Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Partille IF

Croatia Göteborg

4

0

 Division 5A[länk]

Datum 2005-09-25
Tid 17.30
Plats Lexby
Publik 0
Matchtyp Gräsmatch
Joseph Saliba, ass Peter Öhman, Aleksander Gavrilovic
Väder
Övrigt
LagledareFrank Thorsén
AssisterandePeter Setterberg
   

Inför matchen:
Samling 16.00

Matchrapport
Korta matchfakta

Partille IF - Croatia 4-0 (1-0)

1-0 5 min Daniel Thorsén (Pontus Bauman)
2-0 59 min Daniel Pintaric (Pierre Donatella)
3-0 76 min Patrik Gustavsson (Pierre Donatella)
4-0 90 min Pierre Donatella (Patrik Gustavsson)


Skott
(på mål)

13-10 (7-5)


Hörnor

4-4

Offsides

2-3
Tre matcher kvar, där ingen av motståndarna bör underskattas. Dock kändes kanske just denna match, som den allra svåraste. Croatia är ett homogent, rutinerat och i sina bästa stunder också välspelande lag. 2-2 slutade vårmötet, där lagen hade varsin halvlek, men där Croatia i ärlighetens namn var närmast segern. Vårt lag var dock mer sargat vid förra mötet, så optimismen var stor inför matchen. Det brukar dessutom passa oss bättre att möta lag, som försöker spela boll, där vi kan krympa ytor och kontra vasst. Matchen hade också en liten twist i det att detta var Croatias sista chans att blanda sig i toppstriden.
Återigen pratade vi innan match om vikten av ett väl fungerande passningsspel. Framförallt uppspelen måste fungera bättre än sist. Noggrannhet i allt vi gör, blev ett ledord. Hitta ytor bakom deras ytterbackar, en uppmaning!


Första halvlek

Inledningskvarten var en av årets bästa. Vi vann fler närkamper än vi gjorde under hela Romelanda-matchen och framåt hittade vi många bra lösningar. Daniel T och Bauman rev upp stora sår på sina respektive kanter och jag räknade in 6 avslut första femton, varav minst tre kvalificerade målchanser. En av dessa resulterade i den femte minuten. Kim hittade Bauman på kanten, denne slog ett hårt, lågt inlägg mellan Croatias backlinje och målvakt. Vid bortre stolpen köttade Daniel T in bollen i kamp med sin försvarare. Under första halvlekens sista 30 minuter, lämnade vi dock över initiativet något till Croatia, men försvarspelet var prickfritt, så några större chanser skapades inte. Deras bollinnehav blev dock väl stort ett tag, så man var lite orolig i pausen. På det hela dock en mycket bra, diciplinerad och stabil insats första fyrtiofem.

Andra Halvlek

Upptakten på andra var knappast till belåtenhet. Croatia skruvade upp tempot en aning och det var stundtals rena hönsgården i laget. Kvitteringen kändes nära, men närmare än ett chippskott i överkant av överliggaren kom nu inte Croatia, denna afton. 14 minuter in på halvleken kom nämligen avgörandet. Efter ett långt och högt uppspel på Pierre, som gick in och tog kampen mot ett av deras fyrtorn därbak (därav assisten), så droppade bollen ner framför Pintarics fötter. En go studs och "Pinto" klippte till från 25-30 meter. Bollen fick den där goa bågen och trots att målvakten fick ett par fingrar på den letade den sig in i vänstra krysset. Så j-kla snyggt och så j-kla viktigt. Efter detta spelade vi en alldeles strålande kontringsfotboll. Varje gång vi gick till anfall, kändes det farligt. Vi hittade många kreativa lösningar och man kände att Croatia var ett slaget lag. De försökte dock (all heder för detta), men kom egentligen ingenstans trots ett visst övertag i bollinnehav. I ärlighetens namn skall väl sägas att vi bjöds på endel ytor mot slutet, då Croatia chansade framåt i jakten på reducering. Ofta kom vi fem mot fyra eller tre mot två, men det berodde också på att uppspelen satt bättre. Målen skulle också komma. Trean efter 76 minuter. Vi bröt ett uppspel och Pierre hittade Patrik G, som gjorde ett mycket piggt inhopp sista 20. Patrik gjorde inget misstag utan placerade bollen, med en höger insida i bortre hörnet. I matchens sista minut var rollerna omvända. Patrik sprang sig helt ren på Croatias vänsterkant och fick fritt utrymme mot målet. Istället för att avsluta själv, lämnade han över bollen, helt osjälviskt, till Pierre som satte en vänster i tom bur.
4-0 blev således slutresultatet och vi fortsätter att sätta press på Romelanda och BBK.

