Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

IF Stendy

Partille IF

0

20

[länk]Division 5A 

Datum 2005-10-01
Tid 13.00
Plats Bläsebovallen
Publik 25
Matchtyp Gräsmatch
Robert Bresky, ass Tarik Tongur, Aleksander Gavrilovic
Väder
Övrigt
LagledareFrank Thorsén
AssisterandePeter Setterberg
   

Inför matchen:

Matchrapport
Korta matchfakta

Stendy - Partille IF 0-20 (0-6)

0-1 09 min Pierre (Straff)
0-2 36 min Pierre (Pintaric)
0-3 37 min Pintaric (Daniel T)
0-4 39 min Pintaric (Patrik G)
0-5 42 min Pierre
0-6 45 min Pierre (Bauman)
0-7 49 min Pierre (Patrik G)
0-8 50 min Patrik P (Jonatan)
0-9 53 min Patrik G (Pierre)
0-10 59 min Pierre (Patrik G)
0-11 63 min Patrik G (Pierre)
0-12 64 min Patrik P (Patrik G)
0-13 66 min Patrik P
0-14 69 min Pierre (Patrik G)
0-15 72 min Bauman (Pierre)
0-16 74 min Bauman (Pierre)
0-17 75 min Pierre (Patrik G)
0-18 79 min Pierre (Bauman)
0-19 84 min Patrik G (Pierre)
0-20 87 min Patrik G (Patrik P)


Skott (på mål)
4-35 (1-24)

Hörnor
0-7

Offsides
0-4
Det finns alltid en viss oro då man ställs mot ett lag som kämpar för sin existens. Lag i utsatta lägen krymper ofta ytorna och spelar på säkerhet. Många spelare i och runt eget straffområde, med enstaka kontringar som anfallsmodell. Med andra ord ett spel vi inte riktigt gillar att möta. Rörelse och passningsspel måste fungera för att dyrka upp en sådan motståndare. Något som inte riktigt fungerat sista tiden, därav oron. Oron skulle dock visa sig vara fullständigt obefogad. Redan före matchstart kunde man konstatera att Stendy i sitt prekära läge enbart kunde mönstra 11 man. De valde dessutom att spela med sina båda forwards i försvaret. Matchen skulle gå till historien av många skäl, där få hade med verklig fotboll att göra. Till "kampen"...

Första halvlek

Stor tonvikt lades i inledningen på att få igång ett fungerande och vägvinnande passningsspel. Stendy sjönk ner en bit i planen, precis som vi förutspått. Lite oväntat, kanske valde de dock att spela ett plottrigt kortpassningsspel framför långbollar/kontringsspel. Heder till dem för detta även om jag nog vill påstå att det var en självmordstaktik. Gång på gång kunde vi bryta deras uppspel, högre och högre upp i banan. Efter 10 minuter var allt spel förlagt till deras planhalva. Dessförinnan hade vi skapat ett par riktigt bra chanser och gjort ett mål. Ett inlägg från vår högerkant resulterade i straffspark efter att en framrusande Kim rivits ner (enligt egen utsago). Pierre gjorde inget misstag, utan jämnade ut skytteligakampen, med en bredsida lågt i vänstra hörnet. Efter matchen skulle det dock visa sig att Pierre även avgjort skytteligan, men mer om detta senare. Matchen fortsätter ungefär som innan, allt spel förlagt på Stendys planhalva. De hade endast två skottförsök på hela halvleken. Båda från 30 meter och båda skyhögt över. Vi brände dock en hel del bra chanser. Den 36:e minuten blev händelserik och gjorde den här matchen till en riktig parodi. Först får en Stendyspelare sitt andra gula efter att ha sparkat ner Pintaric. I anfallet som följde gjorde Pierre sitt andra mål framspelad av Pintaric. Nu tappade Stendy allt vad kämpalust och stolthet heter. Inom loppet av 8 minuter gör vi ytterligare fyra mål. Pintaric gör två och Pierre ytterligare två, vilket skriver halvtidsresultatet till 6-0.

