Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Partille IF

Hisingsbacka FC

2

2

Division 4A

Datum 2014-05-03
Tid 13.00
Plats Lexby Gräs
Publik 40
Matchtyp Gräsmatch
Väder
Övrigt
LagledareMikael Andersson
AssisterandeRoberto Incorvaia
   

Inför matchen:
Samling kl.11.30

Matchrapport
Korta matchfakta

Partille IF - Hisingsbacka FC 2-2 (1-0)

1-0 30 min Oliver Drakenhammar

1-1 47 min
2-1 85 min Christian Ahlqvist (straff)
2-2 93 min
Första halvlek

Det är ganska tempofattigt i inledningen, båda lagen är ganska passiva. Partille har mest boll inledningsvis men det är mest bollande i egna backlinjen. Vi har svårt att hitta framåt i banan, trots lite hjälp av medvinden.

Inget av lagen kan egentligen etablera något anfallsspel men Hisingsbacka känns något vassare hela tiden. Framförallt tar de sig fram på kanterna några gånger.

Mitt i halvleken är samtliga på arenan redo för bortamål då vi bjuder på ett friläge genom en dålig passning. De lyckas dock missa friläget så grovt att det friställer en annan spelare som bara skall placera in bollen i öppet mål, träffen är dock så dålig att vi kan rensa undan på egen mållinje. Det borde varit 0-1 där.

Istället bjuder motståndarna på vårt ledningsmål, Oliver blir friställd av en motståndarna och kan behärskat placera in ledningsmålet.

Mot slutet av halvleken skapar Hisingsbacka några halvchanser och vi skall vara väldigt glada över att gå till halvtidsvila med ledning.

Andra halvlek

I inledningen av den andra halvleken bjuder vi tillbaka. Robin får inte tag på ett högt inlägg och istället får deras spelare öppet mål och kan enkelt skjuta in kvitteringen. Jobbig inledning på halvleken och jobbigt att släppa till det på det sättet.

Efter målet är bortalaget klart bättre, en del beroende på vinden men också beroende på att vi inte löser deras press och gång på gång ger bort bollar i vårat passningsspel.

De skapar en hel del halvchanser men misslyckas i den sista avgörande passningen eller avslutet men det känns hela tiden som ett mål ligger på lut.

I vissa stunder klarar vi av att lyfta upp spelet genom en längre boll och vunna närkamper. Vi skapar också ett par halvchanser och en riktigt bra målchans efter en bra individuell prestation av Christian Ahlqvist.

Med fem minuter kvar bjuds vi återigen in i matchen, en av motståndarnas spelare tar med handen i eget straffområde och vi får straff. Ahlqvist är som vanligt säkerheten själv och ger Partille ledningen med 2-1.

På slutet spelar vi verkligen inte bra och inte smart. Vi dribblar och tappar boll på de mest osannolika ställena vilket leder till en massa press på eget mål. De lyfter in otaliga hörnor och frisparkar mot vårt mål men det ser ändå ut som om vi skall klara av anstormningen, mest tack vare en hel del flyt.

Tyvärr lägger domaren till, oförklarliga 3 minuter, i en match med fria byten och utan skador. Maskning var hans förklaring men man kan lätt konstatera att domarbedömningen är oerhört ojämn när det gäller tidstillägg.

Idag drabbades vi av detta då kvitteringen kom på matchens sista spark. Det är en fast situation där vi inte får undan ordentligt och deras spelare klipper till ett skott på en andra-boll. Tyvärr är Robin inte riktigt i balans och bollen smiter retligt in i burgaveln.

Summering

Oerhört retligt att tappa tre poäng på slutet, en del tack vare domarens tillägg men mycket på grund av att vi agerar som ett pojklag på slutet. Vi bjuder på tappade bollar och fasta situationer i ett läge där det bara måste spelas enkelt.

Samtidigt var vi inte värda tre poäng idag. Motståndarna är, sett till hela matchen, det bättre laget. Vi bjuds på två mål och skapar inte så mycket mer samtidigt som motståndarna kommer med både mer fart och spelare i sin offensiv.

Vi får bygga vidare på detta och förhoppningsvis hitta spelet i kommande matcher. Vi har trots allt inte förlorat ännu och det är en styrka!

// Kim

Alla möten med Hisingsbacka FC
SpeladeDivision 4A Göteborg2013-06-142-1Backavallen Konstgräs
 Division 4A Göteborg2013-10-063-0Lexby Gräs
 Division 4A2014-05-032-2Lexby Gräs
 Division 4A2014-08-222-1Backavallen KG
 Division 4A Göteborg2015-04-250-0Lexby IP
 Division 4A Göteborg2015-08-082-0Backavallen Konstgräs
 Division 4A Göteborg2016-04-092-2Backavallen KG
 Division 4A Göteborg2016-09-241-5Lexby Gräs
 Träningsmatcher Våren2017-02-042-4Gratts Arena
 
Laguppställning
Robin Drakenhammar 
Tobias Svensson 
Niclas Bjärnlind 
Mattias Essman 
Karl Lawenius 
Henrik Lawenius 
Christian Ahlqvist 
Pontus Thorsén 
Tobias Lundström 
Josef Aslan 
Oliver Drakenhammar 
Pontus Börjesson 
Daniar Hama 
Johan Dermark 
Nicklas Jensen 
Fredrik Eriksson 
 
Målskyttar
Christian Ahlqvist1 mål
Oliver Drakenhammar1 mål
 
Varningar
Henrik Lawenius 
 
Laguppställning
 
   
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com