Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Partille IF

Marieholm BOIK

5

2

 Division 5A[länk]

Datum 2005-09-11
Tid 18.00
Plats Lexby
Publik 47
Matchtyp Gräsmatch
Lazo Cesto, ass Lars Forsberg, Aleksander Gavrilovic
Väder
Övrigt
LagledareFrank Thorsén
AssisterandePeter Setterberg
 
Sanny lirade verkligen fotboll

Inför matchen:

Matchrapport
Korta matchfakta

Partille IF - Marieholm BOIK 5-2 (3-0)

1-0 28 min. Kim Roland
2-0 35 min. Pierre Donatella (Alexander Dellstrand)
3-0 38 min. Alexander Dellstrand (Pierre Donatella)
4-0 46 min. Alexander Dellstrand (Patrik Pettersson)
5-0 51 min. Pontus Bauman (Pierre Donatella)
5-1 84 min. Marieholm
5-2 89 min. Marieholm (straff)


Skott (på mål)
14-17 (8-9)

Hörnor
7-5

Offsides
1-1


Fem tuffa matcher kvar på säsongen och först ut var Marieholm. Ett offensivt och spelande lag, med ett par riktigt duktiga forwards. De är också oerhört vassa på fasta situationer, vilket vi fick erfara sist. Vi trivs dock bättre mot lag som försöker spela boll, så att det skulle bli en bättre match från vår sida än mot Götaholm kunde man nog ana. Mycket bollinnehav för motståndarna var också en matchbild som inte kändes helt främmande. Jag tror även att det är bra för oss, då vårt lag oftast i sådana matcher blir tätare och mer kompakt. Marieholms försvarsspel är dock inte av samma klass som anfallsspelet. I sin iver att gå framåt tappar de ofta spelare och det ger oss stora ytor offensivt om vi klarar av att sätta första bollen på våra forwards och på så sätt komma ifrån deras stundtals höga press. Det lyckades bra sist och gav oss sex mål. Förhoppningen och nyckeln till seger var givetvis att vi även denna gång skulle visa upp ett varierat och konstruktivt anfalls/kontringsspel.

Första halvlek

Vi började matchen ganska visset och det fanns ingen riktigt geist i laget. Marieholm utnyttjade detta och tog kommandot i matchen. Vi hade lite problem med positionerna och de överbelastade vår vänsterkant allt som oftast. Motståndarna skapade två riktigt vassa chanser: först på en kontring när Sandelin hamnade efter deras vindsnabbe forward men Dennis gjorde ett riktigt bra ingripande på friläget, sedan på en tilltrasslad situation i straffområdet där bollen väl tog i överliggaren.

Efter hand vaknade vi till liv och mkt bra spel av Pierre och Sanny vaskade fram en hörna. Pierre sköt in bollen och i tumultet dök Kim up och stötte in bollen. Det kändes riktigt bra om än inte rättvist.
Frank hann inte ens reda ut vilken flyt vi haft innan Pierre på ett fantastisk sätt sköt in bollen i det långa hörnet på passning från Sanny.
Inte nog med det! Pierre rykte loss på kanten och spelade in till Sanny som kunde slå in bollen i öppet mål. Ett par minuter av blixtrande anfallsfotboll och bakåt var det naturligtvis lungnare.
Vi gnatade oss alltså in i matchen och med en ruggig effektivitet ledde vi med tre bollar i halvtid!