Andra halvlek

I sådana här matcher blir det lätt att man slappnar av och försöker glänsa, då matchen är avgjord. Vi diskuterade detta i halvtid och kom överens om att vi skulle köra på i 45 minuter ytterligare. Samma fokus, samma inställning och samma taktiska upplägg. Chansen att äta upp BBK:s målövertag blev en drivande faktor. Att det skulle få de konsekvenserna det fick, hade nog ingen räknat med dock. Målen bara rasade in. De flesta oerhört vackra och ett resultat av fin, fint kortpassningsspel. Stendy gjorde det visserligen oerhört lätt för oss, då närkampsspelet var minimalt. En av de få närkamperna i andra halvlek, resulterade i ytterligare ett rött kort för Stendy. Kändes väl hårt dömt från där jag stod dock. Innan vi kunde sammanfatta matchen så hade vi gjort ytterligare 14 mål. Målskyttar i andra var Pierre 5, Patrik G 4, Patrik P 3 och Bauman 2. Matchen slutade osannolikt 20-0, förmodligen en av de största segrarna i Partille IF:s historia.

Sammanfattning

Man kan givetvis inte dra några som helst slutsatser efter en sån här match, men det var en fröjd att se hur vi valde att spela i den andra halvleken. Inga soloraider och inget hafs. Full fart hela halvleken, där alla deltog och gjorde sitt jobb. Kortpassningsspel, mycket löpvilja och bra effektivitet i kombination med ett totalt uppgivet Stendy, gav detta underliga resultat. Redan när domaren visslade, förstod man att det skulle bli endel diskussioner efteråt, bland de andra lagen. Vi har dock absolut inget att skämmas över. Vi såg vår chans att äta upp de andra lagens försprång lite och att ha roligt en stund. Vi tog den, och de andra lagen får tycka vad de vill. Känns konstigt att utse matchens lirare i en sån här match, men varför inte. Tänkte för andra matchen i år låta två spelare dela på utmärkelsen. Nä, Svanberg och Sandos, inga backar denna gång. Det går inte att undgå att nominera en spelare som gör 9 mål och spelar fram till 5. Därför får Pierre utnämningen. Han får dock dela den med Patrik G (4 mål och 6 assists), som gav Pierre 4 öppna kassar att skyffla in bollen i. Tillsammans hade de båda den värsta lekstuga jag nånsin sett i en div. 5-match, så det är inte mer än rätt att de båda får dela på utmärkelsen denna gång. En match kvar nu, men utgångsläget är i stort sätt detsamma. RUF eller BBK måste tappa poäng samtidigt som vi måste vinna, annars blir vi den överlägset poängstarkaste trean i hela seriesystemet. Hur långt det räcker, det får vi se... Hur som helst en otrolig bedrift av vårt unga gäng.

//Zäta

Alla möten med IF Stendy
SpeladeDivision 6A1998-05-283-2Lexby IP
 Division 6A1998-08-141-3Angeredsvallen
 Division 6A1999-06-042-5
 Division 6A1999-08-122-1
 Träningsmatcher2001-03-031-1Lexby
 Träningsmatcher2002-03-293-2Lexby
 Försäsongsmatcher2003-03-291-2Lexby Ground
 Tomtecupen 042004-12-291-0Angeredshallen
 Division 5A2005-06-163-0Lexby
 Division 5A2005-10-0120-0Bläsebovallen
 
Laguppställning
Dennis Nithander 
Jonatan Bergek 
Christer Gardtman 
Daniel Sandelin 
Erik Svanberg 
Daniel Thorsén 
Daniel Pintaric 
Kim Roland 
Pontus Bauman 
Pierre Donatella 
Pontus Thorsén 
Alexander Dellstrand 
Jonas Bengtsson 
Patrik Gustavsson 
Patrik Pettersson 
Jonas Thorsén 
 
Målskyttar
Pierre Donatella9 mål
Patrik Gustavsson4 mål
Patrik Pettersson3 mål
Daniel Pintaric2 mål
Pontus Bauman2 mål
 
Framspelare
Patrik Gustavsson6 ass
Pierre Donatella5 ass
Pontus Bauman2 ass
Daniel Pintaric1 ass
Daniel Thorsén1 ass
Jonatan Bergek1 ass
Patrik Pettersson1 ass
 
Varningar
Daniel Pintaric 
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com