Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Partille IF

Götaholms BK

3

0

 Division 5A[länk]

Datum 2005-05-18
Tid 19.00
Plats Lexby
Publik 34
Matchtyp Gräsmatch
Christer Carlberg, ass Robert Svenrot, Mikael Bosio
Väder
Övrigt
LagledareFrank Thorsén
AssisterandePeter Setterberg
   

Inför matchen:
Samling kl.17.30

Matchrapport
Korta matchfakta

Partille IF - Götaholm BK 3-0 (2-0)

1-0 9 min. Patrik Pettersson (Pontus Bauman)
2-0 38 min. Patrik Pettersson (Erik Svanberg)
3-0 73 min. Niclas Jensen (Patrik Gustavsson)


Skott (på mål)

8-15 (5-8)

Hörnor

0-6
Återigen en mycket viktig match. Seger skulle innebära att vi åtminstone tillfälligt lämnar bottenträsket på behörigt avstånd. Götaholm stod för motståndet, men det var ett helt annat lag än det vi slog ut ur Östra-cupen tidigare i våras. Tre poäng skillde lagen före match till vår favör. Vi pratade innan matchen om att se upp med deras långbollar och deras höga press. Vi skulle försöka hålla i bollen och låta dem springa sig trötta. Analysen av deras spel var klockren, frågan är dock hur vi lyckades stå emot.

Första halvlek

GBK satte högsta fart från början. Direkt på avspark blottade de sin taktik, genom att slå upp bollen så långt de kunde och sedan storma fram som furier mot det snötäckta lädret. Och så såg det ut första halvtimman. De slog upp bollar mot nickskickliga forwards, fyllde på med folk och försökte på så sätt skapa tryck mot vårt mål. Inledningsvis hade vi lite hönsgård och tvingades slå tillbaka bollen ännu längre i medvinden åt andra hållet. Tror inte det var två passningar i rad nånstans första 7-8 minuterna. Putte och Bauman på topp fick ingenting att jobba på. Vet inte om de ens rört bollen vid det laget. I nionde minuten fick vi äntligen till något som kan liknas vid spel och det resulterade direkt. Pintaric får bollen på kanten, slår ett inlägg som nickas ner av Bauman. Putte får bollen lite bakom sig i straffområdet, men får tag i bollen, vänder på en femöring och skickar in 1-0. Inte helt rättvist kanske. Följande 20 minuter är vår sämsta period. GBK fortsätter med sin taktik och vi hamnar längre och längre ner i banan. De vinner alla dueller och vi gör en hel del individuella misstag och tar en hel del felbeslut. Det känns som kvitteringen hänger i luften. Dennis fortsatte dock sitt stabila spel från derbyt och Erik agerade räddande ängel två gånger (han tvingade mig att skriva detta...under hot) då han täckte ett par riktigt farliga skott. Efter ca halvtimmens "spel" så mattades dock GBK:s attacker något. Vi fick igång ett bättre anfallsspel och lyckades hålla i bollen betydligt mer. Götaholm kändes dock farliga halvleken ut. I den 38:e minuten hittade Svanberg, Putte på vår vänsterkant i ganska fritt läge. Putte skar in mot målet, hade ett par gubbar med sig men valde att avsluta själv. En höger insida i bortre och vi ledde med 2-0. Inte helt rättvist som sagt, men j-vligt skönt.