Sammanfattning

Då både BBK och Romelanda lyckades vinna sina matcher i denna omgången ett par dagar före oss, dessutom med riktigt många mål för BBK, så var pressen på oss väldigt stor. Ett taggat och inspirerat Croatia gjorde inte uppgiften lättare. Med bakrund av detta tycker jag att vi gör en riktig kanonmatch. Vi släpper inte till mycket och skapar själva en hel del lägen. Vi spelade koncentrerat och minimerade misstagen. Croatia fick inte många luckor i vårt solida försvar och frustrationen märktes. Jag tyckte att spelglädjen var mil ifrån den vi visade upp mot Romelanda och samtliga ville ha och tiggde boll. Frank talade innan om vikten av att spela för att vi tycker det är roligt och att det är när man känner att man gjort sitt allra bästa, man kan vara riktigt nöjd. Ibland, framförallt när vi är i det läget vi är, stirrar man sig blind på resultaten, men jag förlorar hellre en match efter att jag har vågat och haft roligt än motsatsen. Behåller vi den inställningen, så kan vi känna oss nöjda oavsett resultaten. Det fanns många som gjorde anspråk på MoM titeln denna gång. Alla gjorde sitt jobb kort och gott. Det gör givetvis mitt val svårare, men det är en smäll jag gärna tar även i avslutningsmatcherna. Valet denna gång kommer från magen och lyder Christer Gardtman. Hela försvaret spelade stabilt och det gör givetvis Gattens jobb enklare, men jag tycker att han hade ett par riktigt avgörande brytningar och en stabilitet i spelet, som jag inte sett på länge. Bästa matchen för honom denna säsong, i mitt tycke. Det ger honom en av säsongens svåraste utnämningar. Vill också ge Kim en eloge framförallt för hans första halvlek, som var hans klart bästa i år. Två matcher kvar nu och kan vi behålla den diciplin vi visade idag, så får nog lagen framför oss se till att vinna sina matcher annars....

//Zäta

Alla möten med Croatia Göteborg
SpeladeGöteborg Night Open 20042004-11-191-4Torslandahallen
 Tomtecupen 042005-01-041-0Angeredshallen
 Division 5A2005-06-122-2Angeredsvallen
 Division 5A2005-09-254-0Lexby
 Tomte cupen 22005-12-271-0Bläsebohallen
 Tomte cupen2005-12-276-7Bläsebohallen
 
Laguppställning
Dennis Nithander 
Jonatan Bergek 
Daniel Sandelin 
Christer Gardtman 
Erik Svanberg 
Daniel Thorsén 
Kim Roland 
Daniel Pintaric 
Pontus Bauman 
Pierre Donatella 
Pontus Thorsén 
Alexander Dellstrand 
Jonas Bengtsson 
Martin Björkdahl 
Patrik Gustavsson 
Martin Persson 
 
Målskyttar
Daniel Pintaric1 mål
Daniel Thorsén1 mål
Patrik Gustavsson1 mål
Pierre Donatella1 mål
 
Framspelare
Pierre Donatella2 ass
Patrik Gustavsson1 ass
Pontus Bauman1 ass
 
Varningar
Kim Roland 
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com