Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Nödinge SK

Partille IF

0

2

[länk]Division 5A 

Datum 2005-04-29
Tid 19.00
Plats Nödinge
Publik 0
Matchtyp Gräsmatch
Rikard Holmgren, ass: Fikret Suceska, Adem Can
Väder
Övrigt
LagledareFrank Thorsén
AssisterandePeter Setterberg
   

Inför matchen:
Samling 17.00

Matchrapport
Korta matchfakta

Nödinge SK - Partille IF 0-2 (0-2)

1-0 17 min. Erik Svanberg (Daniel Thorsén)
2-0 45 min. Daniel Sandelin (Patrik Pettersson)


Två lag i desperat poängnöd, skulle komma att prägla denna match. Ny taktik och flera spelare på nya positioner, dels pga skadeläget men också för att tighta till försvarsspelet ytterligare efter 6 insläppta baljor i inledningsmatcherna. Taktiken var enkel! Långa bollar bakom Nödinges backlinje, för att få dem felvända, och fyll sedan på med folk som kan vinna andrabollarna. Detta också för att slippa den press vi satts under,inledningsvis i de tidigare matcherna. Efter 15-30 minuter skulle vi sedan återgå till vårt gamla spelsätt


Första Halvlek

Det syntes tydligt att båda lagen satsat extra hårt på att hålla ihop försvarsspelet. Många spelare på rätt sida, få spelare framåt gjorde att inledningen var extremt händelsefattig. Vår taktik lyckades delvis. Vi slapp hamna i tidsnöd i försvarsarbetet och lyckades hålla "spelet" borta från vårt eget straffområde. Anfallsmässigt lyckades vi dock inte särskilt bra. Många långbollar blev för korta eller för långa, forwards spetsade inte tillräckligt utan ville hellre möta upp och vi vann få andrabollar på Nödinges planhalva. Endel av förklaringen var givetvis att de ej låg särskilt högt med sin försvarslinje samt att deras mittfältsspelare gjorde ett hästjobb försvarsmässigt, så ytorna fanns knappt. Efter sisådär 10-15 minuter började vi dock vinna lite fler bollar framåt och kunde få igång lite spel på offensiv halva. I 17 minuten kom frukten av detta. En lång boll som Putte tar ner och växelspelar med Bauman. Bauman letar desperat efter skottläge och fintqar sig förbi ett par man. Där står plötsligt Daniel Thorsén lite ivägen!!!! Han för en tå på bollen bak till Partilles nye målkung, "Cantona Svanberg", som via ett försvarsben trycker in bollen i bortre burgaveln. 1-0 kändes förlösande. Halvleken fortskred ungefär som innan. Man hade i princip skrivit in halvtidsresultatet till 1-0, när vi fick en frispark på högerkanten. Putte slår ett smörinlägg till en framrusande Sandos, som sätter pannan till bollen. Så underbart att se den leta sig in i burgavel nr. 2. 2-0 i sista minuten, det kan knappast bli bättre.


Andra Halvlek

Jag förväntade mig nog en värre anstormning från Nödinge i andra halvlek än vad det i själva verket blev. Anstormningen kom, men väl sent. Kanske var det så att vårt försvarsspel inte tillät dem att skapa de där klara chanserna eller få det där riktiga trycket mot vårt mål. Det är iaf det man vill tro. För försvarsarbetet såg stundtals riktigt bra ut. Vad som däremot var lite negativt var att vi inte förmådde byta spelsystem som vi kommit överens om. Vi fortsatte mata långbollar och även om vi fick tag i fler än i inledningen av matchen, så gjorde vi det väl lätt för motståndarna. Ju längre in i halvleken vi kom desto mer tryck fick Nödinge på oss. Försvaret lyckades freda sig för det mesta och lyckades inte de, så stod Dennis ivägen för bollarna. Visst det osade katt ett par gånger, men med en tvåmålslednng i ryggen så kändes det ganska tryggt. Domaren hittade nästan 5 minuters tillägg innan den mycket sköna slutsignalen ljöd. 3 friska pinnar och vi vandrar uppåt i tabellen.


Sammanfattning

Ska inte tjöta mer om skade- och sjukdomsläget, men jag tror ändå att det är den här moralen och kämpaviljan vi måste ta fram i matcherna nu under våren. Skit samma om det är snyggt. Vi vinner inga pinnar på skönspel om vi inte samtidigt orkar stå emot rent fysiskt. Äckligt diciplinerat var ordet. En extra eloge denna gång till backlinjen, även om samtliga förtjänar beröm för jobbet."Man of the match", då????? Inte helt lätt, men jag låter Björkdahl och Ronelöv dela på priset. Björkdahl gjorde en stabil insats utan större fel, på sin favoritposition och Ronelöv blir säkrare och säkrare i sin position ute till höger.
Men framförallt 3 oerhört goa poäng

Alla möten med Nödinge SK
SpeladeDivision 5A2005-04-292-0Nödinge
 Division 5A2005-08-162-0Lexby
 
Laguppställning
Dennis Nithander 
Erik Ronelöv 
Martin Björkdahl 
Daniel Sandelin 
Jonas Bengtsson 
Christer Gardtman 
Pontus Bauman 
Kim Roland 
Erik Svanberg 
Patrik Pettersson 
Daniel Thorsén 
Martin Persson 
Jonas Thorsén 
Monir Abu-Izam 
Pontus Thorsén 
 
Målskyttar
Daniel Sandelin1 mål
Erik Svanberg1 mål
 
Framspelare
Daniel Thorsén1 ass
Patrik Pettersson1 ass
 
Varningar
Martin Persson 
Kim Roland 
Jonas Bengtsson 
Martin Björkdahl 
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com