Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Partille IF

Romelanda UF

2

6

 Division 4A Göteborg[länk]

Datum 2006-06-18
Tid 18.00
Plats Lexby Gräs
Publik 0
Matchtyp Gräsmatch
Jörgen Ahlgren, ass: Lennart Ekblom, (ännu ej tillsatt)
Väder
Övrigt Möte med serieledarna!!
LagledareKim Roland
AssisterandePeter Setterberg
   

Inför matchen:
Samling kl.16.30

Matchrapport
Partille IF - Romelanda UF 2-6 (1-3)

0-1 03 min RUF
0-2 24 min RUF
1-2 28 min Alexander Dellstrand (Pontus Thorsén)
1-3 29 min RUF
1-4 59 min RUF
1-5 63 min RUF
1-6 67 min RUF (Straff)
2-6 74 min Pierre Donatella (Straff)


Avslut (På mål)
14-21 (8-10)

Målchanser
10-17

Hörnor
2-6

Offsides
5-4

Frisparkar (erhållna)
11-13

Serieledarna på besök och ute efter revanch efter fjolårets snöpliga poängförluster, trots massivt spelövertag. Man spelar som de flesta lag i serien, med hög press, långa bollar på mottagande forwards och med stor tonvikt på fasta situationer. Med andra ord ett spel som passar oss väldigt dåligt. Romelanda behärskar dessutom spelet överlägset bäst i serien. Att försöka vinna de flesta förstabollarna och och kanske framförallt andrabollarna är oerhört viktigt i en sån här match. Att sedan försöka komma undan deras press genom ett distinkt och koncentrerat passningsspel är minst lika viktigt. Vi kan väl redan nu avslöja att vi inte lyckades nåt vidare med den taktiken...

Första halvlek

Mardrömstart med 0-1 redan efter tre minuter. Precis som mot Croatia får vi inte bort bollen från straffområdet, utan rensningen tar på en RUF-spelare och frispelar en annan, som lägger in bollen i tom kasse. Spelet blir precis som förutspått, med den lilla distinkta skillnaden att vi vare sig vinner andra eller för den delen tredjebollarna som dimper ner mestadels från en RUF hjässa. Det dröjer ca 20 minuter innan vi får igång lite av det spel vi kan prestera. Tyvärr kommer då nästa kalldusch. Efter ett slarvigt uppspel spelas en RUF-spelare fri inne i boxen. Ett snabbt tillslag....stolpe in...och 0-2. Nu blir det än bättre fart på våra anfall dock. Våra forwards lyckas störa deras backlinje ett par gånger och våra mittfältare får plötsligt spela lite rättvända. I 28 minuten hittar Pontus T. Sanny med en chippass. Sanny gör inget misstag utan lobbar in bollen bakom en på halvdistans stående målvakt. 1-2 och lite hopp. Tyvärr bara i en minut dock. På nytt missar vi i uppspelsfasen och senare också i att ge varandra understöd. Deras vänsterytter slår ett lågt inlägg mellan backlinje och Dennis och vid bortre stöter de in trean i tom kasse. Resten av halvleken fortsätter lagens båda försvar att bjuda på målchanser. En av de konstigaste halvlekarna jag sett slutar 1-3, men den kunde lika gärna slutat 4-6 eller nåt liknande.

Andra halvlek

Deras något darriga försvar och vårt åtminstone hyfsade anfallsspel ingjöt en hel del mod i oss och förhoppningar om att kunna vända detta. Viktigt dock att stänga igen försvarsmässigt. Första 10 i andra är dock riktigt usla och Romelanda har flera chanser att punktera matchen. Vi spelar oss fram till ett par halvchanser efter det innan den definitiva spiken slås in i PIF-kistan. Det börjar med att Sanny vräks omkull i straffområdet. Deras spelare ligger på rygg med Sanny över sig och armarna fästa i ett livtag. Men domaren måste fått tillfällig hjärnbrist och friar. Romelanda vänder spelet och får en hörna. Då vet ni hur det brukar se ut. Motståndarnas bästa anfallsvapen mot oss. Hörnan blir en dubbel och den andra slås rakt igenom vårt försvar i knähöjd och petas in av en förvånad RUF-spelare. Nu e det rena hönsgården i 7-8 minuter och på den tiden gör Romelanda ytterligare två mål. Ett efter en hörnretur (e nån förvånad) och ett efter en ganska tveksam straff där Dennis kolliderar med en lobbande forward. 23 minuter kvar och man funderar på om man ska ta upp kulramen. Vi tar oss dock samman och avslutar matchen snyggt. Visserligen slog kanske Romelanda av på takten något, men med lite flyt så hade vi kunnat putsa siffrorna rejält mot slutet. Nu fick vi dock nöja oss med en reducering. Pierre slog in en straff efter att en Romelanda back onödigt hårt slagit ut med armen för att försöka stoppa Sanny att sno åt sig bollen. Matchen slutar 2-6 och man vill bara gå hem och lägga sig.

