Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Partille IF

Nödinge SK

2

0

 Division 5A[länk]

Datum 2005-08-16
Tid 18.45
Plats Lexby
Publik 0
Matchtyp Gräsmatch
Majid Mochin, ass Goran Kuduzovic, Robert Mäntyvuo Åkesson
Väder
Övrigt
LagledareFrank Thorsén
AssisterandePeter Setterberg
   

Inför matchen:
Samling 17.30

Matchrapport
Korta matchfakta

Partille IF - Nödinge 2-0 (0-0)

1-0 58 min. Patrik Gustavsson (Pierre Donatella)
2-0 66 min. Patrik Gustavsson


Skott (på mål)
11-11 (5-6)

Hörnor
1-2

Offsides
4-4

Tre pinnar och allt torde vara fina fisken. Sanningen är dock en helt annan. Det blev tre dyrköpta pinnar och i ärlighetens namn knappast tre välförtjänta sådana. Vet inte om det var underskattning, bekvämhet eller fysisk matthet efter ett ganska intensivt tränande och matchande, som gjorde att vi denna dag var mil ifrån det spel vi presterade mot Gårda. Hursomhelst så var det en usel historia som tack och lov gav tre poäng, men som också gav en avstängning (Pintaric) och ett antal nya namn på skadelistan. Majorna väntar i helgen och risken finns att det är en än mer sargad trupp som tar sig an denna svåra uppgift. Nog om det nu till "matchen".

Första halvlek

Nödinge, i desperat poängbehov (näst sist i tabellen) visade sig vara ett betydligt dugligare lag än vad tabellplaceringen gav sken av. De startade med hög press, mycket spring, tyngd och vilja. Vi hade svårt att överhuvudtaget ta oss in på deras planhalva med bollen under kontroll. Istället sjönk vi längre och längre ner och fick paniksparka bollen utan vare sig tanke eller adress. Nödinge skapade väl dock inte så värst mycket rejäla farligheter, men det kändes knappast så tryggt som man hoppats. Som vanligt så höjer vi oss något allt eftersom, men vi hade svårt att få nåt tryck på dem, då deras anfalls och mittfältsspelare var både etta och tvåa på alla andrabollar och rensningar. V låg alldeles för långt ifrån våra spelare och de fick gång på gång vända upp och starta nya attacker. Inte ens när de fick en man utvisad i mitten på halvleken, så lyckades vi skapa nåt ordentligt tryck. Ett par skador tidigt i halvleken rörde kanske till det hela något. Men på det hela taget än av våra uslare halvlekar denna säsong. 0-0 kändes som en vinst.

Andra halvlek

Efter en ganska kritisk och skarp genomgång i paus och med vissheten att vi var en man mer äntrade vi Lexby på nytt. Inledningen gav vissa förhoppningar om en förbättring i spel och inställning. Vi föll dock tillbaka in i gamla synder ganska snabbt. Det var som om det var tömt på vilja och kämpalust. Därför kom målet mycket psykologiskt. En kvart in i halvleken kämpade och dribblade sig Pierre fram till ett två mot en läge. Han la över bollen till, i halvlek inbytte Patrik G, som rullade in ledningsmålet i bortre hörnet. Nu hade vi kanske vår bästa period i matchen. Pierre rullade in tvåan i tom bur (trodde vi?) efter ett mycket fint växelspel av Pintaric och Patrik. Tyvärr blev det bortdömt för offside, rätt eller fel är svårt att uttala sig om därifrån jag stod. Pierre uppskattade dock inte domslutet. Några minuter senare kom dock tvåan. Jensen sprintade sig loss på kanten och slog ett inlägg efter marken. Efter diverse turer letade sig bollen fram till Patrik G som halvt liggande kunde raka in sitt andra mål. Han och jag hade, i pausen, kommit överens om att han skulle göra tre och det hade säkert infriats om han inte dragit på sig en sträckning bara halvminuten efter 2-0 målet. Tråkigt, för "lillputte" såg riktigt het ut. Nu trodde säkert de flesta att vi skulle få en lugn resa mot slutsignalen. Ack vad vi bedrog oss. Med kvarten kvar hittade domaren ett läga att jämna ut utvisningsstatistiken. Pintaric blir fult nedsparkad och dessutom utskälld av sin baneman. Han svarade med en svordom mot denne vilket renderade i ett rött kort och avstängning mot Majorna. Kändes väldigt onödigt, kanske hårt men framförallt tungt, med tanke på de skador som redan oroade. Nytt hopp tändes för Nödinge, som kanske inte radade upp målchanser, men som hade åtminstone två stora reduceringschanser. Bland annat minns jag ett friläge från halva plan, som Dennis gjorde en suverän räddning på. Vi lyckades dock hålla undan och tre viktiga poäng var bärgade.

