Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Partille IF

Göteborgs Studenters IF

2

0

 Division 5A[länk]

Datum 2005-06-19
Tid 18.00
Plats Lexby
Publik 0
Matchtyp Gräsmatch
Joseph Saliba, ass Adam Sobota, Ibrahim Mohammed Rashid
Väder
Övrigt
LagledareFrank Thorsén
AssisterandePeter Setterberg
   

Inför matchen:
samling kl.16.30

Matchrapport
Korta matchfakta

Partille IF - GSIF 2-0 (1-0)

1-0 39 min. Jonatan Borg (Niclas Jensen)
2-0 85 min. Christer Gardtman (Niclas Jensen)Skott (På mål)
19-12 (8-4)

Hörnor

3-6

Offside
1-2
Strålande solsken, en nästan klippt matta (bara två tre dar gammal?), celebert besök i form av det "gamla" 82 gänget, med herr Källström i spetsen och ett revanchhungrigt PIF mot premiärmotståndarna GSIF. Förlusten tidigt i våras (1-3) har gnagt som en hamster i bakhuvudet på de flesta spelarna, mer än någon annan poängförlust. Bättre förutsättningar och tändvätska än så kan man väl knappast önska.
Till skillnad från matchen mot Stendy så visste vi att i den här matchen skulle vi ställas mot ett betydligt mer vältränat och fysiskt starkt lag. Inte lika skickliga med bollen kanske, men betydligt mer välorganiserade och svårspelade. Deras spel bygger enligt Frank på medvind. Vårt motdrag, då det är svårt att styra vädergudarna, blev istället tätt försvar och tålamod framåt...ungefär som vanligt alltså.

Första halvlek

Ställningskrig är nog det ord som bäst beskriver de inledande 15-20 minuterna. Så värst mycket spel var det kanske inte heller under resten av halvleken, men vårt offensiva spel blev allt vassare ju längre halvleken led. Både Sanny och Patrick hade vaknat på rätt sida och rev stora hål i Studenternas försvarslinje. Sanny via sina dribblingar och skarvar, Patrick med sina mycket fina inlägg och sin stundtals höga press på deras bollhållare. Även Jensen och Jonatan oroade på sina båda kanter oftast med Jensen som framspelare och Jonatan (vår nye målkung) som avslutare. Mot slutet av halvleken hade vi ett bastant grepp om skeendet och målchanserna avlöste varandra. Närmast var nog Sanny, som nog hade petat in minst en boll om han gett sjutton i att klippa tånaglarna strax före matchstart. Målet skulle dock komma och det var våra bägge kantspelare som gjorde det. En fin boll ut till Jensen på kanten, ett lika fint inlägg och på bortre dyker Jonatan upp och sätter 1-0 i den 39:e minuten. Resultatet står sig halvleken ut och i mina ögon gör vi en av årets bästa halvlekar. Stabilt bakåt (räknade bara till 1,5 chans för GSIF) och riktigt vasst framåt.


Andra halvlek

Spelarna var inte lika optimistiska som tränarna över den första halvan, men receptet var ändå att fortsätta på den inslagna vägen. Tyvärr gör vi dock åter en medioker andra halvlek. Tredje i rad om jag inte minns fel. Vi börjar hyfsat, men allteftersom tiden gick så tog Studenterna över allt mer. Mitt i halvleken hade de ett bastant grepp om vår planhalva. Försvaret ser dock väldigt starkt ut för tillfället och de där ruskigt heta chanserna var få om alls några. Å andra sidan skapade vi nästan ingenting. Man kan bli gnällig och tycka att vi stundtals var värdelösa, men då tror jag man kommer ganska långt från sanningen. Nä, faktum är nog att vår bristande försäsongsträning och det faktum att många har fått dra ett mycket tungt lass, med tuff matchning både i A- och U-lag p.g.a alla skadeproblem, har gjort att vi helt enkelt inte riktigt orkar hålla uppe spelet i nittio minuter. Istället backar vi hem och kämpar med näbbar och klor i försöken att freda vårt mål. En berömvärd inställning, som är svår att kritisera. Dessutom, två nollor i rad tyder på att vi gör det ganska bra. Så en eloge till alla för andra halvlekens kämpainsats. Oj då, jag höll på att glömma...vi gjorde ju 2-0 också. Jensen fick bollen i Studenternas straffområde, borde kanske skjutit, men valde att dribbla. Han hittade dock en framrusande Gatten, som lyckades tråckla alternativt halvskjuta sig till ett öppet mål, som han inte kunde undgå att träffa från en meters håll. Åttonde raka utan förlust och andra raka segern.


Sammanfattning

Har inte så värst mycket att säga idag utan känner mest glädje över det faktum att vi nu definitivt lämnat bottenskiktet bakom oss. En seger i den mycket svåra avslutningen mot Kortedala och det är istället toppstriden vi är inblandade i. Som jag tidigare sagt så är inställningen och viljan att hålla tätt, vår starkaste drivkraft. Är vi tålmodiga och kyliga, så kommer målen även om spelet inte glimrar hela tiden. Så till stunden ni alla väntat på. Man of the match uuuuoohhhhaaaooaa... Var kanske lite väl kritisk mot Sanny förra veckan, även om jag tror han tål det. Men faktum är att han ibland gör det lite för svårt för sig. Endel felbeslut då det gäller när man ska spela enkelt och när man ska utmana. Idag får han dock min röst då det gäller matchens lirare. Han var ständigt ett hot mot Studenternas backar. Han mötte, spelade enkelt när det krävdes,utmanade då det var läge, han vann bollar på offensiv halva och sprang nog mer ikväll än han gjort sammanlagt tidigare. Jag tror Erik sa det bäst. Sanny var nog på var enda uppspel i matchen. Själv hade nog både han och vi andra sett att han fått sätta pricken över i:et med ett mål också, men på den punkten är jag helt utan oro. Det kommer att komma...flera gånger om dessutom.

Alla möten med Göteborgs Studenters IF
SpeladeDivision 5A2005-04-161-3Mossen
 Division 5A2005-06-192-0Lexby
 
Laguppställning
Dennis Nithander 
Jonas Thorsén 
Martin Björkdahl 
Daniel Sandelin 
Erik Svanberg 
Jonatan Bergek 
Christer Gardtman 
Daniel Thorsén 
Nicklas Jensen 
Alexander Dellstrand 
Patrik Gustavsson 
Monir Abu-Izam 
Martin Persson 
 
Målskyttar
Christer Gardtman1 mål
Jonatan Bergek1 mål
 
Framspelare
Nicklas Jensen2 ass
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com