Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
Meny
- Kalender
- Fotbollsskolan
- Cup-plan
- Sportrehab
- Eldsjälar
- Sponsorer
- Frallor
- Kansli
- Adress och bank
- Medlemsskap Fotboll
- Medlemsskap Handboll
- Föräldrainformation
- Karta
- Klubbshoppen
- s2s
- Siteinfo
- Admin
 
PIF Cupen
 
Sponsor
 
Kim Källström
 
 
 
För 23 år sedan...
Inlagd/senast uppdaterad: 30 Aug 2004 20:41:05
 
...startade jag min aktiva "karriär" i Partille IF. Jag möttes av en förening med sporadisk ungdomsverksamhet, men med mycket hjärta och god kamratskap. Flera generationer av medlemmar samlades under ett gemensamt intresse...idrotten. I och med att föreningen växte, tack vare eldsjälar som Joop med flera, så gick också föreningen plötsligt åt skilda håll. Vi fick en massa småföreningar i den stora och schismerna blev regel snarare än undantag. Många var vi som dock fortfarande hade vårt hjärta i föreningen, men vi levde våra skilda liv. Seniortruppens spelare kom i allt högre utsträckning utifrån och därmed försvann viljan att föra klubben framåt på lite längre sikt. Resultatfixering och känslan av att det är nu allt ska ske blev överordnat det som egentligen var viktigt... idrottens själ... att arbeta med och för varandra.
Nu när jag sitter här på min kammare och tänker tillbaka (låter kanske som mina memoarer eller nåt avskedstal, men så lätt blir ni inte av med mig), så glädjs jag över det trendbrott som jag tycker jag fått bevittna det gångna åren. Efter en del tuffa men lyckade beslut av vår kära styrelse, har föreningen återfått sin själ igen.
-Inget ont dock om de personer som under åren lagt ner stor möda och mycket tid i vår förening- Men hela föreningen andas numer positivism och A-laget har ånyo blivit allas angelägenhet. Fotbollens-dag tycker jag var ett bra bevis för detta. Visst, mycket hade kunnat göras bättre och planeras noggrannare, men glädjen och skratten talar sitt tydliga språk... Partille IF är på rätt väg!
Nu när ens aktiva karriär börjar sjunga på sista versen (finns kanske ett par år kvar i gamlingen) så känns det gôtt att det är en välmående förening man, såsom varande aktiv, lämnar.
...en förening man kan tänka sig att jobba kvar i...
...en förening man gärna sätter sina framtida barn i...
...en förening med fantastiska ledare och ungdomar
...en förening med oerhörd potential...
...en förening med framtiden för sig...
...en förening jag spenderat 23 underbara år i.

Som avslutning på detta gråtmilda avske....nej...jag ska ju inte sluta... En uppmaning till alla bara. Vårda vår nyvunna positivism, lyssna på varann, var ödmjuka och arbeta på de brister som trots allt finns där och solen ska skina över PIF i många år framöver.
Tack för en underbar dag!
ZÄTA
 
Nyheter
[210828] Välkommen till vår nya hemsida!
[210715] EM TIPSET AVGJORT!
[210630] Uppdatering EM-Tipset
[210627] Ställningen i EM-tipset
[210525] Nästa ledarmöte tisdagen 8/6
Visa alla nyheter
 
 
 
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, kansli@partilleif.com