Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
PIF SC A
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Spelare
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Partille IF

Evins KIF

4

0

Division 7A

Datum 2012-05-13
Tid 16.00
Plats Lexby
Publik 30
Matchtyp
Olav Karppinen
Väder
Övrigt
LagledareFrank Thorsén
Assisterande 
   

Inför matchen:

Matchrapport
PIF FC - Evins KIF 4-0 (0-0)
51' 0-1 Säyläs (Osten)
75' 0-2 Jensen (Bengan)
78' 0-3 Linus (Jane)
81' 0-4 Jonte (Osten)


PIF FC ångar på

Tre matcher och tre segrar. ”Det går bra nu” som en viss rappare från Söder skulle ha sagt. En annan låt med Petter är ”Baksmälla” och man undrar nästan vad som låg bakom den sega första halvleken.

Gårdagens vinst bärgades hur som helst på hemmaplan på Lexbys härliga och frodiga gröna matta. Historisk hemmapremiär dessutom och skönt med vinst så att man slipper Elfsborgsstämpeln om att man bara kan vinna på konstgräs…

Och faktiskt så kom det hyfsat med folk för att bevittna 4-0-segern. Siffrorna ser dock betydligt skönare ut än vad det var. Och då det var gratis inträde kanske man kan säga att publiken fick vad de ”betalade för”. Det dröjde nämligen innan PIF kom igång med något ordentligt spel.

Från sidan kan det ha sett ut som vi försökte slå världsrekord i antalet felpassar och vi var nog inte långt ifrån att hamna med i Guinness-boken. Det var inget skönspel direkt i första halvlek och inte förrän i inledningen av andra såg det hoppingivande ut. Bäst i hemmalaget var så långt Sandos i målet som var stabil samt halvkrasslige Jonas Thorsén som gjorde ett hästjobb i korvkiosken.

Men även om det inte stämde för oss och Evins KIF hade mycket boll och väldigt många avslut så var det mållöst i paus. De skapade många långskott och däremellan några frilägen där de utnyttjade vinden.

– Vi gör motståndarna bra i första halvlek med uselt passningsspel och felbeslut över hela banan. Vi har tur som håller 0-0 i paus. I andra vaknar vi, spelar enklare och hjälper varandra med mer rörelse och vilja att ha boll, säger Jonatan Borg i en intervju genomförd via chatten på appen Rumble.

Vändningen kom sex minuter in i andra halvlek efter ett mönsteranfall där deras målvakt gjort en fantomräddning på ett flygande PIF-anfall som fick upp farten när vinden var i ryggen. Det blev en hörna som Linus slog, Osten nickskarvade och mittbacken Säyläs tryckte in 1-0.

Jag skojade med honom inför matchen att det kanske inte blir så många mål och assist som innan nu när han fick kliva ner från vänstermitt till mittback. Han sa ”det ska nog gå ändå”, och visst så blev det.

Viktig del i vändningen hade också ”Gatten” som minuten innan målet lämnade planen för byte…

– Gött att få första målet. Det gjorde att de fick flytta upp folk och vi fick jätteytor framåt, säger Jonte Borg.

Som Jonte själv analyserade – det öppnades upp en ocean av ytor för oss i anfallet. Om det var vinden, att Evins tröttnade eller vi blev bättre kan man diskutera. Men det dröjde ändå till nästa mål. Båda lagen skapade chanser, deras målvakt gjorde ett par räddningar vilket även Sandos fick göra. Men vid flera tillfällen behövde inte deras målvakt rädda ens då vi i bra mållägen spelade vidare bollen eller helt enkelt missade öppet mål.

Det blev onödigt spännande i andra halvlek. Evins ropade på straff någon gång och det var inte alldeles långt borta kanske. Dessutom var deras före detta ”Superettananfallare” nära att gå igenom ett par gånger. De hade dessutom en frispark som Sandos räddade och Evins "gamling" var nära på att sätta dit returen. Det finns ju snurrfint och överstegsfint men han körde "underskattningsfinten" precis innan. Han sa "jag är 46 år, ni behöver inte markera mig" och efter det var varken jag eller Erik E. ens nära honom.

Men till slut, med kvarten kvar att spela kom målet som var lika förlösande som en burk laxermedel. Kalle, duktig debutant, hade hoppat in på vänsterkanten och han låg bakom 2-0-målet tillsammans med undertecknad. Uppe vid vänstra hörnflaggan spelade han bollen bakåt till mig som tog några kliv in och slog ett inlägg som en annan nygammal lirare nickade in. Nicklas Jensen var målnickaren och efter det målet gick luften ur bortalaget. Skönt för Jensen att få sätta dit en strut i första matchen då han haft ett par lägen innan.

3-0 kom bara några minuter senare. Jane la upp bollen till Linus som placerade in bollen bakom målisen. Såg ut som den gick via stolpen och in i mål.

Osten hade också haft ett par lägen men vår assistkung (7 assist på tre matcher, tvåan Säyläs har 2) fick nöja sig med att göra ännu ett målpass. Via ett tilltrasslat väggspel kunde sedan skyttekungen Jonte Borg (5 mål på tre matcher, Linus tvåa på 3 mål) tåa in 4-0 alldeles nära samma stolpe som Linus la in sin boll.

Matchrapporten avslutas med Jonte Borgs syn på att vara i skytteligatopp:
– Jag njuter av varje sekund då jag vet att min tur inte håller för evigt.

/Bengan

Alla möten med Evins KIF
SpeladeDivision 7A2012-05-134-0Lexby
 Division 7A2012-09-232-4Heden 2
 
Laguppställning
Daniel Sandelin 
Linus Hammo 
Christer Gardtman 
Joakim Säyläs 
Jonas Bengtsson 
Jonatan Bergek 
Daniel Thorsén 
Erik Svanberg 
Mattias Janebrink 
Mathias Osterloh 
Nicklas Jensen 
Erik Enoksson 
André Bergholtz 
Linus Kvarforth 
Kalle Gustafsson 
 
Målskyttar
Joakim Säyläs1 mål
Jonatan Bergek1 mål
Linus Kvarforth1 mål
Nicklas Jensen1 mål
 
Framspelare
Mathias Osterloh2 ass
Jonas Bengtsson1 ass
Mattias Janebrink1 ass
 
Varningar
Erik Enoksson 
Erik Svanberg 
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com