Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
Meny
- Kalender
- Fotbollsskolan
- Cup-plan
- Sportrehab
- Eldsjälar
- Sponsorer
- Frallor
- Kansli
- Adress och bank
- Medlemsskap Fotboll
- Medlemsskap Handboll
- Föräldrainformation
- Karta
- Klubbshoppen
- s2s
- Siteinfo
- Admin
 
PIF Cupen
 
Sponsor
 
Kim Källström
 
 
 
En del av klubbens själ är borta!
Inlagd/senast uppdaterad: 2 Feb 2006 10:00:37
 
Det ligger väl knappast på mig att skriva någonting om en av klubbens stora profiler nu när han lämnat oss. Jag hoppas dock att ingen tar illa upp nu när jag ändå väljer att skriva några rader. Efter 25 år i föreningen med allt vad det innebär, känner jag att jag vill ge min bild av Kurt, en person som lämnat ett stort avtryck i mitt liv och som givit mig många skratt och minst lika mycket kritik. Alla har vi nog våra bilder av och historier om Kurt, där det i samtliga finns ett mycket stort mått av humor, kärlek och grinighet, på Kurts egna underbara och unika sätt. Att tillfredsställa honom var en konst jag aldrig lärde mig, men det fanns alltid en värme i det han sa och kanske var det därför man alltid lyssnade och med en dåres envishet sökte upp honom bara för att återigen få härligt svidande kritik. Jag kommer framförallt att tänka på en gång då jag som A-lagsspelande junior, efter en match, jag var riktigt nöjd med, sökte upp Kurt för att om möjligt få ett OK. Under matchen, där jag var mittback, hade jag inte förlorat en enda nickduell. Kurt tittade på mig med sin klara blick och sa: -Hur f-n nickar du pöjk. Man måste använda pannan…
Moloken vände man hemåt, men arg och besviken…icke…det gick inte att bli arg på Kurt. På nåt konstigt sätt hade han ju alltid rätt.
En del av ens mål med sitt fotbollsspelande i klubben blev därför att någon få höra honom säga något positivt om ens insats.
Fick jag det undrar ni säkert!
Ja, varje gång blir mitt oväntade svar. För kärleken till klubben och dess medlemmar kunde han aldrig riktigt dölja. Nog var han vass och tuff ibland, men ögonen sa alltid något annat och det är det jag bär med mig för resten av livet. Jag är också oerhört glad att Kurt fick uppleva de senaste säsongernas framgångar och tårarna i hans ögon vid dessa tillfällen ljuger inte. Den lyckan hoppas jag han nu bär med sig i sin fortsatta gärning.
Tack Kurt, för att jag fick låna en del av din tid och vila i frid.

En sorgsen men tacksam latmask!
Peter Setterberg
 
Nyheter
[210828] Välkommen till vår nya hemsida!
[210715] EM TIPSET AVGJORT!
[210630] Uppdatering EM-Tipset
[210627] Ställningen i EM-tipset
[210525] Nästa ledarmöte tisdagen 8/6
Visa alla nyheter
 
 
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, kansli@partilleif.com