Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
Meny
- Kalender
- Fotbollsskolan
- Cup-plan
- Sportrehab
- Eldsjälar
- Sponsorer
- Frallor
- Kansli
- Adress och bank
- Medlemsskap Fotboll
- Medlemsskap Handboll
- Föräldrainformation
- Karta
- Klubbshoppen
- s2s
- Siteinfo
- Admin
 
PIF Cupen
 
Sponsor
 
Kim Källström
 
 
 
Medlemsavgift 2014 bakgrund
Inlagd/senast uppdaterad: 9 Jan 2014 12:39:19
 
Nu är det dags att betala medlemsavgift för 2014! Ni hittar detaljerad information i vänstermenyn under Medlemsavgift!

Styrelsen vill ta tillfället i akt att presentera varför medlemsavgiften har höjts och vad som ingår. Följande text är kopierad från den motion som röstades igenom på årsmötet i april 2013 med syfte att anställa en sportchef/föreningsutvecklare:

Dåtid
Partille IF FK är en ideell förening och har varit så sedan starten 1924. Vi ser den fantastiska insats som ledare och föräldrar gör i de olika ungdomslagen. Vi ser den insats som seniorspelare gör för att klara av att arrangera stora evenemang. Vi ser den insats som ett fåtal föreningsmänniskor gör för att få hela föreningen att fungera. Men vi ser också att föreningen i stor utsträckning vilar på ett fåtal personers otroliga kraft och vi ser att kraften sinar. I många år har den kraften kommit av att dessa personer ger mer än vad föreningen kan begära, att det nästan inte är förenligt med ett ”normal” leverne i form av familj och heltidsjobb.

Nutid
Partille IF FK är i nuläget en väl fungerande förening och det är framförallt på ungdomssidan som vi ser positiva tongångar och stora kullar. På seniorsidan är det ett generationsskifte som skall bli spännande att följa. Kring evenemang har vi en växande PIF cup och Fotbollsskolan fungerar som vanligt bra. Det är otroligt roligt men samtidigt vet vi att detta är färskvara. Vi har varit med alltför länge för att ha sett alla möjliga konstiga orsaker till att spelare slutar eller ett lag upphör. Varje situation för sig brukar te sig helt logisk men det är ofta ologiska kedjor som leder till utgången.
Kring de delar som står närmast själva verksamheten, de enskilda, är det enklare att rekrytera ledare. Många vill vara med och följa sina barns utveckling som individer och som fotbollsspelare. Dessa personer är otroligt viktiga! Men vi ser också att för att ta föreningen ytterligare ett steg så måste vi samordna de övriga delarna i föreningen på ett mer professionellt sätt. Det gäller allt från kontakter med kommun, materialhantering, planering av evenemang, sponsoraktivitet, planering av tränings- och matchtider. Vi ser också att ledare behöver stöd i sin roll och vi behöver kunna ge rätt utbildning. Dessa aktiviteter har i vissa tider tagits om hand av eldsjälar men ibland får de stryka på foten då vi inte har personer i organisationen med rätt bakgrund och engagemang. Över tid håller inte detta och om en nyckelperson slutar i föreningen så blir konsekvenserna nästan oöverblickbara.

Framtid
Vi är övertygade om att framtiden är en form av semi-ideell förening. Vi behöver inrätta en tjänst som ser till att föreningen fungerar på ett bra sätt över tid och inte bara under perioder då enstaka eldsjälar kan ge sin tid till föreningen. Vi vill skapa kontinuitet i att ledare får det stöd som behövs vilket i slutändan leder till bättre verksamhet för våra ungdomar!
Och det är faktiskt just detta som är kärnan i den här satsningen: vi vill ge ännu bättre verksamhet till våra ungdomar och ledare! Vi vill ge skapa ett fundament som gör att föreningen står stadigt även i tider av motgång. Genom att inrätta en tjänst som fokuserar på förening och fotboll skapar vi denna möjlighet.

