Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
Meny
- Kalender
- Fotbollsskolan
- Cup-plan
- Sportrehab
- Eldsjälar
- Sponsorer
- Frallor
- Kansli
- Adress och bank
- Medlemsskap Fotboll
- Medlemsskap Handboll
- Föräldrainformation
- Karta
- Klubbshoppen
- s2s
- Siteinfo
- Admin
 
PIF Cupen
 
Sponsor
 
Kim Källström
 
 
 
Div 5 nästa!
Inlagd/senast uppdaterad: 27 Sep 2004 10:31:53
 
Partille IF i femman… hmm smaka på det en stund och du kanske kan ana lite av den lycka, stolthet och lättnad jag med flera känner just nu. Jag har blivit ombedd att, i matchrapporten efter gårdagens seger, försöka förklara det oförklarliga. Att förklara varför vi är bäst helt enkelt. Det är ingen helt lätt uppgift, men en uppgift som jag med stolthet bär och som jag nu här på min kammare försöker att sammanställa.

För att ni till fullo ska förstå den glädje vi nu känner så måste jag nog dock ta er tillbaka till våren 2003. Borta var hela A-truppen, sånär som på ett par spelare. Jag kommer ihåg att vi vid ett tillfälle försökte inventera vår trupp och vi kom knappt upp i fullt lag. Bland spelarna vi räknade upp så var det inte speciellt många som hade mer än kanske max en A-lagssäsong bakom sig. Läget såg mycket dystert ut och jag ska villigt erkänna att skorna var halvvägs upp på översta hyllan i garderoben. Jag vet inte riktigt vad det var som fick mig att behålla skorna i trunken och busskortet till Partille, men så blev det. En dag som denna är jag dock otroligt glad att jag gjorde det. Troligen var det en kombination av kärlek och respekt för klubben och de som arbetar i den, som gjorde att man knöt näven i fickan och vägrade ge upp. En förening som gett en så mycket i fråga om fostran, glädje och kamratskap kan man bara inte stillasittande se på medan den går under. Tack och lov var vi några fler som kände samma sak och vi bildade tillsammans den kärntrupp som idag framförallt känner en oerhörd stolthet för det lag vi varit med att skapa. Lången, Svanberg, Kim, Daniel T, Jonas T, och Gatten njut nu av er insats och er envishet!

Årets säsong har varit fantastisk på många sätt, men jag måste nog trots allt säga att fjolårets säsong var än mer fantastisk. Med en sargad trupp (visserligen innehållandes ett par nyförvärv och en hyfsad hemvändare i Pierre) och med 6-0 i näsan i premiärmatchen så åkte vi upp till Stenkullen för årets första bortamatch. Vi krigade till oss tre poäng och i mitt tycke vände trenden här. Visserligen låg vi i botten efter våren, men vi hade bevisat för oss själva att vi kunde och att vi skulle kämpa till sista blodsdroppen. Vår insats i vårderbyt mot BBK förstärkte denna känsla. Hösten blev sedan en enda lång euforisk triumffärd, som jag nog aldrig upplevt tidigare. Nio raka segrar, jag förstår nog inte fortfarande hur det gick till. En bidragande orsak var naturligtvis Dennis och Sandos inträde som gav oss den stabilitet vi saknade på våren. Men alla hade plötsligt lyft sig en bra bit. Vi hade inte bara klarat vårt mål att hänga kvar utan vi visste nu att vi utgjorde ett hot mot alla lag i denna serie.
En helt otroligt skön känsla! En känsla vi har burit med oss in i årets säsong.
Hur det gick sedan vet ni redan svaret på. Vi har på endast ett år gått från ett sargat bottenlag till en överlägsen seriesegrare. Det är stort! Det är mycket stort! Se på följande statistik bara. De senaste 30 seriematcherna har vi följande facit. 27 segrar 2 oavgjorda och endast 1 förlust i en betydelselös match mot förra säsongens vinnarlag. Målskillnaden är smått otroliga 107-27. Det är svårt att vara ödmjuk…

Vad är det då som ligger till grund för denna förvandling?

I mitt tycke följande:

• Frank. Jag sätter honom först. I en värld som allt mer styrs av girighet och egoism så står Frank där som en värdig efterträdare till den gamla tidens idrottsledare. En typ av ledare som snarare drivs av kärlek till sporten, ungdomar och ideella värderingar än profit och ha-begär. Han är en oerhörd förebild i allt han gör. Han är noggrann, ödmjuk och otroligt ambitiös och hans anda genomsyrar hela truppen. En ledare jag är mycket stolt att få ha haft privilegiet att spela för. Jag tror jag talar för alla när jag säger: STANNA FRANK!

