Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Partille IF

IF Stendy

3

0

 Division 5A[länk]

Datum 2005-06-16
Tid 19.00
Plats Lexby
Publik 30
Matchtyp Gräsmatch
Jan-Ove Johansson, ass Peter Öhman, Olle Engman
Väder
Övrigt
LagledareFrank Thorsén
AssisterandePeter Setterberg
   

Inför matchen:
samling kl.17.30

Matchrapport
Korta matchfakta

Partille IF - IF Stendy 3-0 (1-0)

1-0 19 min. Jonas Thorsén (Kim Roland)
2-0 51 min. Niclas Jensen (straff)
3-0 63 min. Jonatan Borg (Niclas Jensen)


Skott
(på mål)

15-5 (5-2)


Hörnor

2-3En oerhört viktig match för båda lagen. Vinst för oss och avståndet ner till det förhatliga strecket skulle bli hela nio poäng. Förlust och strecket hade bara varit ca 4-5 poäng bort. Stendy är ett lag som blandat sina resultat rätt friskt. Oavgjort i första matchen mot Gårda men 3-4 raka förluster före kvällens match. Vi pratade dock inte mycket om Stendy på genomgången utan valde istället att lägga fokus på det som vi skulle göra. Taktiken blev ganska försvarsinriktad där ord som tålamod, försvarsida, löpvilja och understöd var nyckeln till seger. Tråkigt kanske, men faktum är att vi släppt till betydligt fler målchanser de åtta inledande omgångarna än de föregående två åren sammantaget.
Nu till matchen...


Första halvlek

Första halvleks inledande 20 minuter är mycket bra. Vi håller bollen inom laget och löpviljan är stor. De i vissa fall något överviktiga motståndarna fick slita ont för att överhuvudtaget få tag i bollen. Det tog nog en kvart innan de var i närheten av vårt målområde och ytterligare fem minuter innan de hade tillstymmelse till spel på vår planhalva. Perioden kryddades med ett mycket vackert mål efter ca. 19 minuter. Erik slår en frispark mot första stolpen... Kim fläker sig fram i kamp med en försvarare...får bollen i magen (tror jag) och bollen går ut till Jonas Thorsén som klipper till direkt...Kulan borrar sig in intill ena stolpen bakom en chanslös, något otränad, målvakt. Efter målet smög sig ett visst mått av självsäkerhet och övermod in hos en del. Vi slutade springa och släppa bollen till varandra. Vi gjorde det enkla svårt istället för tvärt om. Visst vi skapade en hel del chanser även fortsättningsvis, men noggrannheten och effektiviteten både framför mål och ute på plan. var som bortblåst. Tack och lov var Stendy alldeles för dåliga för dagen för att kunna utnyttja detta. Vårt försvar kunde ganska enkelt avstyra alla försök till attacker. Jag räknade endast till ett Stendy-skott i första halvan. Ett skott från 35 meter, sjutton meter utanför.


Andra halvlek

I halvlek pratade vi om det vi pratat om inför matchen. Låta dem löpa genom att hålla i bollen och noggrannhet i uppspel och mottagningar. Tyvärr måste jag nog konstatera att vi än en gång gör en usel andra halvlek anfallsmässigt. Försvarsmässigt har jag inget att klaga på, men skall vi vara riktigt ärliga, så ställdes vi inte på speciellt svåra prov, till det var motståndet alltför klent. Visst man kan tycka att poängen denna gång var viktigast och vi var aldrig i närheten av att tappa dem, men det oroar en ass. coach något att vi inte kan hålla i bollen bättre och löpa mer. Kändes faktiskt som Stendy löpte mer i andra och framförallt hade mer boll. De skapade fortfarande inga chanser, men att vi låter dem styra händelseutvecklingen känns inte helt bra. Lite typiskt för oss, så är vi som effektivast när vi spelar som sämst. Halvleken gav två mål, varav det första kändes helt avgörande och kanske skapade den situation som uppstod under resten av halvleken. Efter ett mycket uppoffrande arbete av inhoppande Patrik G, i andra halvlekens sjätte minut, lyckades vi låsa fast bollen i och omkring Stendys straffområde. Efter ett par passningar för mycket (som vanligt), så fälldes Sanny och domaren dömde straff. Jensen slog kyligt in bollen och matchen var i princip och i realiteten avgjord. 12 minuter senare kom matchens sista mål. Jensen slet sig loss på vänsterkanten och slog ett mycket fint inlägg mot bortre stolpen, där Jonatan mötte med pannan. 3-0 och en lång, tråkig (för åskådaren) och spelobefintlig halvtimma inleddes. En halvtimma där vi slutligen befriades från vidare pina genom svartemans ljudliga pipfanfar. 3 poäng i bagaget och som någon sa (Björkdahl), det var det som var det viktigaste idag!