Andra Halvlek

Götaholm var nog riktigt tända och inspirerade inför den andra halvleken. Deras taktik hade trots underläget skapat ett visst tryck och fått oss att agera lite ängsligt. Nu med vinden i ryggen såg de nog sin chans att komma ikapp. Men det var ett helt annat Partille som tog emot dem i andra. Första fem fick de knappt låna bollen och det tog nog udden ur dem lite grann. Så fortsatte det... Varje gång vi vann boll på egen planhalva så lyckades vi hitta forwards eller mittfältare och spela oss djupt ner i på deras planhalva. De fick slita ont för att återvinna bollen och starta en ny attack. Ju mer folk de flyttade upp desto större ytor fick vi på deras halva och tillslut orkade de inte jobba hem överhuvud taget. Patrik G kom in med ca halvtimmen kvar Putte gick ner på mitten. De två rev nu upp stora hål i GBK:s backlinje. Putte med fina framspelningar och "Skåningen" med sina många perfekt tajmade löpningar. Riktigt trevligt och roligt att se. Sanny gjorde årsdebut efter skada och att han och Jensen trivs ihop gick väl knappast att ta miste på. Det blir lite för mycket tråckel ibland bara. Effektiviteten måste bli bättre, likaså värderingarna över när man ska dribbla och när man ska spela enkelt. Men det kommer väl såsmåningom, när de blivit lite mer varma i kläderna (Eller inte? hehehe). Vi borde kanske gjort ett par mål till i slutet men vi fick nöja oss med ett. Patrik G löpte sig fri på en djupledsboll. Tittade upp och hittade Jensen på andra sidan som tåade in bollen fri med GBK-keepern. Slutresultatet 3-0 fastställdes därmed och vi har nu fyra raka matcher utan förlust (en ny svit på gång måhända).


Sammanfattning


Spelet var som sagt riktigt uselt första halvtimmen. Men kanske är det lite så vi måste spela. Inte uselt utan enkelt och tillbakadraget. För att se till att vi ej släpper in nån balja i början. Vi är ett helt annat lag när vi får ledningen och medflyt. Om vi måste jaga för att komma ikapp, så blottar vi oss lite för mycket och det slinker lätt in en till. Dock var det kanske lite väl passivt igår. Passningspelet var lite för dåligt och vi vann på tok för få närkamper och andrabollar för att man ska vara riktigt nöjd. Avslutningen på matchen var dock övervägande positiv. Visst vi skjuter för lite (bara 8 skott) och tar inte vara på de chanser som bjuds i andra halvlek. Men vi vågar hålla i bollen över hela planen. Vi låter dem springa i båda riktningarna då vi inte hela tiden försöker slå en avgörande passning. Fler spelare träning gör att bänken oftast ser väldigt stark ut. Vi har spelare där som kan förändra en matchbild. De är irrationella och hungriga, vilket oftast är två goda egenskaper för en spelare och för ett lag. Viktigt nu att vi tar med oss både det positiva och det negativa. Att vi behåller vår ödmjukhet och vår inställning till match. Då kan det bli en riktig rolig höst. Matchens lirare blir denna gång Patrik Pettersson. Två snygga mål och framförallt en riktig kung på slutet då han kom ner på mitten (där han nog trivs allra bäst). En eloge också till backlinjen som efterhand agerade mycket säkert. Christer-Sandelin gjorde kanske sin bästa match för året?

Alla möten med Götaholms BK
SpeladeÖstra Cupen 20052005-02-262-1Gamlestadsvallen Grus
 Division 5A2005-05-183-0Lexby
 Division 5A2005-09-011-1Bläsebovallen
 Tomtecupen lag 12006-12-291-0Angeredshallen
 Tomtecupen (lag 1)2007-12-303-2Angeredshallen
 Tomtecupen (Lag 1)2008-12-283-1Bläsebohallen
 
Laguppställning
Dennis Nithander 
Jonas Thorsén 
Christer Gardtman 
Daniel Sandelin 
Erik Svanberg 
Jonas Bengtsson 
Kim Roland 
Daniel Thorsén 
Daniel Pintaric 
Patrik Pettersson 
Pontus Bauman 
Patrik Gustavsson 
Nicklas Jensen 
Alexander Dellstrand 
 
Målskyttar
Patrik Pettersson2 mål
Nicklas Jensen1 mål
 
Framspelare
Erik Svanberg1 ass
Patrik Gustavsson1 ass
Pontus Bauman1 ass
 
Varningar
Daniel Sandelin 
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com