Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Partille IF

Lerums IS

1

2

 Division 3 Mellersta Götaland[länk]

Datum 2012-05-06
Tid 17.00
Plats Lexby IP
Publik 90
Matchtyp Gräsmatch
Väder
Övrigt
LagledareKim Roland
Assisterande 
 
Kalle o Maggan

Inför matchen:
Samling kl.15.30

Matchrapport
Inför matchen
Partille kom från tre bortapoäng hämtade i Tidaholm inför matchen mot Lerum. Fjolårstvåan Lerum å sin sida kom från en mycket tung förlust hemma mot Lidköping, målet i 89:e minuten. Lite jobbig vind och både ojämn och studsig plan skulle visa sig ställa till vissa problem för lagen denna ändå soliga söndag med en hel del folk på läktaren.

Första halvlek
Det var två lag som kände på varandra första 10 minuterna utan att skapa något av värde framåt. Lerum packade hem och lät Partille försöka rulla runt på den ojämna planen. I tolfte minuten når ett inlägg från Lerums högerkant deras anfallare som försöker språngnicka bollen i mål. Istället för förändring på resultattavlan leder försöket till en vass Partillekontring där Marcus Månsson driver upp på vänsterkanten men avslutet blev lamt och rakt på den utrusande målvakten.

Nu blev det lite fler chanser och de båda lagens taktiker var solklara: Partille ville rulla boll och spela fotboll medan Lerums taktik var långa bollar från backlinjen mot en ensam forward med förhoppning att skapa en fast situation och där flytta upp folk. Lerum har efter en kvart ett inlägg som är nära att resultera vid bortre men än en gång kontrar Partille starkt, dock resultatlöst.

I 25:e matchminuten kommer Lerums ledningsmål, inte speciellt överraskande så är det en hörna som resulterar. Hörnan går i en båge till bortre stolpen där PIF helt tappar markeringen på Lerums notoriske målskytt som inte gör något misstag.

Efter målet backar Lerum ner än mer och de långa bollarna fortsätter att vina över mittfältet. Lerum vaskar även fram ett par halvchanser på slarv från Partilles sida i uppspelsfasen från backlinjen, en hel del tack vare den studsiga och ojämna planen.

Partille skulle få ett riktigt bra tillfälle att utjämna i första halvlek. Än en gång är det Marcus som drar upp anfallet från sin vänsterkant. Karl Lavenius följer med från sin backposition och får bollen i rätt läge från Marcus. Kalle hittar in snett inåt bakåt där Johan Bergström står rättplacerad men skottet med fel fot blir utan kraft och räddas efter lite bekymmer av Lerums målvakt.

När de flesta i publiken väntade på halvtidssignalen blåste domaren istället för frispark i ytterst bra läge för Lerum, precis utanför straffområdet. Jag måste erkänna att jag har ingen aning om vad domaren blåste för, det visste ingen vid sidan och det verkade knappt som om ens spelarna förstod. Frisparksskytten gick på kraft och hade turen på sin sida då den styrdes i muren och in i mål. Tvåmålsledning för Lerum kändes inte rättvist när domaren blåste för halvtidsvila några sekunder senare.

Andra halvlek
Inga förändringar i Partilles lag inför andra halvlek, en halvlek som börjar ungefär som första, utan klara chanser första 10. Men i just matchminut 10 snor Joakim Mossberg till sig bollen en bit in på motståndarens planhalva och avancerar framåt. Han hittar en lucka mellan mittback och ytterback där han slår boll mot en framrusande Johan Bergström. Johan vinner ett motlägg och avslutar sedan
distinkt i bortre. Bra för matchen och även skönt för Johan att göra första målet i seriesammanhang för Partille IF.

Matchen fortlöper med samma scenario som i första; Partille försöker skapa chanser genom att rulla bollen medan Lerum slår långt så fort de får chansen. Problemet i andra halvlek för Lerum var att de nu hade motvind så bollen kom inte lika långt… Dock stod de nästan alltid rätt i försvarsspelet med många/alla man på rätt sida bollen vilket gjorde det trångt för PIF.

I mitten på andra utmynnar ett inlägg till att det blir väldigt rörigt i Partilles straffområde och Lerum får ett par chanser att forcera in bollen men Partillespelarna offrar sig bra. Istället vänder spelet och än en gång är det på Partilles vänsterkant som bollens drivs upp. Ett låg inlägg möts perfekt av Christian Gustavsson som tyvärr skjuter bollen över.

Ett sista riktigt bra kvitteringsläge skulle komma och det var i den allra sista minuten av matchen. Pontus Bauman slår ett flackt inlägg från högerposition som når hela vägen till Kalle till vänster i straffområdet. En motläggssituation senare får han iväg ett skott som målvakten halvräddar men bollen studsar ändå mot målet. I absolut sista sekunden kommer en Lerumsback och rensar bollen över ribban till en resultatlös hörna. Matchen slutar 1-2.

Summering
Lerum har alltid varit en svår nöt för Partille att knäcka och både under förra säsongen och vid mötena i division 4 spelade de oftast en trevlig fotboll med bra kombinationer och passningsspel. Igår var känslan att det var ett något svagare Lerum som äntrade planen och knappt hade ett eget spel, det var bara fokus på långbollar och fasta situationer. Väldigt talande också att deras mål görs på
en hörna och en frispark. Partilles försök att rulla blev ibland även deras fall då det tappades en hel del boll i uppspelsfasen, något som i viss mån kan skyllas på den studsiga planen men inte till fullo. Chansmässigt känns det som om ett oavgjort resultat skulle spegla matchen bättre men fotboll är fotboll och i nästa match kanske det är PIF som åker hem väldigt nöjda med tre poäng.

/Jonatan

Alla möten med Lerums IS
SpeladeTräningsmatcher våren2007-03-173-1Rydsbergsplan
 Träningsmatcher Våren2008-02-280-4Rydsbergsplan
 Division 4A2008-04-130-3Lexby Gräs
 Division 4A2008-06-242-4Aspevallen
 Division 3 Mellersta Götaland2011-06-031-5Aspevallen
 Division 3 Mellersta Götaland2011-08-171-0Lexby IP
 Division 3 Mellersta Götaland2012-05-061-2Lexby IP
 Division 3 Mellersta Götaland2012-09-151-2Aspevallen
 "Best in Town" (lag röd)2015-12-12-Partillebohallen
 "Best in Town" (Lag röd)2016-12-102-2Partille Arena B-hallen
 Division 4A2020-09-180-0Rydsbergsplan KG
 
Laguppställning
Martin Persson 
Pontus Bauman 
Niclas Bjärnlind 
Erik Nyqvist 
Karl Lawenius 
Johan Johnsson 
Johan Nilsson 
Christian Gustavsson 
Joakim Mossberg 
Marcus Månsson 
Johan Bergström 
Christian Ahlqvist 
Tobias Lundström 
Jonas Corneliusson 
Pontus Thorsén 
Jimmy Kjellberg 
 
Målskyttar
Johan Bergström1 mål
 
Varningar
Niclas Bjärnlind 
 
Laguppställning
 
   
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com