Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Partille IF

Majornas IK

5

4

 Division 5A[länk]

Datum 2005-05-08
Tid 18.00
Plats Lexby
Publik 42
Matchtyp Gräsmatch
Adnan Tongur, ass: Olle Engman och Roger Zahner
Väder
Övrigt
LagledareFrank Thorsén
AssisterandePeter Setterberg
   

Inför matchen:
Samling kl.16.30

Matchrapport
Korta matchfakta

Partille IF - Majornas IK 5-4 (1-2)

0-1 (22) Majorna
1-1 (30) Pontus Bauman (Erik Ronelöv)
1-2 (35) Majorna
2-2 (47) Pontus Bauman (Patrik Pettersson)
3-2 (60) Niklas Jensen (Daniel Thorsén)
4-2 (68) Daniel Pintaric
4-3 (79) Majorna
5-3 (83) Pontus Bauman (Patrik Gustavsson)
5-4 (87) Majorna

Skottstatistik
(På mål)
PIF 11 (9)
Majorna 11 (10)
En mycket viktig match mellan två lag i den nedre regionen. Precis som mot Nödinge förväntade sig nog de flesta en tillknäppt match med få målchanser. Ack så fel man kan ha! Dettaq var en total parodi på ordnat och strukturerat spel. Det bästa man kan säga om matchen är väl att vi tog tre mycket viktiga poäng. I övrigt finns det inte mycket att glädjas över. Ja ok då, vi gör fem mål och vi hämtar upp ett hotfullt underläge.

Första halvlek

Under mina många år i Partille IF, så tror jag nog att det här var en av de sämsta halvlekarna i historien. Ärligt talat vet jag inte riktigt vad som gick fel. Kanske var det så att ingenting gick rätt. Passningar, arbetsmoral, rörelse anfallsvilja och försvarsvilja...Allt var som bortblåst. Majornas ledningsmål förmådde inte väcka oss ur den tillsynes eviga slummern. Turligt, efter endel kalabalik i straffområdet, får vi in en kvittering. Ronelöv "klackar?" fram bollen till Bauman som trycker in den från en meter. Endast fem minuter senare får vår egen kasse påhälsning igen. Ett inkast från sidan resulterar helt oförklarligt i att Majornas inhoppare får öppet mål. Först nu verkar vi vakna till lite. Ett par byten (Jensen och Jonathan in) gör att vi får en viss spets framåt.
Bauman har bl.a ett friläge i slutskedet som dock ej resulterar. Underläge 1-2 efter första känns mycket turligt.

Andra halvlek

Vi beslutar oss i pausen för att försöka hålla i bollen lite mer och framförallt börja röra på oss. Skillnaden märks direkt. Mer fart i anfallen och mer folk som fyller på. Efter ca 23 minuter har vi vänt 1-2 till 4-2. 2-2 genom Bauman på ett perfekt inlägg från Putte. Daniel Thorsén hittar Jensen med en fin genomskärare. Jensen chippar bollen elegant över Majornas målis, 3-2. Frispark ute på vår vänsterkant... Alla förväntar sig ett inlägg, men Pintaric slår bollen mot första stolpen. Inte särskilt hårt och inte särskilt välplacerat, men målvakten lyckas med konststycket att tappa in den, 4-2. Känslan var nog hos de flesta att nu rullar det på. Men som jag tidigare sagt, Försvarsspelet denna afton var uruselt. Visserligen hade Majorna en av de bästa spelare jag sett så här långt ner i serierna. Men han var nästan allt de hade. Vi lyckades inte få stopp på honom en enda gång, kändes det som. Han gjorde kort sagt som han ville. 11 minuter före slutet kom därför en mycket onödig reducering. Majorna skapade alldeles för mycket och det kändes väldigt olustigt på sidan. Därför kom vårt femte mål lite som en befrielse. Patrik Gustavsson, som gjorde debut denna dag, löpte sig fri på högersidan och skapade på så sätt ett två mot en läge. Väl inne i straffområdet spelade han fram Bauman vid andra stolpen, som satte bollen i tom bur. NU SKULLE VÄL ÄNDÅ MATCHEN VARA I HAMN!!??!!
Icke!!!!!!!
Återigen slarvar vi...efter ett Majorna skott står vi och hästesôver. Bollen letar sig fram till en fri Majornaspelare som chippar in ytterligare en reducering. 3 minuter + tillägg kvar och Majorna lyfter upp allt de har. Vi får stora ytor framåt, men slarvar och chansar på alldeles för svåra bollar. I slutet känns paniken total, men vi håller undan. 3 sköna poäng, men knappast välförtjänta!

Sammanfattning

Det finns så mycket man skulle vilja säga, men jag tror nog de flesta inser att detta var bedrövligt. Vill dock peka på några brister som varit tydliga i samtliga matcher denna vår.
1. Markeringsarbetet är under all kritik. Vi backar ifrån våra motståndare så for de får bollen. Vi följer inte med när de möter uppspelen och vi är förbannat snälla. Inga taktiska frisparkar på egen planhalva utan motståndarna får springa omkring lite som de vill mitt emellan backlinjen och mittfältet. Det gör inte särskilt ont att möta Partille.
2. Inställningen Jag vet inte om jag är ute och cyklar nu, men ibland får jag känslan av att vi mot förmodat sämre motstånd inte ger 100%. Kanske gick det för lätt förra året och vi tror nu att vi är bättre än vi är. Våra segrar ifjol tog vi för att alla gav allt och alla hjälpte varann. Vi var en maskin med ett mål. Nu springer vi mest runt var och en för sig och är irriterade på alla andra. Men som sagt jag kanske är ute och cyklar. Var och en kan väl iaf ta sig en funderare själva över hur vi vill att den här säsongen ska fortskrida. Självkritik är det enda som utvecklar en.

Ok, då lite positiva tongångar också. Tycker att det var roligt att se Jensen igen. Hans ytterspel ger oss en extra dimension i anfallet. Tyckte även att Patrik Gustavsson gjorde ett piggt inhopp. Han är just nu den ende spelduglige forwarden i klubben. Jonathans inhopp visade också det på gryende form. Han slet som ett djur och får han bara ordning på vissa detaljer i spelet är han en stor tillgång. Även Pintaric gjorde debut, dock på en lite ovan position kanske ute på vänsterkanten. Man of the match få väl denna gång bli Bauman, med sina tre Baljor.

Alla möten med Majornas IK
SpeladeDivision 5A2005-05-085-4Lexby
 Division 5A2005-08-205-2Bergsjövallen
 Tomte cupen2005-12-275-1Bläsebohallen
 Tomte cupen 22005-12-271-2Bläsebohallen
 
Laguppställning
Dennis Nithander 
Erik Ronelöv 
Christer Gardtman 
Daniel Sandelin 
Jonas Bengtsson 
Jonas Thorsén 
Daniel Thorsén 
Kim Roland 
Erik Svanberg 
Pontus Bauman 
Patrik Pettersson 
Nicklas Jensen 
Jonatan Bergek 
Daniel Pintaric 
Patrik Gustavsson 
 
Målskyttar
Pontus Bauman3 mål
Daniel Pintaric1 mål
Nicklas Jensen1 mål
 
Framspelare
Daniel Thorsén1 ass
Erik Ronelöv1 ass
Patrik Gustavsson1 ass
Patrik Pettersson1 ass
 
Varningar
Daniel Sandelin 
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com