Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

IK Virgo

Partille IF

4

0

Division 4A

Datum 2014-05-08
Tid 19.00
Plats Mossen IP
Publik 30
Matchtyp Gräsmatch
Väder
Övrigt
LagledareMikael Andersson
AssisterandeRoberto Incorvaia
   

Inför matchen:
Samling kl.17.15

Matchrapport
Korta matchfakta

IK Virgo - Partille IF 4-0 (0-0)

1-0 22 min

2-0 47 min
3-0 57 min
4-0 62 min
Inför matchen

Vi åker till matchen med ganska ordinarie lag. Två målvakter i truppen igen efter Nicklas skada och vi satsar återigen med Henrik Lawenius på mittfältet nu när truppen är bredare. Gräsplanen såg helt okej ut men regnet öste ner och gjorde det svårspelat och tungsprunget.

Första halvlek

Hemmalaget tar tag i taktpinnen direkt och visar att de har tänkt att spela en ganska direkt och kraftfull fotboll samtidigt som Partille försöker lösa deras press och kraft med teknik och rörelse.

Virgo är det bättre laget och dominerar något utan att för den delen ha ett jättestort övertag. Det som är jobbigt är alla frisparkar vi drar på oss och att motståndarna är väldigt duktiga på fasta situationer och överlägsna oss i det fysiska spelet.

Vi står dock emot ganska bra och båda lagen har svårt att skapa målchanser, tyvärr bjuder vi då på ledningsmålet. En felpass alldeles utanför eget straffområde tas tillvara med ett distinkt avslut. Tyvärr misstag som man inte har råd att göra mot topplagen i serien.

Resten av halvleken fortsätter som tidigare, Virgo med något övertag och farliga på fasta. Vi gör det stundtals bra men de enkla misstagen i offensiven är för många.

Underläget i paus är 0-1 och det känns ganska rättvist sett till matchbilden.

Andra halvlek

Alldeles i inledningen ger vi bort en enkel frispark, vi missar en spelare helt i markeringen och ensam med Nicklas nickar deras spelare in bollen. Bra fast situation av Virgo, alldeles för enkelt sett med Partille-ögon.

Nu kändes det jobbigt, vi hade verkligen inte skapat mycket målchanser tidigare och helt plötsligt var det underläge med 0-2.

Det dröjer inte länge förrän ledningen utökas igen, denna gången är det en bra individuell prestation och ett fantastiskt bra avslut. Ridå ner.

Vi försöker komma tillbaka och går ner på tre-backslinje men lyckas inte hota nämnvärt i alla fall. Det blir också 4-0 efter ungefär en timmes speltid och de är definitivt närmare fler mål än vad vi är en reducering.

Den sista halvtimman blir inte så händelserik, Virgo vill spela av matchen och vi har inte kraft och kunnande att hota dem speciellt mycket. Slutresultatet blir 0-4 och det känns oerhört jobbigt, dels för resultatet men också för att det faktiskt är ganska rättvist i slutändan.

Summering

Detta var en riktig käftsmäll. Vi har haft vissa problm hela säsongen att få det att stämma i vårat spel och motståndarna denna dagen var tillräckligt skickliga för att ta vara på alla våra brister. Kanske var det därför en bra match, många spelare måste höja sig flera snäpp för att vi skall vinna matcher på den här nivån och vi måste också spela mer som ett lag.

Nicklas är chanslös på deras mål, så det är inte mycket att säga om. Men vi bjuder på första målet och släpper till två enkla fasta situationer i andra och det håller inte. Jag tycker egentligen inte att det är någon Partille-spelare som håller normal nivå och flera spelare underpresterar och då är det inte så konstigt att vi blir tilltryckta av seriens just nu bästa lag.

Nu gäller det att repa mod och samla kraft, det väntar mycket tuffa matcher framöver och vi måste visa bättre vilja och attityd än vi gjorde idag för att vinna fotbollsmatcher!

// Kim

Alla möten med IK Virgo
SpeladeTräningsmatcher2002-03-233-1Lexby
 Division 4A Göteborg2013-05-163-3Mossen IP
 Division 4A Göteborg2013-09-082-1Lexby Gräs
 Division 4A2014-05-080-4Mossen IP
 Division 4A2014-08-301-4Lexby Gräs
 
Laguppställning
Nicklas Gustafsson 
Tobias Svensson 
Mattias Essman 
Niclas Bjärnlind 
Karl Lawenius 
Tobias Lundström 
(52) Christian Ahlqvist 
Henrik Lawenius 
Josef Aslan 
Nicklas Jensen 
Oliver Drakenhammar 
Pontus Börjesson 
Robin Drakenhammar 
Shervin Shohoodi 
Daniar Hama 
Jonas Corneliusson 
 
Varningar
Nicklas Jensen 
Tobias Lundström 
Mattias Essman 
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com