Startsidan Föreningen Fotboll Handboll Bloggen PIF cupen
Föreningen
- Frallor
- Kalender
- Policy
- Fakta
- Medlemsskap Fotboll
- Medlemsskap Handboll
- Föräldrainformation
- Adress & bank
- Karta

- Sponsorer

- Klubbshop
- Frallor
- s2s

- Fotbollsstatistik
- Eldsjälar
- Kim Källström

- Siteinfo
- Logogalleri
Fotbollsskolan
Samarbetspartner
 
 
En trio att minnas
Senast uppdaterad:2015-01-19
 
Av Joop le Comte, hösten 2008:

Trion
Kurt Ekdahl och bröderna Rolf och Rune Hurtig finns inte längre bland oss, men minnena lever kvar hos alla som känner deras bakgrund inom klubbens alla verksamheter. Dom representerade det genuina inom Partille Idrottsförening. Redan från pojkåren har de varit med i föreningens olika sporter som bl.a. fotboll, handboll, bordtenniso och även bandy från 40-talet och framåt. Men fotbollen låg nog närmast deras hjärta!

Efter den aktiva karriären fortsatte dom som tränare och ledare, för dom var det en självklarhet att sörja för deras klubbs framtid.
Rune´s pojkar Janne och Kent och svärsonen Janne Ohlsson (under flera år en framstående målgörare i A-laget) samt även barnbarn har spelat i klubben. Själv tränade jag Johan (född 1977) när han var liten pojke.

Som ny i klubben på 80-talet lärde jag känna Kurt, Rolf och Rune då de ingick i Supporterklubbens styrelse. Jag minns främst när vårt "65-lag" i fotboll mottog ett stipendium ur Rolf Kjellers hand, som var dåvarande kassör i Supporterklubben.

När jag hade träningar i Skulltorpsskolan på lördagarna och Gymnastikhallen var låst, kunde jag åka till Rolf som var vaktmästare och låna nyckeln. Det var skönt, att ha den tryggheten, så barnen fick sin träning.


Kurt och Rune i glatt samspråk vid jubileumsfesten 1999


Supporterklubben
Supporterklubben var verksamhetens stöttepelare de låg bakom det mesta i fotbollen. Det var Kurt och Maj som fixade och fejade i köket vid seniorernas träningar och matcher. Entrèavgifterna vid matcherna sköttes bl. a. av Rolf och Rune. Kurt åkte runt i kommunen och satte upp matchaffischer veckan före match. Klubbflaggan skulle alltid hissas matchdag morgon. Kurt sa till mig, det är för att "gubbarna" skall se att det är match idag, förstår du!

Jag undrar ibland, hur många som har kommit i kontakt med denna trio, det måste vara väldigt många, alla barn och vuxna som varit med i klubben under alla år!

Minigolfbanan
Minigolfbanan byggdes av bl.a. av dessa män och som invigdes 1990, så mycket arbete de lade ner där, Rune och Gunnar Sahlèn var dom sista som höll på med anläggningen in på 2000-talet. Nu finns den inte mer, men det finns ett foto på anläggningen, så alla kan se hur fint det var när den var helt ny!. Förra året togs banan bort för att ersättas med en fotbollsplan.


Minigolfbanan 1990

Räk- och julfester
Under alla år bjöd Supporterklubben seniorfotbollen på en avslutningsfest med en tillhörande prisutdelning. Vid hemmamatcherna utsåg dom bästa spelaren i PIF, som förutom äran alltid fick ett pris. När inga yngre förmågor kunde ta över Supporterklubben upplöstes den vid ett möte för några år sedan. Ingen som dom, kände så mycket - dom var klubben! Kurt, Rune och Rolf var en del av stommen i Supporterklubben och med dem försvann en lång epok.

Jag minns föreningens julfester för barnen i Lexby Idrottshall, där Rune spelade dragspel, det var härliga ögonblick när Barn och föräldrar dansade runt granen. Vid ett tillfälle minns jag, att supporterklubben sålde PIF-mössor för 10 kronor under en julfest. De var naturligtvis mycket dyrare en så! Men det var gemenskapen och generositeten hos dessa män som alla fick vara med och njuta av!


Fr. vänster Lasse Jonsson, Lasse Magnusson, Rolf, Kurt och Gunnar Sahlèn firar att
A-laget tagit steget upp till div 5. Bilden är tagen den 3 oktober 2004.

Framgångar
De sista åren fick dom uppleva på plats, att klubben tog sig 2 serier upp till division 4 i fotboll. Dom gästade klubben vid några A-matcher, och för oss var det ett sant nöje att ta emot dessa genuina trotjänare och få bjuda på fika med korv o bröd i halvlek, det var alltid lite speciellt!

Vi som är kvar har som uppgift, att förvalta och värna om PIF-märket och göra det med bästa förmåga efter de som byggt upp föreningen!

Joop

Partille 2008-11-03

 
 
Informationsansvarig
Erik Svanberg
 
Kontaktperson
 
© Partille IF, Pl. 719, 433 31 Partille, kansli@partilleif.com