Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Marieholm BOIK

Partille IF

3

6

[länk]Division 5A 

Datum 2005-08-25
Tid 18.30
Plats Lövgärdesplan 1
Publik 0
Matchtyp Gräsmatch
Väder
Övrigt
LagledareFrank Thorsén
AssisterandePeter Setterberg
   

Inför matchen:
Samling 17.15

Matchrapport
Korta matchfakta

Mareiholm BoiK - Partille IF 3-6 (1-3)

Matchen flyttad (omg 7)

0-1 7 min Pierre Donatella
0-2 8 min Daniel Pintaric (Pontus Bauman)
1-2 12 min MBoiK
1-3 21 min Pierre Donatella (Pontus Bauman)

2-3 56 min MBoiK(straff)
2-4 63 min Pontus Bauman (Pierre Donatella)
2-5 75 min Alexander Dellstrand (Pierre Donatella)
3-5 83 min MBoiK
3-6 89 min Pierre Donatella (Alexander Dellstrand)

Skott (på mål)
20-21 (12-12)Inför

Nio poäng på de tre inledande omgångarna för di röe och det är svårt att vara missnöjd. Jag tycker dock att vi kan betydligt bättre än det vi presterat i de två senaste omgångarna. När vi idag gjorde ett tidssprång tillbaka till den sjunde omgången och besökte Marieholm på Lövgärdesplan kändes det som vi behövde höja oss ett snäpp ytterligare. Marieholm kryssade mot Rommelanda i förra omgången och vi fick stryk mot dem i en U-lagsmatch där båda lagen mönstrade en hel del A-lagsspelare. I Östra-cupen vann vi dock , men först efter straffar. Marieholms spelstil påminner lite om Majornas. Mycket duktigt folk framåt, men med lite sämre vaksamhet bakåt. Deras lag är dock betydligt mer homogent än Majornas, så det skulle bli en riktigt tuff uppgift.

Första halvlek

En av säsongens bästa matchinledningar i mitt tycke. Marieholm oroade visserligen en hel del inledningsvis, men vi hittade många fina anfallslösningar och framförallt Pintaric och Bauman rev upp stora sår i Marieholms bakre regioner. Målen lät inte vänta på sig. I sjunde minuten tråcklade, sköt och kämpade Pierre till sig ett utmärkt läge vid straffområdeslinjen. Skottet var distinkt och målvakten fick chanslöst se bollen gå in i sitt högra hörn. Avspel och Marieholm går till anfall på nytt. Vi bryter dock och Bauman hittar Pintaric en bit in på motståndarnas planhalva. "Pinto" hittar inget direkt alternativ utan lossar kanonen från 25-30 meter. Skottet är tungt, men inte direkt välriktat mitt på målisen. Blötan i kombination med ett dåligt ingripande från denne gör att han tappar in skottet och vi leder med 2-0. Marieholm lät sig dock inte avskräckas av detta utan fortsatte sin offensiv. Vilket de för övrigt gjorde matchen ut. Framförallt var de oerhört vassa på fasta situationer. De hade en vänsterfotade innermittfältare som sköt och då menar jag sköt alla hörnor och frisparkar. Dennis hade stora problem, men löste det mesta med skicklighet och med hjälp av försvaret. Redan i 12 minuten fick han dock kapitulera. Deras kanonskytt tryckte in en frispark från hörnet av straffområdet, rakt upp i närmaste krysset. 3 mål på 12 minuter, ändå fanns det bud på mer. Matchen fortsatte bölja fram och tillbaka. Marieholm med något mer bollinnehav, men våra attacker var hala tiden giftiga. Pierre var tillbaka i gammalt gott slag och han och Pontus T. oroade mMarieholmsförsvaret gång på gång. Oftast med understöd av Bauman och Pinto, men även av Gatten och Bengan. Efter 21 minuter ringde det igen. Bauman hittade Pierre fri till höger. Han gjorde inget misstag utan vristplacerade bollen i bortre gaveln. 3-1 efter den kanske mest händelserika inledningstjugominutaren i år. Resten av halvleken var inte direkt händelsefattig, men jag tyckte vi tappade ju längre den led. Riktigt rättvist kanske det varit om Marieholm fått en reducering. Men inga fler mål föll.

