Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Partille IF

Kortedala IF

3

0

 Division 5A[länk]

Datum 2005-10-08
Tid 15.00
Plats Lexby
Publik 150
Matchtyp Gräsmatch
Fredrik Olsson, ass Pejman Oghazi, Lars Forsberg
Väder
Övrigt
LagledareFrank Thorsén
AssisterandePeter Setterberg
   

Inför matchen:

Matchrapport
Korta matchfakta

Partille IF - Kortedala IF 3-0 (2-0)
1-0 22 min Pierre Donatella (Patrik Gustavsson)
2-0 32 min Pontus Bauman (Straff)
3-0 56 min Patrik Pettersson (Daniel Thorsén)

Skott (på mål)
23-11 (9-4)

Offside
2-1

Hörnor
8-1
Fyran here we come!!!
Säsongsavslutning och förutsättningarna inför matchen var glasklara. Tredjeplatsen var redan klar, men för att avancera i tabellen krävdes seger samtidigt som någon av toppkonkurenterna måste tappa poäng. Seger eller oavgjort skulle även innebära att vi efter de två inledande förlusterna skulle komma upp i 20 raka matcher utan förlust. Ett fantastiskt resultat av en nykomling. Svårigheten i den här matchen var nog dock vårt fokus. I och med att de andra resultaten hade så stor betydelse, så är det lätt att man glömmer sin egen match och enbart fokuserar på de andra resultaten. Jag tycker dock vi klarade detta med beröm godkänt. Vi hade gemensamt bestämt att inga resultat fick offentliggöras under match. Jag och hade visserligen kontakt med de andra arenorna och fick därför försöka hålla masken, även om det var svårt mot slutet av matchen. Åter till detta lite senare, nu till matchen...

Första halvlek

Matchens karraktär var likvärdig igenom stort sett hela matchen. Ganska lågt tempo, men med ett oerhört stort bollinnehav av oss. Kortedala försökte kontra, men det var inte förrän i slutet, de egentligen vaskade fram ett par hyfsade chanser. Vi skapade kanske inte heller, så värst många riktigt heta chanser. Inlägg var väl den taktik vi fick inrikta oss på, då Kortedala packade ihop sig i och omkring sitt eget straffområde. Tror för övrigt aldrig jag sett ett Partille-lag slå så många inlägg. Ett par mål föll i den första 45:an och matchen kändes ganska avgjord efter dessa. 1-0 kom efter att Patrik G, som fick chansen från start efter sina fyra mål sist, måttade ett inlägg mot bortre stolpen. Där dök Pierre upp och, hör och häpna, nickade in bollen. 10 minuter senare fick samme man en löpboll på vänsterkanten, hann bollen före KIF:s målvakt och föll snyggt över dennes utsträckta ben. Solklar straff och kanske borde målvakten fått se det röda istället för det gula. Bauman fick förtroendet att ta straffen, men missade efter en ganska klen bredsida. En Kortedala-spelare gick dock för tidigt in i straffområdet och straffen fick slås om. Bauman tog längre sats och krutade upp bollen i nättaket. 2-0 således i halvlek och intresset för de andra matcherna ökade. Första rapporten kom i 22 minuten, samtidigt med vårat ledningsmål. Nyheten var fantastisk! 1-0 till Götaholm över BBK. I pausen fick vi ny kontakt och den var ännu bättre. 2-0 till Götaholm, samtidigt som Romelanda bara hade 0-0 i sin match. Serieledare i halvtid alltså!!!

