Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Partille IF

BK Skottfint

2

0

Division 4A Göteborg

Datum 2015-04-29
Tid 19.00
Plats Lexby Gräs
Publik 45
Matchtyp Gräsmatch
Väder
Övrigt
LagledareJohnny Gillberg
AssisterandeKim Roland
   

Inför matchen:

Matchrapport
Korta matchfakta

Partille IF - BK Skottfint 2-0 (0-0)

1-0 55 min Christian Gustavsson
2-0 89 min Philip Näslund, Christian Gustavsson

Inför matchen

Efter en bedrövlig match senast och två raka matcher utan seger så var revanschlustan stor i Partille-truppen. En del spelare saknades inför matchen, precis som vanligt. Jonas Olausson är fortfarande på resande fot och dessutom kände Tobbe Lundström av skada på uppvärmningen så vi fick ändra kort inpå match. Motståndarna öppnade serien med två raka segrar med förlorade mot seriefavoriten Kozara senast.

Johnny valde inför matchen att gå tillbaka till 4-4-2 för att få lite mer fart i anfallsspelet.

Första halvlek

Matchen inleds ganska jämnt med två lag som spelade ganska rakt, vi försökte spela in bollar bakom deras backlinje och de försökte att ganska snabbt nå upp med bollar på sina forwards. Det blir ganska snabbt en öppen fotbollsmatch med chanser åt både håll, illustrerad bäst med en situation efter ungefär en kvart där ett av motståndarnas anfall slutar med att bollen går i insidan stolpen och i den efterföljande kontringen får vi ett friläge som tyvärr Fredrik Eriksson inte kan förvalta.

I mitten av halvleken tar vi över mer och mer och fortsätter att skapa målchanser, framförallt genom Christian Gustavsson på högerkanten som gör en riktigt bra match och gång på gång tog sig förbi sin motståndare. Vi har en boll i ribban och en boll i stolpen och en hel del ytterligare målchanser på det men vi har lite oflyt och är lite oskickliga i avslutslägena.

Med dryga fem minuter kvar på första halvlek så öppnar sig himlen och regnet vräker ner. Det blir lite chansartat tack vare detta och även skottfint har ett par bra lägen innan paus. Ställningen vid vilan är dock 0-0 och det tror jag gästerna var ganska nöjda med då vi egentligen gjort tillräckligt för att göra ett ledningsmål.

Andra halvlek

Inledningen av andra halvleken är ganska lik den första där det är något jämnare igen. Jag tycker att vi är lite farligare framåt men motståndarna skapar stundtals problem för oss.

Det är tillfälligheter att vi tar ledningen i matchen, Christian Gustavsson tar ett skott utifrån som touchar en försvarare och går i mål. Bra gjort naturligtvis men helt klart en liten "medstuds". Jag tycker dock helt klart att vi gjort oss förtjänta av ledningen i matchen.

Tyvärr tappar vi allt efter vårt ledningsmål. Vi blir väldigt passiva och rädda och ger bort allt initiativ till motståndarna. Skottfint skapar ett rejält tryck mot vårt mål och under en period slår vi bara ifrån oss. Farligast känns det på alla fasta situationer som skapas i pressen men de får väl egentligen inget riktigt kanonläge att kvittera. Vi har en hel del omställningslägen med riktigt bra målchanser som i allt för stor utsträckning slarvas bort för enkelt. Det är dock till slut vi som kan avgöra med bara sekunder kvar förarbetade "Crille" på vänsterkanten och serverade öppet mål till inhopparen Philip Näslund som inte gjorde något misstag.

Segern skrivs till 2-0 och det känns ganska rättvist, åtminstone från min position.


Summering

Det känns bra att konstatera att vi idag gör en bättre insats än de senaste och viktigast att vi återigen vinner!

Skillnaden i denna matchen jämfört med senast är framförallt energi och attityd, det finns fortfarande väldigt mycket att jobba med spelmässigt men idag är vi åtminstone på plats och krigar om matchen.

Förhoppningsvis lade vi idag grunden att bygga vidare på under resten av säsongen, fortsätter vi med den här grundläggande inställningen så är jag säker på att spelet också kommer att bli bättre och bättre.

I min spelarkritik så tycker jag återigen att vårt mittförsvar utmärker sig och spelar stabilt. Överhuvudtaget känns försvarsspel, positionsspel och målvaktsspel stabilt i denna matchen.
Jag tycker också att Fredrik Eriksson gör en härlig kämpainsats på topp där han både offensivt och defensivt gör ett kanonjobb för laget.

Bäst på plan idag var dock Christian Gustavsson som, äntligen, fick det att lossna både i spelet och i målskyttet. "Crille" var matchen igenom ett hot och tog sig förbi sin spelare i princip varje gång. Det är viktigt att Christian kan spela på den här nivån för att vi skall få ett effektivt anfallsspel.

Men viktigast idag var 3 poäng och revanschen från de sämre insatserna den senaste tiden!

// Kim

Alla möten med BK Skottfint
SpeladeDivision 6A2002-04-192-2Lexby Park
 Division 6A2002-09-283-1Välen
 Träningsmatcher Våren2010-03-131-0Ruddalen
 Division 4A Göteborg2015-04-292-0Lexby Gräs
 Division 4A Göteborg2015-08-123-0Ruddalen Konstgräs
 
Laguppställning
Dennis Nithander 
Jonas Corneliusson 
Niklas Söderberg 
Niclas Bjärnlind 
Mattias Essman 
Christian Gustavsson 
Johan Nilsson 
Pontus Bauman 
Erik Hedenquist 
Fredrik Eriksson 
Oliver Drakenhammar 
Marcus Kreivi 
Tobias Lundström 
Robin Drakenhammar 
Philip Näslund 
 
Målskyttar
Christian Gustavsson1 mål
Philip Näslund1 mål
 
Framspelare
Christian Gustavsson1 ass
 
Varningar
Mattias Essman 
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com