Andra halvlek

Vi startar bra igen. Det känns ganska stabilt och vi fortsätter att oroa framåt. Marieholm är inte helt ofarliga, men det känns som om vi hade bättre koll på dem inledningsvis. Då lägger sig domaren i händelseutvecklingen. Sandos bryter ett hotande friläge med en klockren glidtackling. Svarteman är dock av en annan åsikt och visslar för straff. Deras vänsterskytt placerar bollen stenhårt i Dennis vänstra hörn. Nu följer vår sämsta period i matchen. Vi blir väldigt oroliga och stundtals blir det rena rama hönsgården. Marieholms båda duktiga forwards springer ut och in i vårt försvar. De jobbar fram en handfull hörnor, som samtliga var hyperfarliga. På en kontring, där Jensen gör ett bra jobb, hittar Pierre, Bauman snett inåt bakåt. Bauman gör inget misstag utan bredsidar in fyran. Marieholm lägger sig dock inte ner och dör, som jag tidigare sagt, utan kämpar oförtrutet vidare. Vi är bra pressade stundtals, ofta pga missförstånd och ett antal rundpallar (hahaha), men också av anledningen att Marieholm var bra...riktigt bra. Tyvärr får de återigen hjälp av vår tyske "kamrat" i svart. Han hittar ytterligare en straff i en situation som redan var överspelad. Marieholms tidigare straffskytt bränner dock straffen och fem minuter senare känns det som om vi punkterar matchen. Pierre hittar inhoppande Sanny i djupled efter 75 minuter. Sanny avslutar kyligt och vi leder med 5-2.
För första gången kändes det som om luften gick ur Marieholm. Det var dock bara tillfälligt. Med sju minuter kvar fick de matchens första 3 målsskytt. En av 13 livsfarliga hörnor letade sig slutligen in direkt i bortre krysset. Det blev lite oroligt på nytt, med bl.a ett friläge, som Dennis gjorde en kanonräddning på. Vi skulle dock reda ut stormen och också få en alldeles egen tremålsskytt. Sanny tråcklade sig fram på kanten, ner mot kortlinjen. En passning snett inåt bakåt och Pierre tog emot, vände bort och skickade in sexan. Matchen var vunnen och vi är lika med BBK inför Söndagens Derby.

Sammanfattning

Som tränare kanske man inte alltid är så jättenöjd med siffror som 6-3 (frånsett de tre poängen och de sex målen. Faktum är dock att det inte går att vara missnöjd med det faktum att matchen var väl öppen. Båda lagens anfallsspel var stundtals glimrande, så båda försvaren ställdes på hårdast möjliga prov. Visst man kan gå in och peta på detaljer och enskilda misstag, men detta var en riktigt bra fotbollsmatch. Den var tuff, spännande, tempostark och trots svårigheterna med underlaget även välspelad. Marieholm ska inte underskattas av något lag och det är med skräckblandad förtjusning man ser fram emot returen om ca 2 veckor. Segern var kanske ett par mål för stor, men jag tycker att den var rättvis. Det faktum att vi släpper till 13 hörnor, då det är deras starkaste vapen kan jag dock känna en viss besvikelse över. Vår kanske bästa match i höst dock om man ser till 90 minuter. Många var bra idag, men någon ska ju ha titeln matchens lirare. Som jag tidigare varit inne på så var vårt innermittfält vida överlägset Marieholms idag. Tyvärr skadade sig Pintaric tidigt i andra och är förmodligen borta ett tag igen. Bauman fick en ny partner i Daniel T., som som vanligt gör ett gediget arbete. Dagens utmärkelse går dock idag till Pierre, som idag hade riktigt pigga ben. 3 mål och 2 assissts talar väl sitt tydliga språk. Det var lite av den gamle Pierre vi fick se. Kanske var det de hårda motståndet som inspirerade. Tack alla dock för en rolig, spännande och väl genomförd rysare.

//ZÄTA

Alla möten med Marieholm BOIK
SpeladeDivision 6A1998-06-052-0Lövgärdesplan
 Division 6A1998-08-060-1Lexby IP
 Östra Cupen 20052005-02-270-0Gamlestadsvallen
 Division 5A2005-08-256-3Lövgärdesplan 1
 Division 5A2005-09-115-2Lexby
 Tomtecupen lag 12006-12-291-1Angeredshallen
 Tomtecupen (Lag 1)2009-01-032-1Angeredshallen
 Tomtecupen2009-12-273-1Angeredshallen
 
Laguppställning
Dennis Nithander 
Erik Ronelöv 
Daniel Sandelin 
Martin Björkdahl 
Erik Svanberg 
Christer Gardtman 
Pontus Bauman 
Daniel Pintaric 
Jonas Bengtsson 
Pierre Donatella 
Pontus Thorsén 
Daniel Thorsén 
Alexander Dellstrand 
Martin Persson 
Nicklas Jensen 
Linus Kvarforth 
 
Målskyttar
Pierre Donatella3 mål
Alexander Dellstrand1 mål
Daniel Pintaric1 mål
Pontus Bauman1 mål
 
Framspelare
Pierre Donatella2 ass
Pontus Bauman2 ass
Alexander Dellstrand1 ass
 
Varningar
Daniel Pintaric 
Martin Björkdahl 
Pontus Bauman 
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com