Sammanfattning

Jag ska inte klaga på spelet så mycket mer utan skulle istället vilja ta upp två detaljer jag tycker vi ska tänka på framöver. Det första är våra avslut. Ingen kan anklaga Stendys målvakt för att vara i topptrim. Stor och orörlig är två ej alltför hårda ord. Ändå lyckas vi bara skjuta 5 skott på mål. När man betänker att tre av dessa gick in, så förstår man att vi skjuter alldeles för lite. Många gånger slog vi en tre fyra pass i deras straffområde och skott utifrån ser man nästan aldrig. Nä, vi måste bli mer distinkta i avsluten och det börjar redan på träning. Jag tycker att vi nojsar alldeles för mycket när vi spelar på stor mål och kommer i bra lägen. Hellre passa/dribbla än skjuta verkar vara grundinställningen.
Det andra jag skulle vilja ta upp är alla onödiga varningar vi drar på oss. Okej om man råkar reagera häftigt nån gång och okej om man missbedömer och går får hårt in i en situation, men vid ett flertal tillfällen har vi dragit på oss kort, när vi fått frispark, för att käften glappat för mycket. Visst man får blir förbannad nån gång när någon gör något riktigt fult och visst man kan tycka att deras förseelse ibland är värre än vår trots att straffet blivit detsamma. Men betänk då att just nu är truppen mager. Alla skador har gjort att vi just nu är mycket sårbara för just avstängningar. Och om vi tänker efter...domaren har blåst... vem gagnar det om vi får utlopp för våra aggressioner genom att ge oss in i verbala fighter...jo, det gagnar nästa motståndare...som slipper möta ett Partille lag med för dagen bästa möjliga uppställning. I denna matchen, om domaren varit konsekvent kunde det faktiskt även resulterat i desimerat manskap. Matchens lirare var inte helt lätt att utse denna gång. Med tanke på att försvarsspelet denna gång var i fokus, så väljer jag helt sonika en back. Svanberg glänser kanske sällan, men jag tycker att han har en ganska hög lägsta nivå. Han kompenserar sin bristande snabbhet på ett alldeles utmärkt sätt genom att placera sig väl och att läsa av varje situation.

Zäta

Alla möten med IF Stendy
SpeladeDivision 6A1998-05-283-2Lexby IP
 Division 6A1998-08-141-3Angeredsvallen
 Division 6A1999-06-042-5
 Division 6A1999-08-122-1
 Träningsmatcher2001-03-031-1Lexby
 Träningsmatcher2002-03-293-2Lexby
 Försäsongsmatcher2003-03-291-2Lexby Ground
 Tomtecupen 042004-12-291-0Angeredshallen
 Division 5A2005-06-163-0Lexby
 Division 5A2005-10-0120-0Bläsebovallen
 
Laguppställning
Dennis Nithander 
Christer Gardtman 
Daniel Sandelin 
Martin Björkdahl 
Erik Svanberg 
Jonatan Bergek 
Kim Roland 
Daniel Thorsén 
Jonas Thorsén 
Nicklas Jensen 
Alexander Dellstrand 
Mattias Janebrink 
Monir Abu-Izam 
Patrik Gustavsson 
Martin Persson 
 
Målskyttar
Jonas Thorsén1 mål
Jonatan Bergek1 mål
Nicklas Jensen1 mål
 
Framspelare
Kim Roland1 ass
Nicklas Jensen1 ass
 
Varningar
Nicklas Jensen 
Kim Roland 
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com