Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
Juniorerna
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Partille IF

Askims IK

3

3

J18 Elit

Datum 2008-05-31
Tid 15,00
Plats Lexby IP
Publik 20
Matchtyp Gräsmatch
Väder
Övrigt
Lagledare 
Assisterande 
   

Inför matchen:
13,30

Matchrapport
Korta matchfakta

Partille IF - Askims IK 3-3(1-3)

0-1
0-2
0-3
1-3 Philip Ohlsson, assist Haron Askaryar

2-3 Philip Ohlsson, assist Tobias Lundström
3-3 Alexander Nylin, assist Marcus Månsson
Inför matchen

På grund av att detta var en rejält varm dag pratade vi om vikten av att dricka vatten i massor och att spela ett spel som inte ödslar så mycket energi. Det vill säga spela kompakt i försvarsspelet och att vårda boll i uppspelsfas och anfallsspel.

Första halvlek

Vi inleder matchen helt okej. Det är ganska jämnt den första kvarten och lagen känner på varann. Vi försöker att vårda bollen men det går lite för långsamt i uppbyggnadsspelet och därför blir vi allt som oftast pressade och tappar en hel del bollar. Offensivt så spelar vi på lite för små marginaler och det gör att bolltappen är lite för många.

Motståndarna tar över matchen efter ett tag i halvleken mest beroende på att de vinner boll av oss. De gör ledningsmålet efter ca 20 minuter och det är inte helt orättvist. Nu händer det som alltför ofta händer. Vi blir negativa och passiva istället för att knyta näven. Denna negativa energi gör att vi tappar fokus och också matchen. Askim dominerar fullständigt i en kvart och gör både sitt andra och tredje mål inom den perioden. Underläge med 3-0 med tio minuter kvar av första halvlek var inget drömscenario direkt. Vi gör då ett par byten för att få in lite positiv energi i laget och med lite flyt och skicklighet kan vi reducera genom Philip i slutet av halvleken.

Andra halvlek

Vi pratade i paus om att aldrig ge oss och att försöka ge varandra så mycket positiv energi som möjligt för att få igång spelet bättre och för att hjälpa varandra att spela en bättre fotboll.

Direkt i den andra halvleken är allting mycket bättre. Vi är positiva och ger ett stabilt och lugnt intryck på planen. Ganska snart får vi reduceringen efter ett typsikt partillemål...eller kanske inte. Lång boll på Tobbe, nickskarv och friläge som Philip tryckte in i nätmaskorna. Det var vi värda och den andra halvleken blev mer eller mindre ett konstant bollinnehav för Partille och ett jagandes, sluggandes Askim. Vi hade dock ganska svårt fortfarande att skapa de riktigt heta målchanserna i alla fall i proportion till spelövertaget. Till slut får vi dock in kvitteringen genom Alexander Nylin i tom kasse efter ett stort jobb av laget i offensivt straffområde. 3-3 blir slutresultatet trtos att vi hade ett par riktigt vassa lägen på slutet att avgöra. Ett ganska rättvist resultat även om det är vi som är närmast segern på slutet så har lagen var sin halvlek och delar broderligt på poängen.Summering

Den första halvleken är inte riktigt bra men det är ändå hyfsat om man bortser från den perioden i mitten av halvleken då laget tappar fokus. Den perioden var katastrofal!

Den andra halvleken är mycket bra. Jag var nöjd vid sidan med det jag såg och vi spelade som ett lag och hjälpte varandra på ett berömvärt sätt. Definitivt något att jobba vidare med och jag tror att spelarna med lite distans är nöjda med vad vi presterar i den andra halvleken.

Bland spelarna var det flera som utmärkte sig och även om hela laget skall ha en eloge för upphämtningen vill jag ändå ge extra beröm till:

Hela backlinjen sköter sig fantastiskt bra i den andra halvleken, det är stabilt defensivt och bra i uppspelsfasen också.

Alexander Johansson krigade i varje situation och för varje millimeter. Han sprang sig helt slut och det är något att positivt uppmärksamma.

Tycker också att det var roligt att Philip Ohlsson fick utdelning för sitt slit. Han har sprungit många meter i många matcher i år utan att få utdelning. Idag fick han sätta två mål och det var välförtjänt.

Som helhet var detta sådär men om man skiter i den första halvleken så är jag jättenöjd och jättestolt över den positiva energi och det arbete som laget gör. Det var stundtals riktigt roligt att stå vid sidan och det tredje målet var faktiskt ett riktigt partille-mål med många bra passningar, många spelare inblandade.

Jag vill också tacka publiken som stöttade killarna efter matchen med värmande applåder, något de var väl värda men det ger killarna en extra kick inför fortsättningen.

// Kim

Alla möten med Askims IK
SpeladeSeriespel Juniorer 17 klass 12007-06-040-1Lexby Gräs
 Seriespel Juniorer 17 klass 12007-09-174-3Kobbegården 1
 J18 Elit2008-05-313-3Lexby IP
 J18 Elit2008-08-222-1Kobbegården 1
 Division 4A2009-04-090-6Lexby grus
 Juniorer Div 3B2019-04-022-1Lexby KG
 Juniorer Div 3B2019-10-224-3Kobbegården Konstgräs
 
Laguppställning
Mattias D 
Christopher Larsson 
Makan Irani 
Isaac Hagberg-Fredin 
Olof Steinert 
Alexander Nylin 
Marcus Månsson 
Alexander Johansson 
Axel Steinert 
Haron Askaryar 
Philip Ohlsson 
Tobias Lundström 
Johannes Karlsson 
 
Målskyttar
Philip Ohlsson2 mål
Alexander Nylin1 mål
 
Framspelare
Haron Askaryar1 ass
Marcus Månsson1 ass
Tobias Lundström1 ass
 
Varningar
Johannes Karlsson 
Alexander Johansson 
 
Laguppställning
 
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com