Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
Föreningen
- Frallor
- Kalender
- Policy
- Fakta
- Medlemsskap Fotboll
- Medlemsskap Handboll
- Föräldrainformation
- Adress & bank
- Karta

- Sponsorer

- Klubbshop
- Frallor
- s2s

- Fotbollsstatistik
- Eldsjälar
- Kim Källström

- Siteinfo
- Logogalleri
Fotbollsskolan
Samarbetspartner
 
 
Lasse Jonsson
Senast uppdaterad:2015-01-19
 
Av Joop le Comte, januari 2015:

Vår äldste klubbmedlem 82 år Lars (Lasse) Jonsson har avlidit. Lasse har varit i föreningen sedan 40-50-talet först som spelare och efter sin aktiva tid blev han ledare och funktionär. Det har även blivit en hel del styrelseuppdrag i perioder. Han var under 80-talet ordförande i fotbollssektionen och ledamot i huvudstyrelsen. Han arbetade som skolvaktmästare på högstadiet i Lexby fram till pensionen. Supporterklubben blev också en del av Lasses liv, som i huvudsak stöttade fotbollen. Han har följt vårt A-lag år efter år i ”vått och torrt” i med- och motgång vid hemma- som bortamatcher så länge han orkade fram till för ett par år tillbaka. Många var de som saknade Lasse vid matcherna och undrade.


Lasse Jonsson var en flitig besökare på representationslagets matcher, här i samband med lagets avancemang till division tre i slutet av 2010.


EN FÖRENINGSKAMRAT ATT MINNAS!
Lasse är en av de personer som jag uppskattat allra mest i föreningen under alla år som jag varit med! Lasse har på alla sätt stöttat oss i ungdomsarbetet. Inget var omöjligt, många pojkar från kullarna födda 1980 - 1990 minns säkert att vi var i Lexby A-hall och lirade fotboll några timmar varje dag under höst-, febr.- och påsklov. Det var Lasse som såg till att vi kom in. Det är ovärderligt, det uppskattades verkligen av pojkarna! Det var vid ett sådant tillfälle som föreningens ungdomar spelade 5 finaler (vann 3) i ”Februari-cupen” efter att ha drillats under lovet. Med Lasse var det aldrig några problem, hur många helger var det inte som jag åkte hem till honom och lånade nycklar till hallen, samma gäller när vi hade julfester, större sammankomster, mindre arrangemang. Vi hade alltid stöttning av Lasse! Hade jag mycket att stencilera gick jag till Lasse. En otrolig bra föreningsperson var han den gode Lasse.


Årsmöte i föreningen på 80-talet med många av föreningens eldsjälar representerade


När föreningen firade 60-årsjubileum arrangerades det en fotbollsmatch mellan Partille IF,s ”slocknade stjärnor” och kommunpamparna 6 – 0. Lasse och dåvarande huvudordföranden Lasse Magnusson höll i arrangemanget på Lexby och som samlat en talrik publik!
Lasse höll även i Cancerfondsinsamlingen ”Rädda Livet” 1986 då barnen med föräldrar samlade in pengar till forskningen. Vi samlades vid klubbhuset för vidare information och nödvändigt material innan vi stack för att jobba för den goda saken.

På bilden ses Lasse tala i telefon under överinseende av sin fru Inger

Sommaren 1995 när pojkarna från Spartak Moskva kom och gästade oss ordnade Lasse med inkvartering i idrottshallen + omklädningsrum med duschmöjligheter.

Lasse var mycket intresserad av hur det gick för våra ungdomar inom fotbollen. Vi möttes ofta när Tomtecupen spelades och även under Gothia Cup. Ett sådant tillfälle var 1993 när 82-orna spelade final i Gothia på Gamla Ullevi.

När en nitisk P-vakt lappade ca 10 bilar för föräldrar i klubben på Lexby parkering (som var avsedd för skolan) v. 29 under Gothia-veckan. Föräldrarna sade ”det får du fixa Joop”! Jaha tänkte jag, gick till Lasse med alla P-böterna och frågade om hjälp. Lasse som jag anser ha talets gåva, fick P-bolaget att avskriva böterna!


Joop le Comte

 
 
Informationsansvarig
 
Kontaktperson
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, kansli@partilleif.com