Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
Matchrapport

Partille IF

Gunnilse IS

3

4

Östra Cupen

Datum 2010-03-17
Tid 18.00
Plats Bergsjövallen
Publik 30
Matchtyp Konstgräs
Väder
Övrigt Semifinal i Östra Cupen
LagledareKim Roland
AssisterandeRickard Nordström
   

Inför matchen:
samling kl.17.00 på plats

Matchrapport
Korta matchfakta

Partille IF - Gunnilse IS 3-4 (2-2)

1-0 07 min Alexander Dellstrand
1-1 29 min
1-2 31 min
2-2 40 min Joakim Mossberg, assist Alexander Dellstrand

3-2 57 min (självmål)
3-3 60 min
3-4 90 min


Inför matchen

En inspirernde uppgift för oss, att möta Gunnilse (div 2) i en tävlingsmatch samtidigt som serien närmar sig. Vi mötte ju Gunnilse för två år sedan i semifinal i Östra Cupen och förlorade den gången på straffar. Nu väntade samma match två år senare. Tyvärr hade vi några spelare borta på grund av skador och dessutom lider vi fortfarande av att vi inte kan träna utomhus. fortfarande inte ett enda vettigt pass utomhus och det är klart att också där märks skillnaden mellan lagen då Gunnilse har de absolut bästa träningsmöjligheterna i Göteborgs kommun.

Första halvlek

Vi inleder svagt. Gunnilse äger mycket boll, vi ligger för långt ifrån och de pressar sönder alla försök till vettigt spel med bollen från våran sida. Vi ser ängsliga ut och visar motståndet alldeles för mycket respekt. Mitt i detta gör en av deras backar ett misstag som Alexander Delllstrand snappar upp och fri med målvakten avslutar han otroligt bra och snyggt.

Vi tar alltså ledningen med 1-0 men det är inte alls rättvist.

Halvleken fortsätter i Gunnilses favör. De har väldigt mycket bollinnehav och vi är alldeles för snälla i markering och närkampsspel. Vårat eget spel består till största delen av längre bollar utan direkt adress. Vi har vissa anfall som ser bra ut men på det stora hela löser vi inte deras aggressiva press.

Trots detta får de inte in bollen, de springer offside i några farliga lägen och vi kan behålla ledningen. Efter en halvtimmes spel spricker dock nollan och vi släpper två mål på två minuter. Första efter en inläggsfrispark där en av deras spelare utan markering och kamp kan nicka in 1-1 och strax efteråt via ett inlägg där vi också missar i markering och de gör enkelt 2-1.

Det kändes tungt att tappa ledningen så fort och på såpass billiga mål men samtidigt var det fullt rättvist att de hade ledningen i matchen då de styrde spelet och ägde bollen.

Slutet av halvleken är lite bättre från våran sida och mot slutet av halvleken kvitterar vi efter ett fantastiskt vackert fotbollsmål. Bollen går på ett tillslag mellan 4-5 spelare i högt tempo och leder fram till att A-Dellstrand spelar fram Joakim Mossberg till ett friläge som han sätter. Ett av de vackraste målen jag har sett oss göra, vi vann snabbt mark och det var bra passningar i ett fantastiskt tempo med flera spelare inblandade. 2-2 var ställningen i paus trots att vi inte kommit upp i nivå varken offensivt eller defensivt.

Andra halvlek

Andra halvleken inleds genast mycket bättre. Vi ligger bättre i position, vi vågar mer och en del av respekten var borta. Det är fortfarande Gunnilse som har mest boll men vi släpper inte till lika mycket bakåt. Offensivt blir det också mycket bättre då vi vårdar bollen mer och vi vågar mer i passningsspelet.

Helt plötsligt gör så Gunnilses målvakt ett oerhört misstag när han missar att ta emot en bakåtpassning, bollen rullar under foten på honom och retfullt in i mål. Nu fick vi ledningen med bara en halvtimme kvar och det kändes bra då vi höjt oss spelmässigt en hel del.

Strax efter att vi tagit ledningen kommer dock kvitteringen, denna gången är det Gunnilse som gör ett snyggt fotbollsmål. 3-3 är en härlig träff som borrar sig upp i Dennis ena kryss. Otagbart, snyggt och dessutom jobbigt att tappa ledningen precis efter vi tagit ledningen.

Resten av halvleken är ganska jämn. De har fortfarande mer boll än oss men skapar inte så mycket. Vi är farliga i en del omställningar santidigt som vi tappar mer och mer kraft mot slutet av macthen och orkar inte riktigt följa med upp i anfallen.

Mot slutet känns det ganskla givet att matchen kommer att gå till straffar. De skapar inte så mycket och vi orkar inte riktigt anfalla med kraft. Men istället kommer kallduschen: de gör 4-3 i matchens alldeles sista minut. Målet görs efter en hörna som vi inte riktigt får bort och en av deras spelare får en bra träff på skott utanför straffområdet som går in i nättaket bakom Dennis och Gunnilse vinner matchen. Tyvärr föregicks hörnan av en del misstag från våran sida där vi kanske skulle spelat lite mer cyniskt och sett till att få ett straffavgörande.Summering

Vi gör sammantaget ingen bra match. Första halvlek är nästan underkänd. Det känns tråkigt att konstatera och förklaringarna till detta är många. Vi skall självklart vara medvetna om att träningsbakgrunden inte är den bästa och att vi inte haft chans att jobba med utveckling av spelet på träningarna. Det är också uppenbart att vi har alldeles för stor respekt för motståndarna och att vi kanske inte är riktigt förberedda inför matchen. Det känns ändå tråkigt att vi underpresterar i just den här matchen...

Andra halvleken är klart bättre än första och det var positivt, vi gör tre mål mot ett motstånd som Gunnilse och det är också positivt och med lite flyt hade vi kunnat vinna denna matchen på straffar.

Nu blev det inte så och jag tror att alla är besvikna, samtidigt måste vi gå vidare och det gäller att vi tar med oss både positivt och negativt.

Det mest frustrerande just nu är naturligtvis att förlora matchen i absolut sista minuten och det är naturlgitvis inte okej att inte kunna hålla undan de sista sekunderna och definitivt inget som får hända i serien framöver.

// Kim

Alla möten med Gunnilse IS
SpeladeTomtecupen 042005-01-074-2Angeredshallen
 Tomtecupen (lag 2)2007-12-292-3Bläsebohallen
 Östra Cupen2008-03-122-2Bergsjövallen
 Tomtecupen (Lag 2)2008-12-280-2Bläsebohallen
 Östra Cupen2010-03-173-4Bergsjövallen
 Träningsmatcher Våren2013-02-162-1Hjällbovallen Konstgräs
 Östra Cupen 20192019-03-061-1Kviberg 5
 
Laguppställning
Dennis Nithander 
Jonatan Bergek 
Erik Nyqvist 
Niclas Bjärnlind 
Karl Lawenius 
Christian Gustavsson 
(64) Joakim Mossberg 
Johan Nilsson 
Pontus Bauman 
Alexander Dellstrand 
Pontus Thorsén 
Fredrik Eriksson 
Jonas Corneliusson 
Erik Ronelöv 
 
Målskyttar
Alexander Dellstrand1 mål
(64) Joakim Mossberg1 mål
 
Framspelare
Alexander Dellstrand1 ass
 
Laguppställning
 
   
     
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, kansli@partilleif.com