Andra halvlek

Kan inte säga att jag minns speciellt mycket av den andra halvleken, då nervositeten över resultaten i de andra matcherna fullständigt tog överhanden. Tror aldrig jag varit så nervös förut. Det är bättre att vara på plan tror jag. Matchbilden var dock densamma, vad jag vill minnas. Dock med ett än tydligare övertag från vår sida. Den absoluta spiken i kistan kom redan efter 11 minuter. Ett mycket snyggt och välregisserat anfall, slutade med att Daniel Thorsén stötte bollen i sidled till Pettersson, som i sin tur placerade bollen i mål från slottet. Nu lämnade mitt fokus vår match helt och hållet och jag väntade enbart på att telefonen skulle ringa. Det gjorde den med ca 10 minuter kvar av vår match. BBK hade reducerat till 2-1. Sista 10 minuterna är ett töcken, men ingen telefonsignal kunde höras. Vår match tog slut och jag bad Frank, som verkade oförskämt lugn, på mina bara knän att ringa upp "Egon" i Götaholm. Det gjorde han och följande samtal utspelade sig.
Frank: -jaha hmmm jaså (helt frustrerande lugnt)
Zäta: - Hur mycket är det kvar.
Frank: - 30 sekunder... har ni inspark (till Egon)...hmmm jaså
Zäta: - Står det 2-1 fortfarande?
Frank: - Nickar...
Zäta: Sträcker armarna i luften och en vild segerdans bland spelarna inleds.
Frank: -Vad säger du? (till Egon) Fick de straff? Därefter bryts telefonsamtalet...
Zäta: Tänker "Vad har jag gjort" och tittar nervöst på den jublande spelarhopen.
Frank får låna Mojjes mobil och ringer upp på nytt. Flera oroliga spelare har nu dykt upp när det förstått att något inte stämmer.
Frank: -Vad säger du? Blev det bara frispark? Är det slut nu?

Svaret blev Ja och saken var klar. Partille tar steget upp i fyran. Går om BBK i sista omgången och det faktum att Romelanda vunnit sin match med 2-0 förstörde knappst den upprymda stämning som nu inföll.

Sammanfattning

Av förklarliga skäl blir det ingen direkt analys av dagens match. Kritik såväl positiv som negativ, kan vänta till nästa säsong tycker jag. Däremot skall en MoM utses. Jag har väl redan avslöjat mina tankar angående utnämningen, men det skall formellt också nedskrivas. Daniel Sandelin får, trots vilda protester från vissa min röst denna gång. Många säger kanske: -Inte en back igen! Jag säger: -Placeringen på plan är inte avgörande för mina utnämningar. Förtjänar man det så förtjänar man det. Skall försöka göra en längre analys och redogöra för mina tankar om den gångna säsongen, precis som förra året, under nyheterna nån gång under de närmaste veckorna. Tackar dock samtliga aktörer, liten som stor, för det gångna året och ser redan fram emot nästa.

//Zäta

Alla möten med Kortedala IF
SpeladeDivision 5A2005-06-224-1Kortedalavallen
 Division 5A2005-10-083-0Lexby
 Division 42007-05-312-1Kortedalavallen
 Division 42007-09-081-3Lexby
 Tomtecupen (lag 1)2008-01-022-0Angeredshallen
 Division 4A2008-04-244-3Kortedalavallen
 Division 4A2008-08-106-2Lexby Gräs
 Division 4A2009-06-045-0Lexby
 Division 4A2009-09-242-1Kortedalavallen
 Division 4A Göteborg2013-04-184-5Bergsjövallen Konstgräs
 Division 4A Göteborg2013-08-115-0Lexby Gräs
 Östra Cupen2015-03-040-1Kviberg 2
 Östra Cupen 20172017-03-013-2Kviberg 5
 
Laguppställning
Dennis Nithander 
Jonatan Bergek 
Christer Gardtman 
Daniel Sandelin 
Erik Svanberg 
Daniel Thorsén 
Patrik Pettersson 
Kim Roland 
Pontus Bauman 
Pierre Donatella 
Patrik Gustavsson 
Jonas Bengtsson 
Pontus Thorsén 
Alexander Dellstrand 
Jonas Thorsén 
Martin Persson 
 
Målskyttar
Patrik Pettersson1 mål
Pierre Donatella1 mål
Pontus Bauman1 mål
 
Framspelare
Daniel Thorsén1 ass
Patrik Gustavsson1 ass
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com