• Gemenskapen. Den svåra våren jag tidigare talat om har gjort oss mycket sammansvetsade. Vi har samma mål och samtliga är beredda att offra sig hänsynslöst för lagets bästa. Ingen tillåts vara stjärna, utan det är vi som ska göra det. Alla hatar att förlora och det är förmodligen det som gör att vi inte förlorar. Vi trivs med varandra och vi litar på att varje enskild individ gör det gruppen ser som viktigast.

* Träningsdosen. Erik påminde mig om att han -96 vann träningspriset efter att ha gjort ca 50 träningar. I år ligger Daniel T. redan strax över 80. Vår trupp har varit ganska liten ändå har vi haft ett snitt med folk på träningarna som har legat betydligt högre än de år då vi haft stora trupper. Bra träning är ju en grundförutsättning om man vill lyckas. Själv har jag faktiskt fördubblat min träningsskörd jämfört med förra året. Trots att jag varit skadad hela hösten.

* U-laget. Satsningen på U-lag istället för ett B-lag har bidragit starkt till de unga killarnas frammarch. De har fått en mellanstation att utvecklas i och hoppet in i A-laget har därför inte blivit lika stort. Många A-lagsspelare har dubblerat och givit vårat andra lag en status det tidigare inte haft. Seriesegern för U-laget i år är minst lika rolig som den för A-laget.

• Hemvändarna. Det går inte att bortse ifrån att Pierre, Pontus och Dennis betytt väldigt mycket. Dels genom sin skicklighet, vi har fått spetskvaliteter, men också genom att dels ingjuta mod i oss andra och genom att de med sin fina och ödmjuka stil underordnat sig kollektivet.

• Joop: Det går inte att skriva en text om PIF utan att nämna Joop. Tyvärr har jag själv inte haft privilegiet att träna under honom, men han fanns där redan när jag som 12-åring gjorde entré i den röd-vita dräkten. Övriga spelare i dagens trupp har nog vid något tillfälle haft Joop som ledare. Jag tror hans storhet ligger i att han får ungarna att känna stolthet över vår förening. En stolthet som får dem att återvända efter att ha provat vingarna i storklubbarna runt om i regionen. Disciplin, ordning och reda är tre ord jag tänker på när jag tänker på Joop. Viktiga ingredienser för en fruktsam idrottskarriär.

• Klubbens stöttning: Det är svårt att beskriva vad det har betytt för oss spelare att ha ett sådant stöd som vi haft de gångna två säsongerna. Det har lyft oss minst ett par nivåer. Den genuina glädje och de uppriktiga gratulationer man fick efter matchen i går kändes långt in i hjärtat. Det är med stolthet man numer drar på sig en A-lagströja och det kändes väldigt skönt för mig personligen att få springa in en gång till på Lexby inför er denna skadefyllda höst. Ska också passa på att tacka alla de personer som genom sina insatser, stora som små, hjälpt till att göra denna och förra säsongen till en riktig fotbollsfest. Mario, Mats, Janebrink, Bank, Christer, mammor och fruar, ni har en mycket stor del i detta. Njut med oss det är ni värda.


Det finns säkert en massa andra förklaringar till framgången. Ni får gärna komma med synpunkter, men i mina ögon, om än något förblindade, så är detta en seger för föreningen och alla som jobbar i den. Vi spelare snörar bara på oss kängorna och går ut och gör det vi älskar. Ni andra offrar nåt mycket större, ni offrar tid, tålamod och kraft för vår skull. Tyvärr tar vi er kanske ibland för givet och är dåliga på att visa vår uppskattning, men jag hoppas att dessa enkla ord delvis ska reparera den skadan. Jag vet att jag talar för samtliga spelare i truppen när jag säger att vi bockar och bugar hundrafalt och vi hoppas att ni känner att vi med vårt spel och vår framgång på något sätt har betalt igen det ni offrat.

PS Jag gillar egentligen inte att nämna en massa personer, för då finns alltid risken att man glömmer någon. Har jag gjort det så är det inte för att jag inte uppskattar dennes värde på något sätt utan snarare ett bevis för att jag börjar närma mig den ålder då man helt enkelt glömmer saker. Så ett stort tack till alla er jag glömt, jag kommer aldrig att glömma er. DS


Med vänliga hälsningar från
en nybliven division 5 spelare

ZÄTA
 
Nyheter
[210828] Välkommen till vår nya hemsida!
[210715] EM TIPSET AVGJORT!
[210630] Uppdatering EM-Tipset
[210627] Ställningen i EM-tipset
[210525] Nästa ledarmöte tisdagen 8/6
Visa alla nyheter
 
 
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, kansli@partilleif.com