största dyker upp så får domaren ett riktigt frispel. Pontus fälls vid straffområdeslinjen... solklar straff... nähä domaren varnar Pontus för filmning. Inte ens Stenkullenspelarna såg ut att förstå beslutet. Men segermålet skulle komma. Pierre slår en hörna i 80:e minuten, Sandelin skarvar vid första stolpen och gubben i lådan Sanny dyker upp på nytt och styr bollen via en Stenkullenförsvarare in i mål. 2-1 så gudomligt härligt.
Vi lyckas ganska enkelt hålla undan och vinner en oerhört viktig och härlig kamp.

Sammanfattning

Idag skiter jag i negativ och moraliserande kritik. Istället vill jag bara ta fram det positiva.
Vi visar idag en otrolig lagmoral. Trots att inte spelet fungerar i alla lägen så fightas vi allihop tillsammans som ett lag. Det är i mina ögon detta som gjort oss till seriens obestridligt bästa lag. Något som vi kanske tappar emellan varven men som vi alltid har en förmåga att plocka fram när det kniper. Alla tar verkligen sitt ansvar och vi hjälper varann på ett föredömligt sätt. Något man på sidan uppskattar mer än tunnlar och fräcka finter. Jag tycker många ska ha beröm idag, men nöjer mig med att framhålla två.
Vi sätter ofta en stor tillit och har stora krav på Dennis (Hans egna krav e kanske än större). Men jag känner att han kanske inte får den credit han förtjänar. Godkänd brukar vara omdömet. Idag vill jag ändra på det. Dennis själv är säkert lite missnöjd eftersom han släppte ett, men i mina ögon är han, tillsammans med Stenkullens målis, matchens lirare. han har givit vårt försvar ett extra lugn genom sin mycket höga lägstanivå, dessutom gör han ett par mycket avgörande räddningar i matchen.
Nummer två är Sanny. Visst ibland blir det ett par dragningar för mycket och hemjobbet kunde varit bättre, men, återigen, i mina ögon är han en fröjd att se på. Tycker att han senaste veckorna har tagit ytterligare ett kliv framåt i sin utveckling och är september-månads Partille-lirare nr 1. Inga försvar gå säkra för hans dribblingar och jag tycker att han på ett allt bättre sätt aväger när han ska plocka fram dem.
I övrigt vill jag säga att ingen idag får låga betyg. Att jag ej sätter betyg på inhopparna idag beror på att jag tycker det är lite orättvist. Det är svårt att komma in i en grötmatch och samtidigt sätta sitt avtryck på matchen. Tiden är för kort och spelet för obefintligt. Men godkänt självklart på alla.

Alla möten med Stenkullen GOIK
SpeladeDivision 6A1999-05-161-2
 Division 6A1999-08-273-0
 Division 6A2001-05-172-2Lexby IP
 Division 6A2001-08-230-2Stenkullen
 Division 6A2002-05-242-3Stenkullen
 Division 6A2002-08-163-0Lexby Park
 Division 6A2003-04-261-0Stenkullen
 Division 6A2003-09-272-0Lexby Park
 Division 6A2004-05-063-1Lexby Park
 Division 6A2004-09-182-1Stenkullen
 Träningsmatcher 20052005-03-282-5Stenkullen
 Träningsmatcher2006-03-040-2Stenkullen Grus
 Division 4A Göteborg2013-06-092-0Lexby Gräs
 Division 4A Göteborg2013-09-272-2Stenkullen
 Division 4A Göteborg2016-05-082-2Lexby Gräs
 Division 4A Göteborg2016-08-260-1Stenkullen Gräs
 Division 4A Göteborg2017-04-010-0Stenkullen KG
 Division 4A Göteborg2017-06-152-4Lexby Gräs
 Division 4A Göteborg2021-09-10-Stenkullen Gräs
 
Laguppställning
Dennis Nithander 
Erik Ronelöv 
Christer Gardtman 
Daniel Sandelin 
Erik Svanberg 
Jonatan Bergek 
Kim Roland 
Daniel Thorsén 
Alexander Dellstrand 
Pierre Donatella 
Pontus Bauman 
Mattias Janebrink 
Pontus Thorsén 
Nicklas Jensen 
Martin Persson 
Peter Setterberg 
 
Målskyttar
Alexander Dellstrand2 mål
 
Framspelare
Daniel Sandelin1 ass
Pierre Donatella1 ass
 
Varningar
Pontus Bauman 
Pierre Donatella 
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com