Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
Matchrapport

Partille IF

Yngsjö IF

3

1

 Träningsmatcher Våren 2019[länk]

Datum 2019-03-23
Tid 16.00
Plats Gratts Arena
Publik 0
Matchtyp Konstgräs
Väder
Övrigt
LagledareTorsten Kymmer
AssisterandeKim Roland
 
Tobbe drog in en vänster!

Inför matchen:
Samling kl.14.30

Matchrapport
Korta matchfakta

Partille IF - Yngsjö IF 3-1 (1-0)

1-0 Tobias Lundström

1-1
2-1 Samuel Wesley, Elvir Ramadani
3-1 Andre Mateo, Christian Gustavsson
Inför matchen

Dags för ny träningsmatch och denna gången mot ett helt nytt motstånd. Vi bestämde oss sent för en träningsmatch mot ett lag på träningsläger i Göteborg, Yngsjö IF från strax utanför Kristianstad. Motståndarna spelar även de i division 5 men i deras fall är det division 5 Östra Skåne. Matchen spelades på Gratts Arena eftersom det är på denna planen de bedrivit sitt träningsläger.

För vår del var det återigen en del förändringar i laget. Vi saknade målvakt men hade tur att Sävedalens IF kunde låna ut en målvakt till oss och även provspelande Andre Mateo fick chansen att visa upp sig i matchsituationer.

De yttre förutsättningarna kunde varit perfekta då solen visade sig från sin bästa sida och det var ganska varmt i luften, tyvärr fördärvades detta av en kraftig bitande vind som påerkade både värmen och spelet på planen.


Första halvleken

Vi inleder matchen i ganska kraftig motvind men också med ett ganska kraftigt bollinnehav. Det mesta av det bollinnehavet sker dock på egen planhalva då vi inte riktigt hittar bra passningsvägar framåt. Vi visar dock på bra tålamod och rullar bollen i backlinjen och väntar på lägen att spela bollen framåt. Motståndarna har inte tillräckligt med tempo och organisation för att sätta press i vårt uppbyggnadsspel och ganska snart börjar vi också hitta mer alternativ framåt.

Motståndarna hotar mest på fasta situationer men där har de ett par farligheter under halvleken och vi försvarar oss fortfarande inte på bra på dessa. I mitten på halvleken börjar vi skapa en del chanser och de kommer allt som oftast efter att vi kommit runt på någon av kanterna, både Christian Gustavsson och Samuel Wesley tog sig ofta förbi sina motståndare och kunde skapa farligheter. Vi missar dock en del ganska bra målchanser och det är lite ologiskt hur det första målet till slut kommer till.

Tobias Lundström får efter ett inkast bollen ganska centralt i planen och bestämmer sig för att testa lyckan med ett vänster-skott från distans. Skottet är otroligt väl avvägt och välplacerat och ger oss ledningen med 1-0.

Vi går till paus i ledningen med 1-0 efter att vi haft en hel del boll och också skapat en hel del framåt. Motståndarna kändes endast farliga vid fasta situationer och när vi gjorde slarviga tekniska fel, tyvärr är de tekniska felen fortfarande alldeles för många.


Andra halvlek

Vi pratar i pausen om att byta kant lite oftare, försöka hitta rättvända spelare centralt och vara koncentrerade med bollen. Tyvärr inleder vi den andra halvleken lite passivt och kommer fel i försvarsarbetet vid ett par tillfällen. Det är lite slarvigt och vi blir också straffade för det ganska tidigt. Vi hamnar fel i positioner och försvarar oss på fel sida motståndarna vilket leder fram till ett öppet läge som motståndarna skickligt tar vara på och placerar in ett skott otagbart för dagens målvakt (inlånade Oscar Baggesen-Gyllunger från Sävedalens IF).


Det var bra och rättvist att motståndarna fick utdelning då vi inte alls presterade på den nivå som krävs när det gäller attityd och koncentration. Det som är positivt är att vi reagerar bra på målet och höjer oss igen. Vi tar tag i spelet och blir lite mer distinkta i det vi gör.


Vi tar ledningen igen ganska snart efter kvitteringen och det är via ett lyckosamt samarbete på högerkanten som till slut Elvir Ramadani hittar in med ett inspel på fötterna på Samuel Wesley som kan stöta in bollen i ett öppet mål. Ett bra och fint fotbollsmål!


Ganska kort efter det tar vi också ledningen med 3-1. Denna gången efter en kort hörna som Christian Gustavsson inläggsskjuter mot den bortre ytan och provspelande André Mateo fläker sig fram och stöter in bollen i mål. Det var inte riktigt lika vackert som 2-1-målet men det räknas lika mycket och kul att vi gör mål på lite olika sätt.


Efter 3-1-målet dör tillställningen något. Motståndarna orkar inte riktigt höja upp spelet och sätta mer press på oss utan vi kan ganska enkelt spela av matchen med bud på ett par mål till. En ny seger men också en hel del att slipa på!Summering

Detta var ingen fantastisk fotbollsmatch men det finns en del både positivt och negativt att ta med sig:

- Otroligt roligt att Sävedalens IF och deras målvakt Oscar Baggesen-Gyllunger ställde upp när våra målvakter av olika anledningar saknades till matchen. Han gjorde en stabil insats och var chanslös på målet.

- Provspelande André Mateo gjorde en stabil insats som mittback och fick kröna det med ett mål. Vi får se om André blir spelklar för Partille IF men skulle säkerligen vara ett bra tillskott om så blir fallet.

- Vi vinner matchen och stundtals finns en del positiva tendenser i både press-spel, uppbyggnadsspel och anfallsspel.

- Vi försvarar oss för dåligt på fasta situationer och överhududtaget på egen planhalva är försvarsspelet inte tillräckligt bra. Vi släpper till för mycket enkla chanser på grund av felaktig positionering och på grund av okoncentration.

- Vi har för många tekniska fel och ger bort bollen i onödiga lägen som leder till omställningar och otrygghet i spelet. Vi måste bli mer fokuserade i tekniken och mer rädda om bollen.

- Vi är också för dåliga att byta kant i spelet och utnyttja de överflyttningar som motståndarna gör i sitt försvarsspel. Här måste vi bli mer noggranna och beslutsamma i våra aktioner

// Kim

Alla möten med Yngsjö IF
SpeladeTräningsmatcher Våren 20192019-03-233-1Gratts Arena
 
Laguppställning
Oscar Baggesen-Gyllunger 
Elvir Ramadani 
Johan Dermark 
Andre Mateo 
Jonas Almström 
Olle Andersson 
Tobias Lundström 
Christian Gustavsson 
William Björkqvist 
Samuel Wesley 
Jan Matuszczyk 
Gustav Persson 
Sebastian Johnsson 
Malte Nilsson 
Felix Jerkersson 
 
Målskyttar
Andre Mateo1 mål
Samuel Wesley1 mål
Tobias Lundström1 mål
 
Framspelare
Christian Gustavsson1 ass
Elvir Ramadani1 ass
 
Laguppställning
 
   
   
     
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, kansli@partilleif.com