Sammanfattning

Har nog aldrig varit så besviken efter en seger förut. Fotbollen är märklig. Tänk att en 3-1 seger ena veckan kan kännas så ofantligt mycket bättre än en 2-0 seger nästa. Vän av ordning undrar kanske varför? Tre saker skulle jag vilja ta upp.

1. Spelet och inställningen var inte bra idag, men efter urladdningen mot Gårda och vårt ganska hårda program senaste tiden, så kan jag köpa en viss svacka. Dock inte så monumental.

2. Skador och avstängningar. Har vi otur så tvingas vi avvara 4 man mot Majorna. Bengan och Pintaric är avstängda. Patrik och Gatten drog på sig skador och åtminstone Patrik får helt säkert avstå Majornakampen.

3. Vårt fokus i matchen var under all kritik. I det känsliga slutskedet valde vi att ta ut vår frustration och energi på domare och lagkamrater. Det lät bedrövligt att stå vid sidan och tvingas att lyssna på alla gnällkärringar i röda laget. Det kanske låter tufft för vissa detta, men jag står för varje ord när jag säger att en hönsgård som denna hoppas jag aldrig att jag får uppleva igen. Det ska för f-n vara roligt att spela boll. TILLSAMMANS!!!!!!!!! Lite självkritik vore dessutom på sin plats innan man svär och lever över andras insatser. En sak är nämligen säker! Domaren kanske inte var den allra bästa, men han var inte ett dugg sämre än vi denna afton. Vi vill dessutom att ungdomarna skall komma och stötta oss i våra hemmamatcher. Då har man ett ansvar att se till att de lär sig ett korrekt uppförande på en fotbollsplan. Matchens lirare...låter kanske som jag inte hittat någon, men jag tyckte nog det fanns ett par tre kandidater. Sandos gjorde en riktigt bra andra halvlek. Dennis var stabil med ett par riktigt svettiga räddningar, som grädde på moset. Min röst går dock till Bengan. Inte bara för denna matchen utan för hela hans inledande höstsäsong. Han har tillhört de bättre i samtliga tre matcher och jag kan inte komma ihåg att jag sagt "Men Bengan..." en enda gång. Han gör återigen en mycket stabil insats, som inhoppare på vänsterbacksplatsen både offensivt och defensivt även om det defensiva hade prioritet denna gång. Lite retroaktiv för en väl genomförd vecka får han som sagt utmärkelsen alla vill åt.

//Zäta

Alla möten med Nödinge SK
SpeladeDivision 5A2005-04-292-0Nödinge
 Division 5A2005-08-162-0Lexby
 
Laguppställning
Dennis Nithander 
Erik Ronelöv 
Christer Gardtman 
Daniel Sandelin 
Jonas Bengtsson 
Pontus Thorsén 
Kim Roland 
Daniel Pintaric 
Nicklas Jensen 
Pontus Bauman 
Pierre Donatella 
Patrik Gustavsson 
Erik Svanberg 
Martin Björkdahl 
Martin Persson 
 
Målskyttar
Patrik Gustavsson2 mål
 
Framspelare
Pierre Donatella1 ass
 
Varningar
Daniel Pintaric 
Jonas Bengtsson 
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com