Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
P06
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Partille IF

Hovås/Billdal IF

1

3

Seriematch

Datum 2020-05-17
Tid 15.30
Plats Lexby KG
Publik 0
Matchtyp Konstgräs
Väder
Övrigt
LagledareHenrik Olsson
AssisterandeUlf Johansson
   

Inför matchen:

Matchrapport
Korta matchfakta

Partille IF - Hovås/Billdal IF 1-3 (1-0, 0-0, 0-3)

1-0 24min Elias Larsson

1-1 54 min
1-2 64 min
1-3 68 min

Inför matchen

Partille IF kom till matchen med två raka segrar och noll insläppta mål. Hovås/Billdal hade en förlust och en vinst.
Partille IF var på förhand ordinarie manskap men Isak Brodin saknades till matchen vilket innebar att Kevin fick starta som vänsterback.

Första perioden

Det är ganska dåligt spel hela perioden igenom. Ett visst övertag till Partille IF som spelade i medvind men det var verkligen ingen bra fotboll från något av lagen.

Det mest utmärkande var alla inkasten, vilket innebär att lagen hade problem att hålla bollen innanför linjerna och när det väl var inkast så blåstes nästan alla av för att de var felaktiga...

Det var verkligen inte mycket som gladde i den kyliga vinden men så snappade Elias Larsson upp en boll i slutet på halvleken och gjorde 1-0 och då fanns det något att glädjas åt för åtminstone Partille-supportrarna.

Andra perioden

Till den andra perioden märktes det att båda lagen hade pratat om vinden och hur man skulle hantera den. Det blev dock inte nämnvärt bättre. Nu var istället Hovås/Billdal det något bättre laget i kraft av medvinden men båda lagen hade förtvivlat svårt med passningsspelet och det blev mycket kämpa men inte så mycket teknik.

Hovås hade dock en del chanser och de var säkert besvikna över att fortfarande ligga under med 1-0 även efter den andra perioden.

Tredje perioden

Sista perioden börjar med lottning om sida, motståndarna vinner lotten och väljer att spela i medvinden även i den sista perioden. En riktig nitlott skulle det visa sig för PIF.

Hovås kvitterar ganska tidigt i den tredje perioden på ett fint långskott vid stolproten. Otagbart och rättvist med 1-1.

Vi försöker nu lyfta spelet något men det blir fortfarande för mycket på chans och vi blottar oss tyvärr för mycket bakåt. Det gör att Hovås/Billdal en stund senare kontrar in även 1-2 på en chanslös Partille-målvakt. Vi är inte riktigt vakan och tappar balansen i laget.

Frustrationen leder fram till att vi släpper in ytterligare ett mål och motståndarna vinner rättvist med 3-1.

Summering

Vi förlorar årets tredje seriematch och vi gör det mot ett bra motstånd och förlusten är inte mycket att säga om då vi förlorar mot ett bättre lag. Vår insats är dock tyvärr inte den bästa, det är framförallt uppenbart att vi slarvar oerhört mycket med tekniken och det blir extra synligt i svåra yttre förhållanden.

Det finns några grejer som jag tar med mig från matchen:

- Vi drar på oss tre mycket onödiga och tråkiga gula kort. Inget av dem är för tufft, fysiskt spel utan för gnäll och efterslängar...deppigt...

- Vi har stora problem i både medvind och motvind. Det är ju naturligtvis en självklarhet att det är mycket lättare att spela bollen på marken när det blåser men vi envisades med att skicka upp bollen i luften. Det beror också på att vi är väldigt slarviga i tekniken och alla yttersidor och "tåpajar" blir nästan omöjliga att hantera i vinden.

- Vi spelar alldeles för individuellt. Det tar alldeles för lång tid innan vi bestämmer oss att släppa bollen till en lagkamrat och vi dribblar på tok för mycket. I vind måste vara extra noggrann med alla tekniska detaljer och alla dribblingar gjorde det omöjligt att få flyt i spelet. Det måste värderas mycket bättre i vilka lägen man skall utmana sin motståndare och i vilka lägen man skall spela bollen enkelt till en lagkamrat med rätt teknik

- Det var alldeles för mycket folk/publik på plats. Det är uppenbart och föräldrar/supportrar till både Partille IF och Hovås/Billdal borde fundera på om det är vettigt att så fullständigt strunta i rekommendationer och önskemål från både myndigheter, förbund och föreningar...

- Vi bryter ihop och kommer igen. Det kan vara nyttigt för framtiden att få tillbaka lite ödmjukhet och lite kunskap om vad vi behöver förbättra!

//

Alla möten med Hovås/Billdal IF
SpeladeKompisligan P11 Röd2017-05-144-4Lexby
 Kompisligan P11 Vit2017-05-1414-1Lexby
 Kompisligan P11 Vit2017-09-05-Billdalsvallen 13
 Kompisligan P11 Röd2017-09-05-Billdalsvallen 13
 seriematch2019-10-26-Hovås Billdal Arena
 Seriematch2020-05-171-3Lexby KG
 Seriematch2020-10-253-2Hovås Billdal Arena 1
 
Laguppställning
Markus Radojkovic 
Julian Boskovic 
Filip Henrysson 
Kevin Nguku 
Dani Ara 
Hampus Johansson 
Vincent Midenjak 
Milton Lindh 
Elias Larsson 
Dario Djuric 
Oliwer Vårholm 
Philip Radojkovic 
 
Målskyttar
Elias Larsson1 mål
 
Varningar
Philip Radojkovic 
Milton Lindh 
Dani Ara 
 
Laguppställning
 
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com