Utmaningar och möjligheter
Vi har under ett par år sett utvecklingen och nått en gräns där detta beslut känns helt naturligt. Det som hela tiden hållit tillbaka tanken är att detta är en stor ekonomisk satsning och därmed förenat med en ekonomisk risk. För att ge utrymme för detta måste vi öka intäkterna i föreningen radikalt.
Idag finns det tre ben som finansierar vår verksamhet: sponsring, kommunala och statliga bidrag, samt medlemsavgifter.
Vi har under ett flertal år jobbat med sponsorintäkter och samarbeten med företag och etablerat oss på en nivå som är 150% bättre än mot var vi började med. Vi ser dock att det finns potential att ytterligare öka på denna inkomstkälla. Kommunala och statliga bidrag beror på hur stor ungdomsverksamhet som bedrivs och här finns ju en stigande trend vilket gör att dessa intäkter kommer att öka, men inte i så jättestor utsträckning. Detta räcker alltså inte och vi måste genomföra en markant höjning av medlemsavgiften i föreningen. Vi har under väldigt många år haft en avgift lägre än många andra klubbar. Vi har dessutom varit den klubb som ger mest tillbaka till spelarna i form av att kunna delta i det som är det roligaste under ungdomsåren: att delta i cuper!

Medlemskap
För att vara tydliga mot alla medlemmar vill vi visa på vad som ingår i ett medlemskap, vad spelaren kan förvänta sig och vilka skyldigheter spelaren har. En hel del står att finna i klubbens stadgar vars övergripande mål för ungdomsverksamheten är att:
• Utveckla personliga egenskaper, skapa klubbkänsla och kamratskap.
• Jobba för rent spel, självkänsla och kamratskap.
• Att alltid hålla klubbandan hög samt att alltid handla i föreningens bästa och uppträda klanderfritt med laget på och utanför planen.
• För att idrottsverksamheten inom PIF ska fungera krävs att alla föräldrar stödjer sitt barn med ett aktivt engagemang både vad gäller föreningen och det egna laget.

I medlemskapet ingår:
• Deltagande i matcher och cuper
För de yngsta lagen spelas en serie inom ramen för Östra alliansen. För äldre lag inom Sanktan som anordnas av Göteborgs Fotbollsförbund. Men det som vi vill trycka på är att vi i Partille IF FK åker på många cuper, och att dessa görs kostnadsfritt för spelaren! Detta är mycket ovanligt i Göteborgsfotbollen!!
• Engagerade ledare och utbildningsmöjligheter
Föreningen vill ge alla ledare utvecklingsmöjligheter då vi vet att duktiga och engagerade ledare är det viktigaste för varje grupp. Ledare erbjuds utbildningar som föreningen bekostar. En form som har blivit väldigt populär är de av föreningen arrangerade ledarmöten där man träffas och utbyter erfarenheter.
• Hög kvalitet på material
För ett par år sedan tog föreningen över det övergripande ansvaret för allt material som krävs för att bedriva vår verksamhet. Detta gav väldigt positiv effekt då standarden kunde höjas, samtidigt som kostnaden faktiskt minskade.
• Hög standard på träningsanläggning
Vi har en väl fungerade träningsanläggning där (numera) alla planerna sköts av kommunen. Men omklädningsrum, klubbstuga och bi-areor sköts av föreningen.
• Arrangemang
Partille IF FK arrangerar ju tre stora evenemang varje år (PIF cup, Fotbollsskola och Fotbollens Dag) samt A-lagets hemmamatcher. Föreningen ansvarar för att dessa planeras men här behöver vi naturligtvis övriga medlemmars och föräldrars stöd i själva genomförandet.
Utöver detta kan föräldragrupperna i respektive lag välja att engagera sig för att ex åka på ett träningsläger eller cup men det ligger utom föreningens kontroll.

Partille IF FK:s styrelse genom
Björn Nilsson (ordförande)
Christer Gardtman (kassör)
Erik Svanberg (tidigare ordförande)
 
Nyheter
[210828] Välkommen till vår nya hemsida!
[210715] EM TIPSET AVGJORT!
[210630] Uppdatering EM-Tipset
[210627] Ställningen i EM-tipset
[210525] Nästa ledarmöte tisdagen 8/6
Visa alla nyheter
 
 
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, kansli@partilleif.com