Andra halvlek

Styrkta av resultatet efter första halvan öppnar vi mycket starkt. Redan i första minuten för Marieholms målis kröka rygg. Inhoppande Putte hittar Sanny på högerkanten, resten e poesi a la Dellstrand. Full fart mot mål, några "enkla" vrickningar och en kylig bredsida i målvaktens närmaste hörn. Mycket snyggt och matchen är "slut". Vi fortsätter att visa upp ett anfallsspel som nog fick ögonen att tåras en smula hos vår trogna hemmapublik. Finurligt, snabbt och vägvinnande passningsspel, med en otrolig rörlighet gav en handfull målchanser första 10 minuterna. Ett av dessa anfall resulterade. Pierre och Bauman växelspelade på vänsterkanten. Bauman fick läge att knata in i skottsektorn. Skottet var välplacerat om än inte helt otagbart i målvaktens korta hörn och ställningen var smått osannolika 5-0. Nu slappnar vi av något och lämnar över väl mycket av spelet till MBOIK. Vi är fortfarande farliga och de skapar kanske inte jättemycket, men tendensen var negativ och det skulle straffa sig. Sex minuter före slutet får en av deras spelare promenera genom hela försvaret och bredsida in reducering 1. Lite passivt och lite för enkelt. Tyvärr stoppade det inte där, utan Marieholm skulle reducera ytterligare en gång. De fick i sista ordinarie minuten sin fjärde straff mot oss på de tre matcher vi mötts i år. Samtliga mycket tveksamma dessutom. Domaren hittade en hands då en av våra försvarare glidtacklade i straffområdet. Kim påpekade att han nog borde kontrollera med linjedomaren som stod bättre placerad, men domaren vägrade (enligt egen utsago efteråt pga att Kim just påpekat detta...lustig inställning minst sagt). Marieholms tremålsskytt senast gjorde inget misstag och slutresultatet skrevs till 5-2. Lite synd, då 5-0 hade gjort att vi gått om BBK i tabellen, men varför deppa över detta? 3 poäng ytterligare och ett grymt toppmöte mot Romelanda på Lördag. Fotboll är kul!!!

Sammanfattning

Svårt att göra en bedömning av en match där man bara såg en halvlek och där matchen dessutom var slut sex minuter in på densamma. Dock har jag endel spioner, vars ord jag får lita till denna gång.
Positivt - Vi gör fem mål och visar upp ett anfallsspel jag med fog kan säga inget annat lag kan matcha då det gäller effektivitet, variation och passningsspel.
Positivt - Vi vinner en ganska svår match och vi gör det klart till slut. Trots att vi tvingas stuva om i match efter match pga sjukdomar och annat.
Negativt - Inledningen var efter vad jag hört inget vidare inte heller avslutningen då vi släpper två mål. Vi släpper initiativet och slappnar av lite för mycket ibland då vi känner oss säkra.
På det stora hela dock ett rejält lyft, efter bottennappet mot Götaholm senast och tre goa poäng i jakten på trofén.
Matchens lirare får också koras efter vissa tips från spionerna. Flera spelare förtjänar dock ett omnämnande. Kim har gjort två stabila insatser i rad nu och verkar ha kommit i gammalt gott slag. Gatten visade ånyo att han trivs bättre i mitten. Pierre ser allt piggare och piggare ut. Finterna går hem bättre och benen ser allt rappare ut. Rösten går dock till Sanny denna gång. Han är en gudabenådad spelare när han vaknat på rätt sida. En mardröm att möta med sin vingliga och slingriga spelstil. Tyvärr fick jag bara se honom spela i en kvart då han skadade sig tidigt i andra, men det jag såg hade nästan räckt bara det för att ge honom titeln denna afton.

//Zäta

Alla möten med Marieholm BOIK
SpeladeDivision 6A1998-06-052-0Lövgärdesplan
 Division 6A1998-08-060-1Lexby IP
 Östra Cupen 20052005-02-270-0Gamlestadsvallen
 Division 5A2005-08-256-3Lövgärdesplan 1
 Division 5A2005-09-115-2Lexby
 Tomtecupen lag 12006-12-291-1Angeredshallen
 Tomtecupen (Lag 1)2009-01-032-1Angeredshallen
 Tomtecupen2009-12-273-1Angeredshallen
 
Laguppställning
Dennis Nithander 
Christer Gardtman 
Martin Björkdahl 
Daniel Sandelin 
Erik Svanberg 
Pontus Thorsén 
Kim Roland 
Daniel Thorsén 
Pontus Bauman 
Alexander Dellstrand 
Pierre Donatella 
Patrik Pettersson 
Patrik Gustavsson 
Jonas Bengtsson 
Jonas Thorsén 
Martin Persson 
 
Målskyttar
Alexander Dellstrand2 mål
Kim Roland1 mål
Pierre Donatella1 mål
Pontus Bauman1 mål
 
Framspelare
Pierre Donatella2 ass
Alexander Dellstrand1 ass
Patrik Pettersson1 ass
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com