Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
A-laget
- Hem
- Kalender
- Turneringar
- Matcher
- Events
- Spelare
- Tränaren
- Länkar
- Dokument
- Admin
Samarbetspartner
 
 
 
Matchrapport

Härryda IF

Partille IF

2

3

Träningsmatcher Våren 2018

Datum 2018-02-17
Tid 13.00
Plats Härryda Konstgräs
Publik 20
Matchtyp Konstgräs
Väder
Övrigt
LagledareKim Roland
AssisterandeTorsten Kymmer
   

Inför matchen:

Matchrapport
Korta matchfakta

Härryda IF - Partille IF FK 2-3 (0-0)

0-1 Samuel Dichter
1-1
1-2 Samuel Wesley
1-3 Farhad Ariyaeeravesh, Samuel Dichter
2-3 (straff)
Första halvlek

Vi inleder matchen ganska bra. Tålamodet är bra i uppbyggnaden och vi är noggranna i försvarsspelet, det är ganska jämnt den första delen av matchen men jag tycker att vi har bra kontroll på matchbilden.

Tyvärr tappar vi en hel del av spelet i mitten på den första halvleken, vi har problem med tålamodet, vi blir otydliga och de tekniska felen är alldeles för många. I den här perioden är vi inte alls bra och motståndarna skapar ett par målchanser, bland annat har de ett skott utifrån i ribban. Vi skapade våra farligaste chanser när vi pressade högt och vann bollen. Det bästa läget i halvleken för vår del fick "Wille" Svensson efter just en bollvinst högt i banan men tyvärr kom vi inte till avslut i bra läge.

Mot slutet av halvleken spelar vi återigen lite bättre, vi är noggrannare och spelar med bättre tålamod. Halvleken är sammantaget ganska jämn även om det går lite i olika perioder, det oavgjorda resultatet kändes ganska rättvist och halvleken är inte mer än godkänd från vår sida.

Andra halvlek

Härryda väljer från start i den andra halvleken att sätta betydligt högre press och tvinga fram misstag från vår sida. Det lyckas också ganska bra då vi är lite för långsamma med bollen och tekniken hackar lite för mycket. De vinner bollen högre upp några gånger och vi får inte samma press på dem i vårt försvarsspel. Inledningen av halvleken är rörig där det saknas linjer och struktur i matchen.

Effekten av inledningen av den andra halvleken blir att båda lagen blir mycket längre, det blir större ytor att täcka, lagen blir mer individuella och spelarna blir tröttare.

Vi har fortfarande problem att få ett strukturerat uppbyggnadsspel/anfallsspel men ju längre tiden går desto lättare är det att skapa målchanser. De få gånger vi lyckas ta oss in på motståndarnas planhalva med bollen under kontroll så är det farligt i princip varje gång. Det är bara en tidsfråga innan första målet skall komma då vi är på väg att skapa målchanser varje gång vi kommer upp i banan samtidigt som motståndarna hotar genom sitt högre försvarsspel och flera spelare i offensiva positioner.

Första målet kommer efter en individuell prestation av Samuel Wesley som han avslutar med ett lågt skott förbi målvakten men i stolpen (??), det var dock flertalet som ansåg att bollen tagit på hjulet inne i målet och inte i stolpen. Vi var dock alerta på returen och efter aggressivitet från laget så kunde till slut Samuel Dichter skjuta in ledningsmålet.

Ledningen stod sig dock inte länge då vi släpper till ett mål kort därefter, det är ett oerhört enkelt mål där de vinner en nickduell och vi inte faller ordentligt med backlinjen, oerhört frustrerande att släppa ett sådant mål precis efter vårt ledningsmål.

Vi hade dock tur då Samuel Wesley fortfarande var irriterad efter sitt bortdömda mål och i ren frustration bestämde sig för att skjuta in ledningsmålet, 2-1, ganska kort efter kvitteringen. Ett snyggt mål!

Återigen tack vare "wesslans" djupledsspel får vi en hörna med drygt tio minuter kvar. Samuel Dichter slår en mycket bra hörna som Farhad snyggt attackerar i straffområdet och gör 3-1.

De sista tio minuterna händer det mycket grejer, vi får en grov utvisning, de får en straff (som de gör mål på) och de avslutar med grov utvisning på målvakten.

Domaren har väl inte en av sina bättre 10 minuter men samtidigt måste vi dra lärdom av det som händer den sista perioden på matchen och i framtiden göra det lite bättre. Kändes väldigt onödigt att få den här typen av avslutning på en träningsmatch som vi leder med 3-1.

Summering

Vi gör en godkänd match där vi kan ta med oss en hel del positivt men samtidigt en del som vi absolut måste förbättra. Här är några av de viktigaste punkterna:

- Vi spelar ett hyfsat bra offensivt försvarsspel där vi springer mycket och försöker vara aggressiva i den första pressen
- Vi gör tre mål framåt och skapar en hel del målchanser
- Inställning, attityd och uppträdande ser ganska bra ut även om det finns skönhetsfläckar
- Vi är stundtals under den andra halvleken väldigt giftiga i omställningar och djupledsspel.

- Vi är stundtals alldeles för oorganiserade, det fattas många beslut utan att tänka ordentligt
- Vi slarvar oerhört med tekniken, det missas mycket lätta passningar på grund av att vi använder yttersidor och för få tillslag
- Vi släpper två alldeles för lätta mål
- Vi måste bli bättre på att utnyttja lagets styrkor och spela jämnare över 90 minuter

// Kim

Alla möten med Härryda IF
SpeladeTräningsmatcher2001-03-172-1Härryda
 Träningsmatcher2002-08-034-5Lexby
 Träningsmatcher2004-03-132-1Härryda
 Futsalserie (kval till SM)2008-10-1811-2Valhalla A
 Träningsmatcher våren2009-02-140-2Djupedalsplan
 Träningsmatcher Våren 20182018-02-173-2Härryda Konstgräs
 
Laguppställning
Dennis Nithander 
Leo Lindén 
Niclas Bjärnlind 
André Hjelm 
Hugo Kymmer 
William Svensson 
Tobias Lundström 
Samuel Dichter / Bergagård 
Thomas Allerbrand 
Samuel Wesley 
Farhad Ariyaeeravesh 
Max Alverå 
Ali Haydari 
Oskar Enoksson 
 
Målskyttar
Farhad Ariyaeeravesh1 mål
Samuel Dichter / Bergagård1 mål
Samuel Wesley1 mål
 
Framspelare
Samuel Dichter / Bergagård1 ass
 
Varningar
Oskar Enoksson 
Farhad Ariyaeeravesh 
 
Laguppställning
 
   
   
     
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, , kansli@partilleif.com