Sammanfattning

Åtminstone jag hade lite förhoppningar om en skräll i den här matchen. Visste att det skulle bli tufft, menhade som sagt en positiv känsla. Den känslan är numer som bortblåst och ersatt av en klart obehagligare känsla inför fortsättningen av den här serien. I mina ögon uppträdde vi som ett medelmåttigt pojklag i den här matchen. Jag vet inte om det har smugit sig in nån naiv känsla av att vi kan spela ut ett lag som Romelanda utan organisation hårt jobb och smarthet. Framförallt tycker jag att vi glömde skitjobbet nånstans vid Hydromacken. Jag vill inte kasta en massa skit på enskilda spelare, de flesta vet med sig att de underpresterat å det grövsta. Jag vill heller inte ta nåt ifrån Romelanda, som förmodligen tar hem den här serien och som säkert slår oss åtta matcher av tio. Men det försvarsspel vi idag visade upp var det sämsta jag sett på år och dar. 50-60 meters pass fick dimpa ner på forwards utan att en PIF spelare var i närheten av dem. Ingen press på bollhållare utan ett ängsligt backande och backande och... Våra mittfältare fick jaga rättvända spelare gång på gång och vi släppte till hela 19 avslut (varav 15 bra sådana) under matchens första 60 minuter. Jag är medveten om att vi i och med den tuffa starten var tvungna att chansa med lite högre utgångspositioner på vissa håll, men killar....Markeringsspelet var under all kritik.
Nu ska jag inte skälla mer utan bara konstatera att ska vi fortsätta vara med och leka i den här serien även nästa år, så behöver vi nog komma tillbaka till Basic. En för alla, alla för en...Packa ihop, gör det trångt, alla på rätt sida boll och så tar vi anfallsspelet när det andra sitter. Blir inte lätt att välja MoM denna gång. Tyckte inte nån kom upp i normal standard. Det var dock en som kom in och slet och utan att gnälla försökte han spela sitt spel. Ingen lätt uppgift för en årsdebutant mot ett övermäktigt motstånd men för inställningen får han idag min röst...Grattis Sandro...

//zäta

Alla möten med Romelanda UF
SpeladeDivision 5A2005-06-052-1Lexby
 Division 5A2005-09-171-1Romevi
 Division 4A Göteborg2006-06-182-6Lexby Gräs
 Division 4A Göteborg2006-09-231-3Romelanda
 Division 4A2014-04-052-2Lexby KG
 Division 4A2014-06-181-3Romevi Gräs
 Division 4A Göteborg2015-05-290-4Romevi Gräs
 Division 4A Göteborg2015-09-121-3Lexby Gräs
 Division 4A Göteborg2016-06-033-1Romevi Gräs
 Division 4A Göteborg2016-08-061-2Lexby Gräs
 Division 5A2018-05-180-4Romevi Gräs
 Division 5A2018-09-221-0Lexby Konstgräs
 Division 5A2019-06-143-1Romevi
 Division 5A2019-10-052-1Lexby Gräs
 
Laguppställning
Dennis Nithander 
Johan Nilsson 
Martin Björkdahl 
Erik Ronelöv 
Deniz Vural 
Pontus Thorsén 
Christer Gardtman 
Pontus Bauman 
Erik Svanberg 
Alexander Dellstrand 
Pierre Donatella 
Sandro Donatella 
Nicklas Jensen 
Niclas Bjärnlind 
Daniel Thorsén 
Martin Persson 
 
Målskyttar
Alexander Dellstrand1 mål
Pierre Donatella1 mål
 
Framspelare
Pontus Thorsén1 ass
 
Varningar
Christer Gardtman 
Erik Ronelöv 
Dennis Nithander 
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com